De lessen worden altijd gegeven door leuke, enthousiaste mensen. Top organisatie!

Bart Bart
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het jachtseizoen, levend cluedo en overloop trefbal! Week 46 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals commando pinkelen, WMA levend cluedo en overloop trefbal. Ook hadden we op vrijdag een studiedag met een uitstapje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 13 november

Het is weer een nieuwe week bij Sportstuif, vol leuke en nieuwe activiteiten. Vandaag werden de kinderen weer opgehaald bij verschillende scholen met onze sportstuif auto’s. Bij aankomst BSO hadden we meteen genoten van een gevarieerd bord met groente en fruit en natuurlijk een lekker bekertje ranja. Toen we klaar waren met eten en drinken, was het tijd voor een verjaardag. De kinderen mogen zelf een lekkere traktatie meenemen en die eten we gezellig bij Sportstuif op. Helaas zat het weer niet helemaal mee. Het regende de hele dag en buiten lag het vol met grote plassen water. Vandaag bleven we dus binnen en hier hebben we zeker een feestje van gemaakt. De muziek box ging aan en de kinderen mochten nummertjes aanvragen. Er werd flink gedanst en gezongen. Na al dat zingen en dansen was het natuurlijk tijd voor een lekker koekje en een bekertje drinken. Het was een wat rustige dag, maar de kinderen hebben zich erg goed kunnen vermaken en vonden het leuk.  

 

Dinsdag 14 november

Het is kwart over twee en dat betekend dat de sportstuif auto’s gestart worden en richting de basisscholen gaan om de kinderen op te halen. Eenmaal op locatie stond er weer een lekker bordje met fruit en groenten klaar en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om wat leuke spellen te spelen. Helaas regende het net zoals gisteren ook de hele dag. Hierdoor moesten we weer binnen blijven. We hadden vandaag drie spellen op het programma staan, namelijk commando pinkelen, hoepeldans en moordenaartje. Bij commando pinkelen, is het de bedoeling dat je de spelleider nadoet. De spelleider zegt bijvoorbeeld “commando handen in de lucht”. De kinderen doen dan zijn/haar handen in de lucht. Wanneer de spelleider geeft commando zegt, moet je het niet nadoen, anders ben je af. Na alle leuke spellen, was het tijd voor een koekje en vrij spel. De kinderen konden nog eventjes kleuren of een spelletje spelen.

 

Woensdag 15 november

Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma. Deze werd gegeven bij Sportstuif NWC. We gingen het spel levend cluedo spelen. De kinderen hadden als opdracht om het mysterie van een gestolen voorwerp op te lossen. Er was namelijk een voorwerp gestolen, in een bepaalde ruimte, door een persoon. Over het terrein waren de kaartjes verstopt. In vier teams zijn we de kaartjes gaan zoeken en op het afvinkblaadje de plaatjes afgevinkt die we hadden gevonden. Uiteindelijk bleef er bij de drie onderwerpen één vakje over. Dit was uiteindelijk het antwoord. Er waren twee teams die uiteindelijk het juiste antwoord wisten te raden. Het was een erg geslaagde middag vol plezier en gezelligheid.

 

Donderdag 16 november

Er stond ons vandaag weer een drukke dag te wachten. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het tijd om even lekker bij te komen met een bordje groenten/fruit en een bekertje ranja. De activiteit van vandaag was overloop trefbal. Bij dit spel staan er drie kinderen in het midden van het veld met een bal. De andere kinderen lopen steeds op en neer en kunnen afgegooid worden door de kinderen die in het midden staan. Ben je af, dan moet je ook in het midden gaan staan en mag je meehelpen de kinderen af te gooien. De kinderen waren super enthousiast en deden allemaal erg leuk mee. Dat maakt het spel nog leuker! We hebben de dag weer afgesloten met vrij spel en een heerlijk koekje!

 

Vrijdag 17 november

Vandaag was het een studiedag. Om 07:30 kwamen de eerste kinderen binnen en we begonnen met een rustig spelletje. De kinderen konden eventjes wakker worden en daarna was het tijd om samen met Sportstuif NWC naar Monkeytown in Mierlo te gaan. Hier hebben de kinderen zich de hele ochtend vermaakt. Eenmaal op locatie hebben we de lunch opgegeten. Op studiedagen nemen de kinderen altijd zelf lunch mee naar Sportstuif. Na de lunch was het tijd om het spel jachtseizoen te spelen samen met Sportstuif NWC. Dit is een spel waarbij je twee teams hebt en één team daarvan moet vluchten. Het andere team moet gaan zoeken. Het team dat moet vluchten krijgt 7 minuten voorsprong en stuurt dan de locatie via de telefoon naar het andere team. Het team dat moet zoeken mag dan beginnen. Het vluchtende team moet om de 5 minuten de locatie doorsturen. Een super leuk spel dus en natuurlijk ook een hele geslaagde dag met allemaal leuke dingen!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches