Een super leuke BSO, waarbij kinderen veel nieuwe sport en spel activiteiten aangeboden krijgen. Met de begeleiding van het enthousiaste team erbij maakt het een top BSO!

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het vier vakken spel, stopdans en een voetbaltoernooi! Week 47 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals het vier vakken spel, stopdans en een voetbaltoernooi. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 20 november

Het is weer maandag, een nieuwe week gaat van start. We gaan er weer een leuke week van maken, dus tijd om de kinderen op te halen. Op locatie stonden de bordjes met fruit en de bekertjes met ranja al klaar, om de buikjes van de kinderen weer te vullen. Tijdens het fruit moment kletsen we altijd eventjes met de kinderen. Na het fruit was het tijd voor een feestje! Pedagogisch medewerkster Eline was namelijk jarig. Ze had heerlijke cup cakes gemaakt en die gingen we met iedereen lekker opeten. Na het feestje was het tijd voor twee activiteiten. Helaas was het aan het regenen en moesten we binnen blijven. Vandaag stond welk voorwerp is weg en stopdans op de planning. Bij welk voorwerp is weg, hebben we verschillende voorwerpen onder een doek liggen. Elke keer verdwijnt er een voorwerp en de kinderen mogen raden welk voorwerp er is verdwenen. Hierna was het tijd om de beentjes te bewegen. Bij stopdans is het de bedoeling dat je gaat dansen op de muziek. Wanneer de muziek uitgaat, moet je stoppen met dansen en zo stil mogelijk blijven staan. Beweeg je toch, dan ben je helaas af en moet je even wachten. Na al dit dansen was het natuurlijk tijd voor een heerlijk koekje en sloten we de dag samen af.

 

Dinsdag 21 november

De dinsdag was alweer aangebroken en het was weer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen door onze pedagogische medewerkers. Tijdens het ophalen komen altijd de leukste verhalen wat ze hebben gedaan tijdens school. Eenmaal aangekomen op locatie, was het weer tijd voor fruit. Het bordje met fruit gaat weer rond en de kinderen zijn hier altijd heerlijk van aan het smullen. Na het fruitmoment was het weer tijd voor een activiteit. Vandaag stond het vier vakken spel op de planning. Hierbij heb je één kind in het midden van het veld staan. Hij/zij telt tot tien en roept dan vak één, twee, drie of vier. Wanneer de andere kinderen in het vak staan dat genoemd wordt, zijn die kinderen af en moeten ze eventjes wachten. Het kind dat als laatst over blijft, heeft gewonnen en mag in het midden staan. Helaas bleef het niet de hele tijd droog en moesten we naar binnen. Hier hebben de kinderen nog vrij kunnen spelen.

 

Woensdag 22 november

Op de woensdag heeft Sportstuif HCAS nog geen kinderen. We zijn daarom druk bezig om wel kinderen bij onze locatie te krijgen. Dit doen we door te flyeren. We hebben een doos vol flyers die we langs de huizen rond brengen.

Wil je jouw kind graag bij sportstuif aanmelden? Meld je dan snel aan via: Contact | BSO Asten | Sport BSO Asten | Buitenschoolse opvang Asten | Kinderopvang Asten (sportstuif.nl). Je kan ook altijd een rondleiding aanvragen. Stuur dan een mailtje naar: Asten@sportstuif.nl of bel 06-22427294

Donderdag 23 november

De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Ook vandaag hebben de pedagogische medewerkers weer de kinderen van school opgehaald en zijn we de dag gestart met het fruitmoment en suikervrije limonade. Er was een koude wind buiten, maar ondanks dat zijn we toch lekker naar buiten gegaan! Vandaag stond een voetbaltoernooi en hockeytoernooi op de planning. De kinderen mochten zelf kiezen of ze wilde hockeyen of voetballen. De teams werden gemaakt en het toernooi kon beginnen. Alle kinderen deden erg enthousiast en fanatiek mee en streden om de winst. Het is zo fijn om te zien dat de kinderen het goed naar hun zin hebben. Na de toernooitjes was het tijd voor een heerlijk koekje en konden de kinderen nog even vrijspelen.

 

Vrijdag 24 november

Het is alweer vrijdag! De laatste dag van de week en daarna kunnen we genieten van het weekend. Maar voor het weekend is gaan we er eerst nog een toffe vrijdag van maken. Tijd om de kinderen op te halen en te genieten van een lekkere lunch die de kinderen zelf hebben meegenomen. Na de lunch, hebben we de klei uit de kast gehaald. Dit is klei dat hard wordt. Dus je kunt er allemaal leuke kunstwerkjes van maken. Hierna hebben we heerlijk pepernoten gebakken en die hebben we opgegeten tijdens een fijn potje bingo. De dag is voorbij gevlogen met al die leuke activiteiten!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches