Sportstuif Asten is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsoptocht, vloer is lava estafette en appelflappen maken in de carnavalsvakantie! Week 7 2024

De carnavalsvakantie is aangebroken! Een week lang stonden er super leuke activiteiten op het programma. Zoals de carnavalsoptocht, vloer is lava estafette en appelflappen maken. Ook hebben we een super leuk uitje gehad! Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 12 februari

Het is vandaag carnaval, dus de kinderen zijn allemaal heel leuk verkleed. De dag begint al vroeg want tijdens de vakanties zijn onze deuren geopend vanaf 07:30 uur tot 18:30 uur. Langzaam stroomde de kinderen binnen en was het nog even tijd voor vrij spel. De kinderen kunnen dan rustig wakker worden voordat we gaan beginnen met de activiteiten. Hierna was het tijd om wat fruit en groente te eten en een bekertje ranja te drinken. Nadat de buikjes weer gevuld zijn is het tijd voor de eerste activiteit. Vandaag stond de carnavalsstopdans op het programma. De kinderen konden heel fijn dansen op de carnavalsmuziek. Na al dat dansen was het tijd om de buikjes weer te vullen met heerlijke boterhammen. In de vakanties verzorgt Sportstuif altijd de lunch. We hebben verschillende soorten vlees, pasta, jam en natuurlijk is er ook kaas aanwezig. Ook hebben we altijd een bordje met groente bij de boterhammen. Nadat de kinderen rustig de boterhammen hebben gegeten was het tijd om eventjes een frisse neus te halen. Hierna zijn we met de kinderen naar de carnavalsoptocht gelopen. Het was wel een stukje lopen, maar de kinderen liepen heel goed mee. Toen kon het grote feest beginnen! Eén voor één reden er super mooie wagen voorbij. We mochten soms zelf meehelpen met de mensen die voorbij kwamen lopen! Al het confetti vloog in de lucht en we zaten zelf ook helemaal onder. Na een ander half uur flink gefeest te hebben was het tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif. Hier hebben we nog een lekker koekje gegeten en was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Dinsdag 13 februari

Ook vandaag is het nog carnaval, dus de kinderen waren weer erg mooi verkleed. Langzaam kwamen de kinderen binnen en was het nog eventjes tijd om een spelletje te doen uit de kast of een mooie tekening te maken. Rond half 10 werd het fruit gesneden en deze werd door de kinderen heerlijk opgegeten. Tijd voor een carnaval knutsel activiteit! De kinderen kregen allemaal een ballon en mochten deze versieren en alle knutselspullen die wij in de kast. Het moest wel met carnaval te maken hebben. De ballonnen zagen er erg feestelijk uit! De kinderen hebben enorm hun best erop gedaan. Na de knutsel was het alweer tijd om boterhammen te eten. Nadat de boterhammen weer op zijn, was het tijd voor de tweede activiteit van de dag, namelijk ballon estafette en jagerbal. Bij ballon estafette moesten de teams in tweetallen samenwerken. De ballon moest tussen de handen van de kinderen vastgehouden worden, viel de ballon, moesten ze weer helemaal terug. Het team dat binnen d tijd de meeste keren op en neer is geweest, had gewonnen. Na dit spel was het tijd voor jagerbal. Hierbij heb je één jager en die mag de andere kinderen af gooien met de bal. Als je afgegooid bent door de jager, wordt je ook een jager en mag je mee de kinderen afgooien. Zo blijft er uiteindelijk nog één kindje over en die heeft gewonnen. Na de activiteit was het weer tijd voor een bordje fruit en hebben we nog een hele leuke film gekeken. We sloten de dag af met een lekker koekje.

 

Woensdag 14 februari

Het is de derde dag van de carnavalsvakantie, en hoewel we normaal geen kinderen hebben op de woensdag was het vandaag wat anders dan normaal. Er was 1 kind aanwezig dus hebben we besloten om gezellig naar Sportstuif Asten NWC te gaan. Daar begonnen we de ochtend met een skippybal estafette en hadden de kinderen tijd om vrij te spelen. Tijdens de lunch kregen we een verrassing van Valentijn omdat het Valentijnsdag was. Voor ieder kind en begeleider was er een zakje met snoepjes in de vorm van een hartje. Deze moesten we snel opeten want het was tijd om de jas aan te doen en naar de auto’s te gaan lopen. We gingen namelijk bowlen bij fletcherhelmond! Het uur vloog voorbij en de kinderen vonden het erg leuk. Eenmaal terug aangekomen bij NWC hebben we nog een lekker koekje gegeten en wat spelletjes gedaan voordat de kinderen werden opgehaald.

 

Donderdag 15 februari

De ene laatste dag van de week is alweer aangebroken. Vandaag is carnaval weer voorbij, maar ook dan maken we er een hele leuke dag van. Nadat alle kinderen op locatie waren, was het alweer tijd voor de het fruitmoment. Met z’n allen hebben we lekker wat groenten en fruit gegeten en was het daarna alweer klaar voor de eerste activiteit. We hebben namelijk heerlijke appelflappen gemaakt. De kinderen mochten de appels in kleine stukjes maken en hier hebben we suiker en kaneel bij gedaan. Daarna werd het bladerdeeg gevuld en gevouwen als mooie appelflappen. De appelflappen gingen in de oven en de kinderen gingen heel fijn vrijspelen. Na het vrijspelen was het tijd om te gaan eten. De boterhammen werden belegd met heerlijk vlees of kaas en later ook met pasta, jam of pindakaas. Met een gevulde maag maakte we ons klaar voor de volgende activiteit. Deze activiteit was fijn buiten, het was lekker weer dus we hadden er zin in. We gingen De vloer is lava estafette doen. Hierbij strijden twee teams om de winst. Binnen het team is het d belangrijk om samen te werken. Je moet met verschillende materialen aan de overkant komen. Maar pas op, want als je van de materialen af valt, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Na De vloer is lava estafette was het tijd om te genieten van ons zelfgemaakte appelflappen en wat waren ze lekker! We hebben daarna heel de dag fijn buiten gespeeld. Zo hebben we geschommeld, gevoetbald, hutten gebouwd en nog veel meer! Weer een geslaagde dag!

 

Vrijdag 16 februari

Alweer de allerlaatste dag van de carnavalsvakantie. Volgende week mogen de kinderen weer naar school en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. Vandaag stond er een super leuk uitje op het programma, we gingen namelijk naar Kidsplaza in Helmond. Om Half tien reden we met de Sportstuif auto naar Kidsplaza om daar een ochtend heel fijn te spelen. Nadat de kinderen uitgespeeld waren was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Hier hebben we weer heerlijk boterhammen gegeten. Na de boterhammen was het tijd om vogelvoer te maken. We hebben een soort vetbollen met pindakaas gemaakt. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Toen we klaar waren met het vogelvoer hebben we nog hele mooie armbandjes gemaakt met onze eigen namen. We sloten de dag weer af met een heerlijk koekje en kijken terug op een geslaagde carnavalsvakantie!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches