Een super leuke BSO, waarbij kinderen veel nieuwe sport en spel activiteiten aangeboden krijgen. Met de begeleiding van het enthousiaste team erbij maakt het een top BSO!

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballonnendans, pietenpret en pepernoten bakken! Week 48 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals de ballonnendans, pietenpret en pepernoten bakken. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 27 november

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten. Net als alle andere schoolweken staan onze pedagogische medewerkers op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Eenmaal op locatie, stonden de bordjes met fruit en de bekertjes met ranja klaar. Tijdens het fruiteten kletste we met de kinderen over het weekend. Helaas zat het weer vandaag niet mee. Het regende de hele middag. Dus het was tijd voor een super leuke binnen activiteit. De ballonnen werden opgeblazen en het was tijd voor de ballonnendans. De muziek gaat aan en de ballonnen worden in de lucht gehouden. Als de muziek uitgaat, moet je zo snel mogelijk een ballonnen pakken. Degene die overblijft, zonder ballon is helaas af en moet wachten op de volgende ronde. De kinderen vonden dit een heel leuk spel en het was daardoor een geslaagde middag! 

 

Dinsdag 28 november

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de buikjes weer gevuld waren, was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond overloop trefbal op het programma. Er staan hierbij 3 kinderen in het midden van het veld met een bal. De andere kinderen rennen steeds van de ene naar de andere kant van het veld. De kinderen in het midden van het veld, proberen de andere kinderen met de bal af te gooien. Ben je af gegooid, moet je mee in het midden de andere kinderen afgooien. De kinderen deden allemaal enthousiast mee en hierdoor was het spel geslaagd! We sloten de dag af met een heerlijk koekje en nog even vrij spel

 

Woensdag 29 november

Vandaag stond de pietenpret op het programma. Samen met Leef Asten en Sportstuif Asten NWC, hebben we deze georganiseerd. Om 12 uur begonnen we met het klaarzetten van de spellen in sporthal de schop. Rond half 2 kwamen de eerste kinderen en vrijwilligers binnen om er een te gekke middag van te maken. De stormbanen en de super leuke Sinterklaas spellen stonden klaar, dus het was tijd om te beginnen. 2 uur lang konden de kinderen zich goed vermaken en de Sint en zijn pieten kwamen ook nog gezellig langs. We sloten de dag af met een welverdiend pietendiploma voor alle kinderen. Ze hebben  het super goed gedaan en wij vonden het erg geslaagd! 

Ben je benieuwd naar de after movie van de te gekke pietenpret? Klik dan snel op deze link

 

Donderdag 30 november

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Vandaag was er iets geks gebeurd. De hele kantine lag overhoop met allemaal speelgoed en er lagen ook nog pepernoten… de rommelpiet was geweest. Maar de rommelpiet had niet alleen rommel achtergelaten. Ook vonden we een super grote zak met allemaal cadeautjes in de kleedkamer! Eerst al het rommel opruimen dat de piet heeft gemaakt en daarna was het tijd om alle cadeautjes uit te pakken! Wat zijn we toch verwend. Een nieuw waveboard, leuke spelletjes en ga zo maar even door. We hebben weer allemaal leuke spulletjes voor op de BSO gekregen. Na alle cadeautjes, was het tijd voor een feestje. Nine was jarig geweest en wilde dit graag vieren met alle kindjes van Sportstuif Asten. We zongen een verjaardagsliedje en Nine mocht een leuk cadeautje uitkiezen. Na alle verwennerij, was het tijd om de beentjes te strekken. Een deel van de groep ging buiten lekker voetballen en hockeyen. De rest van de kinderen ging heerlijke pepernoten bakken. We hebben een super leuke dag gehad vandaag! 

 

Vrijdag 1 december

Het is alweer vrijdag, de laatste dag voor het weekend kan beginnen. De middag begonnen we met het ophalen van de kinderen. Toen de kinderen bij Sportstuif Asten binnen kwamen, zagen ze een stapel met cadeaus liggen. Eerst snel onze boterhammen opeten en daarna was het tijd om de cadeautjes die de pieten hadden achtergelaten te openen. Eén voor één mochten de kinderen de cadeautjes uitpakken en wat zijn we weer verwend. Er zat van alles tussen voor op de BSO. Deze middag hebben we dan ook van alles gedaan wat met Sinterklaas te maken heeft. Zo hebben we pietenmutsjes gemaakt, tekeningen voor sinterklaas gemaakt en heerlijk met onze nieuwe cadeautjes gespeeld. Het was een fijne middag vol plezier en gezelligheid.

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches