Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het smokkelspel, oneindig tikkertje en sneeuwpret! Week 2 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals het smokkelspel, oneindig tikkertje en sneeuwpret. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 8 januari

Het is weer maandag! Een nieuwe week is aangebroken en wij hebben er weer enorm veel zin in! We gaan er met de kinderen weer een super leuke week van maken. Tijd om ze op te halen. Met onze Sportstuif wagens zijn we naar verschillende scholen toe gereden om alle kinderen op te halen. Op locatie stond er een heerlijk bordje fruit klaar en een bekertje ranja. Het had gesneeuwd! Overal was de sneeuw al weg, behalve bij ons op het veld. Extra leuk dus om hier mee te gaan spelen! Zo hebben we de mooiste tekeningen in de sneeuw gemaakt! Ook hebben we met een bal gespeeld op het veld. Wat was dit leuk, maar ook een beetje koud. Dus na al deze sneeuwpret zijn we binnen weer gaan opwarmen met een lekker koekje en een bekertje drinken.

 

Dinsdag 9 januari

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Vandaag mochten de kinderen een leuk spel bedenken en deze tegen ons vertellen. Wij kozen het leukste spel uit die we gingen doen. Dus snel de jassen aan en klaar maken voor een leuke activiteit! Eerst even opwarmen en dit deden we door een rondje om het veld heen te rennen, hierna was het tijd voor oneindig tikkertje. Iedereen is hier de tikker. Wordt je getikt, moet je onthouden door wie. Als degene die jou heeft getikt, af is. Dan mag jij weer meedoen. We hebben weer flink gerend en wat was het weer een ontzettende leuke middag bij Sportstuif.

 

Woensdag 10 januari

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddag activiteiten. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma, namelijk de vloer is lava. Het was een geslaagde middag met allemaal kinderen van verschillende scholen! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? We hebben nog heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan! Neem snel een kijkje op www.leefasten.nl.

 

Donderdag 11 januari

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. Het was erg koud, maar dat maakt de dag niet minder leuk. We trokken de jassen aan en zijn fijn naar buiten geweest. Tijd voor het smokkelspel! Dit is een spel waarbij er twee teams zijn. Eén team staat in het veld. Het andere team moet muntjes naar de andere kant smokkelen zonder getikt te worden. Word je onderweg getikt, dan moet je je muntjes weer inleveren. Dit hebben we een aantal rondes gedaan en uiteindelijk is hier een winnaar uit gekomen met tien muntjes meer! Na het spel was het tijd voor vrij spel. Een aantal kinderen haalde de hockeysticks tevoorschijn en gingen heerlijk op het veld hockeyen en de andere kinderen waren binnen fijn bezig met spelletjes of tekeningen.

 

Vrijdag 12 januari

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd om even fijn buiten te spelen! Er lag nog wat ijs en de kinderen vinden het erg leuk om daarmee te spelen. Na het buitenspelen hebben we de knutselspullen uit de kast gehaald. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze gingen knutselen en dit vonden ze erg leuk! De mooiste knutselwerkjes werden gemaakt! Na al het knutselen was het tijd voor een heerlijk bordje fruit en een bekertje ranja! Toen de buikjes weer gevuld waren, hebben we op het grote scherm een film gekeken. Het was een rustige vrijdag  en een fijne week bij Sportstuif, we zien jullie volgende week weer!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches