Goede BSO met zeer betrokken medewerkers die elke week zorgen voor leuke sport en spel aanbod.

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een estafette, bloembollen maken en een speeltuin opening! Week 16

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals een estafette, bloembollen maken en een speeltuin opening. Ook stond er een leuk uitje op de planning. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 15 april

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Helaas was het buiten enorm slecht weer en moesten we binnen blijven. Maar ook binnen kunnen de kinderen zich erg goed vermaken. Zo werden er veel knutselwerkjes gemaakt en werden er de mooiste loombandjes gemaakt. Ook hebben de kinderen fijn verstoppertje gespeeld. Dit doen de kinderen altijd graag. We hebben een fijne ruimte waar de kinderen genoeg verstopplekjes hebben. Het was een erg rustige dag, maar de kinderen vonden het leuk en gezellig! Dat vinden wij natuurlijk heel belangrijk!

 

Dinsdag 16 april

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor een leuke activiteit! Vandaag stond chineese muur tikkertje op de planning. Er staan twee tikkers in het midden. De andere kinderen rennen van de ene kant naar de andere kant. Ben je getikt, dan maak je een muur met de andere kinderen. De muur mag dan ook meetikken. Helaas ging het halve wege het spel enorm hard regenen, dus stopte we met het spel. Een aantal kinderen vonden dit juist heel leuk en gingen buiten nog eventjes hockeyen. De middag is voorbij gevlogen!

 

Woensdag 17 april

De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. We zijn op een gaaf uitstapje geweest naar de heropening van een nieuwe speeltuin in de buurt! Dit speeltuintje is ontworpen om het spelen voor kinderen met een beperking toegankelijker te maken. De heropening was een groot succes en samen met wat kinderen uit de buurt hebben we een aantal leuke spelletjes gedaan met de bal. Na de opening hebben we nog even in het speeltuintje vrij gespeeld en zijn toen terug gegaan naar onze eigen locatie. Hier hebben we nog eventjes lekker kunnen spelen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Donderdag 18 april

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om naar buiten te gaan. Vandaag stond steen, papier, schaar estafette op de planning. Er zijn twee teams. Eén team staat aan de ene kant van het parcours en het andere team aan de andere kant. De kinderen lopen één voor één door de hoepels heen. Kom je een kind van het andere team tegen dan speel je steen, papier, schaar. Heb je gewonnen dan mag je doorlopen. Heb je verloren dan moet je weer achteraan sluiten. Het team dat zo snel mogelijk aan de overkant is, heeft gewonnen. Na de activiteit was het nog even tijd om lekker vrij buiten te spelen en sloten we de dag af met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 19 april

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De kinderen wilde eerst wat vrij spelen. Zo werd er ring geworpen, geknutseld en getekend. Na het vrij spel hebben we nog eventjes wat fruit gegeten en zijn we bloembollen gaan maken. Dit was heel leuk! Nu nog wachten of de zaadjes echt uit gaan komen, we zijn benieuwd! Na het maken van de bloembollen hebben we nog eventjes buiten gespeeld en verstoppertje gedaan. Wat is het toch fijn om zo het weekend in te gaan! We kijken er naar uit om jullie volgende week weer allemaal te zien!

 

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches