Een hele sportieve BSO waar elk kind zich gehoorzaam voelt

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, het ABC spel en superbal! Week 45 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals buskruit, het ABC spel en superbal. Ook hadden we op vrijdag een uitstapje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 6 november

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit moment was het tijd voor een feestje. Er werd namelijk een verjaardag gevierd van een kindje op de groep. Bij een verjaardag mogen de kinderen zelf iets lekkers meenemen en deze uitdelen aan de andere kinderen. Ook ligt er natuurlijk een cadeautjes klaar voor het kind dat jarig is! Toen het feestje klaar was, zijn we allemaal naar buiten gegaan. We gingen eerst een potje voetballen en daarna haalde we de hockeysticks tevoorschijn en was het tijd voor een potje hockey! Als afsluiter hadden we nog het spel stand in de mand. Dit is een spel waarbij één speler de bal heeft en de andere kinderen staan in een kring. De speler gooit de bal recht omhoog en roept; “stand in de mand en de bal is voor …. “. Iedereen rent zo snel mogelijk weg, behalve degene die genoemd is. Dit kind moet de bal zo snel mogelijk pakken en roepen “stop”. Zodra je de bal hebt moet je de bal door de benen van de kinderen proberen te rollen. Lukt dit? Dan heb je één punt. Het was weer een geslaagde maandag vol met plezier en leuke activiteiten.

 

 

Dinsdag 7 november

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor een aantal leuke activiteiten! We trokken de jassen aan, want het begint nu toch wel koud te worden. Vandaag staat buskruit en tien tellen in de rimboe op de planning. Eigenlijk is buskruit een vorm van verstoppertje, maar dan met een bal. Er is één tikker en die heeft de bal. De rest mag zich verstoppen, terwijl de tikker met de ogen dicht telt. Vervolgens gaat de tikker iedereen zoeken en laat de bal achter op het veld. Degene die nog niet gevonden is, mag de bal wegschoppen. Als dit gebeurd, is iedereen weer vrij en moet de tikker de bal weer halen. Tien tellen in de rimboe is ook een soort verstoppertje. Hierbij moet de teller steeds “tien tellen in de rimboe” roepen en vervolgens van tien naar nul tellen. Hierbij is het de bedoeling dat de spelers constant zijn/haar naam roept en de teller op zijn/haar rug rikt. Beide dus super leuke spellen en de kinderen hebben zich goed kunnen vermaken. Hierna was het tijd voor een koekje en nog eventjes vrij spel.

 

Woensdag 8 november

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddagactiviteiten. Vandaag zijn we bezig geweest met de woensdagmiddagactiviteit van 15 november. Er staat dan namelijk levend cluedo op het programma. Hiervoor moesten er foto’s worden gemaakt en speelkaartjes uitgeprint en gelamineerd worden. Wil je 15 november graag meedoen? Dit kan nog steeds. Meld je snel aan bij: Woensdagmiddag Activiteit - Samen Bij Sportstuif.

Donderdag 9 november

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. Of als er bijvoorbeeld een nieuw kindje bij ons is dan wordt deze direct opgenomen in de groep zoals deze week het geval was. Heel fijn! We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om de jassen aan te doen en naar buiten te gaan! We zijn begonnen met het ABC spel. Hierbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk voorwerpen te zoeken met de letter die wordt geroepen door één van onze pedagogisch medewerkers. Heb je als eerste een voorwerp gevonden, dan krijg je een punt en gaan we verder naar de volgende letter. Hierna hebben we nog een potje superbal gedaan. Dit vinden de kinderen altijd een erg leuk spel en iedereen doet dan super goed mee. We sloten de dag af met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 10 november

Het is alweer vrijdag! Door het fijne weer en de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd voor een uitstapje! Vandaag gaan we, samen met de kinderen van Sportstuif NWC naar We-Jump in Helmond.  Een leuke plek voor de kinderen om hun energie kwijt te kunnen en fijn met elkaar te spelen. Wat is het toch fijn om zo het weekend in te gaan! We kijken er naar uit om jullie volgende week weer allemaal te zien!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches