Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, knotshockey en rond de tafel! Week 24 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals buskruit, knotshockey en rond de tafel. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 10 juni

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit moment was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond knotshockey op de planning. Dus lekker naar buiten, de zon schijnt dus we kunnen heerlijk genieten van het mooie weer. We hebben een klein hockeyveldje bij ons speeltuintje, waar de kinderen fijn gebruik van kunnen maken. Er werden twee teams gemaakt en zo werden er een aantal wedstrijdjes gespeeld. De kinderen hebben zich de hele middag heerlijk kunnen vermaken. Na de activiteit werd er nog in het speeltuintje geschommeld en geklommen. Binnen werden er de mooiste knutselwerkjes gemaakt. De middag is weer voorbij gevlogen!

 

Dinsdag 11 juni

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor twee leuke activiteiten, namelijk rond de tafel en ezelen. We hebben de groep in tweeën verdeeld, aangezien rond de tafel een spel is voor de wat oudere kinderen. Dit spel viel enorm goed in de smaak en dit werd de hele middag nog gespeeld. Ook de jongste kinderen hebben zich goed kunnen vermaken. Ze vonden het allemaal erg leuk en deden goed mee met het spel. Na al dat plezier op het veld, hebben we de dag nog fijn afgesloten met een welverdiend koekje!

 

Woensdag 12 juni

Vandaag is het alweer woensdag. Tijd om de kinderen op te halen en er een toffe middag van te maken. Eerst was het tijd voor lekkere boterhammetjes en een bekertje drinken. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma vanuit Leef! Asten waarbij wij mochten aansluiten. Vandaag was het nationale buitenspeeldag. Er waren allemaal verschillende activiteiten waar we ons de hele middag mee vermaakt hebben. Na de leuke activiteiten hebben we nog eventjes buiten gespeeld. Door al deze leuke activiteiten is de dag voorbij gevlogen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

 

Donderdag 13 juni

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. Of als er bijvoorbeeld een nieuw kindje bij ons is dan wordt deze direct opgenomen in de groep. Heel fijn! We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om naar buiten te gaan. De kinderen hebben eerst super fijn vrij gespeeld. Na het fijne spelen hebben we het spelletje buskruit gedaan op het veld. De kinderen vonden het enorm leuk en waren meteen enthousiast toen we dit gingen doen. Na de activiteit was het nog even tijd om lekker vrij buiten te spelen en sloten we de dag af met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 14 juni

Het is alweer vrijdag! Door het fijne weer en de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd om te knutselen! Er werden allemaal verschillende knutselwerkjes gemaakt. De kinderen zijn lekker creatief, dus vonden het erg leuk. Na het knutselen hebben we heerlijke chocolade cakejes gebakken. Terwijl deze in de oven zaten, hebben we buiten lekker gevoetbald.Toen de cakejes klaar waren, hebben we deze natuurlijk opgegeten en wat waren ze goed gelukt! Wat is het toch fijn om zo het weekend in te gaan! We kijken er naar uit om jullie volgende week weer allemaal te zien!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches