Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Asten. Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Nellie Nellie
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, XXL games en allesbal! Week 8 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals boksen, XXL games en alles bal. Ook hadden we op vrijdag een klein uitstapje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 19 februari

Het is weer maandag! Een nieuwe week is aangebroken en wij hebben er weer enorm veel zin in! We gaan er met de kinderen weer een super leuke week van maken. Vandaag begon de dag om half 8 ’s ochtends, want er stond een studiedag op het programma. Eerst eventjes rustig wakker worden en daarna maakte we ons klaar voor een uitstapje. De jassen gingen aan en we reden met de Sportstuif auto naar monkeytown in Mierlo. Hier hebben de kinderen samen met de kinderen van Sportstuif NWC, de hele ochtend kunnen spelen. Ze vonden het enorm leuk! Toen we weer terug kwamen bij Sportstuif, hebben we onze boterhammen gegeten en was het daarna tijd om eventjes vrij te spelen. Om half 3 was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen. Met onze Sportstuif wagens zijn we naar verschillende scholen toe gereden om alle kinderen op te halen. Op locatie stond er een heerlijk bordje fruit klaar en een bekertje ranja. Toen dit allemaal op was, hebben we alle tafels en banken aan de kant geschoven en was het tijd om te boksen. De kinderen maken tweetallen. Eén kind heeft de bokshandschoenen aan en het andere kind heeft een boks kussen vast. Om de beurt mochten de kinderen tegen de kussens aanslaan. De kinderen waren erg fanatiek en vonden het erg leuk om te doen. Na het boksen was het weer tijd om de tafels en banken terug te zetten en te genieten van een heerlijk koekje. De ouders kwamen de kinderen weer ophalen en de maandag was alweer voorbij gevolgen!

 

Dinsdag 20 februari

Een nieuwe dag is alweer van start! De kinderen werden weer allemaal opgehaald om een toffe middag ervan te gaan maken. We zijn na het fruit eten deden de kinderen hun jassen aan en was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag stond een potje trefbal op het programma. Er werden twee gelijke teams gemaakt en er werd gestreden om de winst. Na de activiteit hebben de kinderen heel fijn buiten gespeeld en was het alweer tijd voor een koekje. Toen het koekje op was, mochten de kinderen nog even vrij spelen en was de dag alweer afgelopen.

 

Woensdag 21 februari

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddag activiteiten. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma, namelijk een zaalvoetbal toernooi. Het was een geslaagde middag met allemaal kinderen van verschillende scholen! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? We hebben nog heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan! Neem snel een kijkje op www.leefasten.nl.

 

Donderdag 22 februari

De pedagogisch medewerkers van Sportstuif Asten, hebben alle kinderen opgehaald van school om er een leuke middag van te gaan maken. Eenmaal op locatie stonden er een aantal bordjes met allerlei groente en fruit voor de kinderen klaar. Ook de bekertjes waren gevuld met ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd voor een aantal super leuke spellen. De groep werd opgedeeld in twee groepen. Eén groep ging alles bal spelen. Hierbij worden er twee teams gemaakt. Dan wordt er geroepen welke sport en hoeveel kinderen. Bijvoorbeeld, 2, hockey. Dan rennen er van beide teams 2 kinderen in het veld en pakken een hockeystick. Als er gescoord is, dan beginnen we weer met een volgende sport. Aangezien het buiten veel te hard waaide, hadden we XXL games binnen gedaan. De kinderen maakte tweetallen en mochten een aantal minuten verschillende spellen spelen. Na deze minuten draaide we door naar de volgende spellen. Zo hadden we jenga, vier op een rij, mikado en twister. De kinderen hebben zich echt de hele midden heerlijk kunnen vermaken. We sloten deze toffe middag af met een heerlijk koekje.

 

 Vrijdag 23 februari

Het is alweer vrijdag en wat vliegen de weken toch snel voorbij. Vandaag zijn de scholen om half 1 uit, dus halen we de kinderen extra vroeg op vandaag. De lunch trommeltjes waren weer gevuld, tijd om de lunch lekker op te eten. is deze week vriendjes week, dus er waren vriendjes van de kinderen op bezoek. We schoven de banken en tafels aan de kant en we legde er een hele grote twister neer. De kinderen verspreiden zich over het grote doek en zo hebben we een potje twister gedaan met alle kinderen. Hierna mochten de kinderen spelen met het grote vier op een rij, jenga en mikado. De kinderen hebben zich weer erg goed kunnen vermaken. Na de spellen was het tijd voor een bordje fruit. Hierna kwam Sportstuif NWC bij ons op bezoek. Hier hebben we heerlijk mee buiten gespeeld. Het was een geslaagde week en we kijken alweer uit naar volgende week!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches