Een super gezellige, sportieve BSO ,waar kinderen zich op sportief gebied helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, rupstrefbal en badminton! Week 12 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals acrogym, rupstrefbal en badminton. Ook stond er een leuk uitje op de planning. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 18 maart

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit moment was het tijd om de spullen te pakken en naar Sportstuif Asten NWC te gaan. Hier hebben we meegedaan met de activiteiten. Hier stonden drie activiteiten op het programma. Namelijk badminton, levend stratego en ballon estafette. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en wisselde na 15 minuten van activiteit. Bij ballon estafette was het de bedoeling om in een tweetal de ballon naar de overkant te brengen zonder dat de ballon op de grond valt. Is dit gelukt, dan krijgt het team een punt en is de volgende tweetal aan de beurt. Bij levend stratego strijden twee team voor de winst. Ze zoeken namelijk beide naar een vlag. Als je de vlag hebt gevonden, heb je gewonnen. Bij badminton ging je in tweetallen naar elkaar overslaan. Dit was ook een erg leuke activiteit, waarbij de kinderen lekker sportief bezig zijn. Nadat de activiteiten klaar waren, was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen locatie. Hier hebben we lekker een koekje gegeten en hebben we nog een mooie kleurplaat gemaakt. De middag is weer voorbij gevlogen!

 

Dinsdag 19 maart

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor een leuke activiteit! Vandaag stond rupsslagbal op de planning. Dit is eigenlijk een variant op een normaal potje slagbal. Nu mag je de bal gooien of wegschoppen. Is de bal gepakt door het team in het veld. Dan maak je een rijtje met je team achter elkaar. De bal moet dan door de benen van alle kinderen en dan is de het kind van het andere team af. Een erg leuk spel waar de kinderen hun energie goed in kwijt kunnen. Hierna was het tijd voor een koekje en nog eventjes vrij spel.

 

Woensdag 20 maart

Vandaag begon de dag om half acht in de ochtend bij Sportstuif. Het was namelijk een Studiedag. We begonnen met het maken van een mooie tekening en we maakte een hoge toren van de kapla blokken. Toen was het tijd om op bezoek te gaan bij onze buren, namelijk Sportstuif Asten NWC. Hier hebben we nog eventjes vrij mogen spelen en daarna was het tijd voor een fruitmoment. Nadat de buikjes weer gevuld waren, maakte we ons klaar om eventjes we te gaan. We zijn naar een speeltuintje in de buurt gegaan, waar de kinderen lekker buiten hebben kunnen spelen. Zo werden er lieveheersbeestjes gevonden en gingen we van de glijbaan af. De kinderen hebben genoten deze ochtend van het heerlijke weer. Weer terug op locatie pakte we onze broodtrommeltjes en hebben we onze boterhammen opgegeten. Na het eten zijn we naar sportzaal en Schoolstraat gegaan. Hier had Leef! Asten een woensdagmiddag activiteit georganiseerd. Wij mochten hierbij aansluiten. Het spel dat we speelde was de vloer is lava. We hebben ons een uur heel fijn kunnen vermaken. Na de activiteit hebben we fijn vrij gespeeld en van het heerlijke weer genoten.

 

Donderdag 21 maart

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. Of als er bijvoorbeeld een nieuw kindje bij ons is dan wordt deze direct opgenomen in de groep zoals deze week het geval was. Heel fijn! We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag stond acrogym op de planning. De yogamatjes werden op het veld neergelegd en de kinderen gingen in groepjes verschillende afbeeldingen nadoen. Elk kind deed erg enthousiast mee en wilde graag op de foto. Pedagogisch medewerkers Eline en Lennart hielpen als dit nodig was. Na de activiteit was het nog even tijd om lekker vrij buiten te spelen en sloten we de dag af met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 22 maart

Het is alweer vrijdag! Door het fijne weer en de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd voor een uitstapje! Vandaag zijn we naar het HUP hotel in Mierlo geweest om een potje te bowlen! De kinderen hebben zich hier een uur lang mee kunnen vermaken. Eenmaal terug op locatie hebben we een bekertje ranja gedronken en was het tijd om lekker vrij te spelen. zo werd er gevoetbald, getekend en geknutseld. Wat is het toch fijn om zo het weekend in te gaan! We kijken er naar uit om jullie volgende week weer allemaal te zien!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches