Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, Ziekenhuis tikkertje en Levend air hockey Week 38 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals boksen, ziekenhuis tikkertje en levend air hockey ook hadden we een studiedag, waarbij we een leuk uitje hadden. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 18 september

Vandaag begonnen we de dag al om half 8 ’s ochtends. Er stond namelijk een studiedag op de planning. We startte lekker rustig door het maken van tekeningen en al snel wilde de kinderen een potje hockey spelen. Na dit potje hockey kwamen de kinderen van Sportstuif NWC naar onze locatie toe. Meer kinderen dus extra veel gezelligheid! Tijd voor een uitstapje! Met twee Sportstuif auto’s reden we naar Jumpsquare in Eindhoven. De kinderen mochten hier een uur lang heerlijk vrij springen en trucjes doen op de verschillende trampolines, airbags en schuimblokken. Ook is hier een Ninja Tag. Jumpsquare Eindhoven is het eerste park in Nederland met een Ninja Tag Arena. Het is hierbij de bedoeling dat je door alle Ninja Tag attracties kruipt, klimt en springt om zoveel mogelijk punten te halen. Hoe hoger je klimt, hoe meer punten je verdient. Onze kinderen mochten hier gebruik van maken, hoe leuk is dat! Bij terugkomst op locatie, is het alweer tijd om de andere kinderen op te halen van de scholen. Niet alle kinderen hadden studiedag. Wanneer de kinderen allemaal opgehaald zijn, staat er een bordje fruit met een bekertje ranja voor ze klaar. Tijd om alle leuke verhalen van het weekend aan te horen. Na het fruiteten was het nog even tijd voor vrij spel en daarna zijn we naar Sportstuif NWC gegaan. Hier zijn we gaan boksen en stond er een parcours klaar waar we met een golfstick en een golfballetje doorheen moesten lopen. Aan het eind van alle parcours stond een pionnetje, waar het balletje in moest komen. Na de activiteiten was het tijd voor een koekje op onze eigen locatie. We hebben nog even vrijgespeeld en de dag was alweer voorbij gevlogen.

 

Dinsdag 19 september

Vandaag hadden we twee nieuwe kinderen die voor het eerst bij Sportstuif HCAS langs kwamen. Na het fruit eten is het normaal gesproken de bedoeling om aan een activiteit te beginnen, maar eerst hadden we een verrassing van twee kinderen. Binnenkort gaan zij namelijk op kamp en hadden een toneelstuk voorbereid voor de bonte avond, die ze graag aan ons wilde laten zien. Hierna was het tijd om te gaan bewegen, met als eerste een potje superbal. Daarna kwam er een verzoek van de kinderen om ziekenhuis tikkertje te doen. Wanneer je bij ziekenhuis tikkertje wordt getikt moet je jouw linkerhand plaatsen op het lichaamsdeel waar je bent getikt, nu moet je de tikkers helpen om andere kinderen te tikken. Na de activiteiten was het tijd om wat te gaan drinken en een koekje te eten en we sloten de dag af met vrij spelen.

 

Donderdag 21 september
En dan is het alweer donderdag. De drukste dag bij onze Sportstuif locatie. We halen alle kinderen weer op, zodat het weer een leuke dag kan worden. Helaas zat het weer niet helemaal mee en regende het de hele middag. Tijd voor een binnen activiteit! We schoven alle banken en stoelen aan de kant, zodat we genoeg plek hadden binnen. De activiteit voor vandaag was levend Airhockey. We maakte doeltjes van pionnetjes en er lag een pion in het midden. Hiermee moest je gaan scoren. Het is de bedoeling dat je op handen en voeten probeert te staan en te scoren. De wedstrijdjes waren éénn tegen één en duurde 2 minuten. Na 2 minuten kregen de kinderen weer een andere tegenstander. Na de activiteit was het tijd voor om vrij te spelen. We hadden Justdance aangezet en een aantal kinderen waren aan het knutselen of gingen tussen de buien door, even Hockeyen op het veld. We sloten de dag af met een koekje en een bekertje drinken.

 

 

Vrijdag 22 september
De laatste dag van de week is weer aangebroken. Aangezien we met een klein groepje kinderen zijn vandaag, is het tijd voor een uitstapje! Eerst alle kinderen van school afhalen en gezellig met iedereen lunchen. Nadat de buikjes weer gevuld waren, zijn we samen met Sportstuif NWC naar de Speuldries in Deurne geweest. Een super leuke speeltuin, waar de kinderen zich de hele middag kunnen vermaken. Rond 4 uur zijn we terug gegaan naar locatie. Dit was maar goed ook, want daarna heeft het de hele tijd geregend. Het was weer een geslaagde week, met veel leuke activiteiten. Tot volgende week!

 
 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches