Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het zombiespel, Streetjump en het vier vakken spel! Week 5 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals het zombiespel, vier vakken spel en vissen. Ook hadden we deze week twee hele leuk uitjes! Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 29 januari

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Asten. Net als alle andere schoolweken staan onze pedagogische medewerkers op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Eenmaal op locatie, stonden de bordjes met fruit en de bekertjes met ranja klaar. Tijdens het fruiteten kletste we met de kinderen over het weekend. Na al het kletsen en het heerlijke fruit, was het tijd voor twee activiteiten. We trokken de jassen aan en gingen naar buiten. Als eerste spel stond het vier vakken spel op het programma. Hierbij het je vier vakken waar de kinderen zich over verdelen. Eén kind staat in het midden en roep één, twee, drie of vier. Als het kind bijvoorbeeld twee roept, zijn alle kinderen in vak twee af. We gaan net zo lang door tot er nog één kindje over is of alle kinderen af zijn. Hierna was het tijd voor het zombiespel. Dit is een variant op superbal. Wanneer je af bent gegooid, wordt je een zombie. De zombies mogen iedereen tikken. Heb je iemand getikt, dan wordt die de zombie en ben jij weer vrij om een bal te gooien. De kinderen vonden het hele leuke spellen en het was daardoor een geslaagde middag! 

 

Dinsdag 30 januari

Er is weer een nieuwe dag aangebroken bij Sportstuif Asten! Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif is het altijd tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes met fruit en groente op de tafel met hierbij een goedgevulde beker suikervrije ranja! Nadat de buikjes weer gevuld waren, was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond vissen op het programma. Er zijn twee teams die achter elkaar in een rij staan. Om de beurt mogen de kinderen voorwerpen die in het veld liggen, binnen hengelen. Je mag de hengel één keer gooien, daarna ren je weer terug naar je team en is de volgende aan de beurt. Het team dat als eerste alle voorwerpen weten binnen te hengelen, hebben gewonnen. De kinderen deden allemaal enthousiast mee en hierdoor was het spel geslaagd! We sloten de dag af met een heerlijk koekje en nog even vrij spel

 

Woensdag 31 januari

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddag activiteiten. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma, namelijk Boksen en archery tag. Het was een geslaagde middag met allemaal kinderen van verschillende scholen! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? We hebben nog heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan! Neem snel een kijkje op www.leefasten.nl.

 

Donderdag 1 februari

Wat gaat de tijd toch snel! De week zit er alweer bijna op, het is namelijk alweer donderdag! Vandaag stond er een studiedag op de planning. Wanneer alle kinderen op locatie zijn aangekomen, is het tijd om de jassen aan de te doen en de auto in te gaan. Het is namelijk tijd voor een uitstapje naar Kids plaza in Helmond. Vol enthousiasme reden we met de blauwe Sportstuif auto naar de super leuke binnenspeeltuin. Hier hebben de kinderen zich uren kunnen vermaken. Eenmaal terug op locatie hebben we lekker de boterhammen opgegeten en wachten we tot de andere kinderen aankomen. Ondertussen hebben de kinderen even fijn vrij gespeeld. Om half 3 was het tijd om de andere kinderen op te halen en de bordjes met fruit en bekertjes met ranja klaar te zetten. Tijdens het fruit moment kletsen we altijd eventjes met de kinderen. Na het fruit was het tijd voor twee activiteiten. Vandaag stond het safarispel en het zombiespel de planning. Twee super leuke spellen, waarbij elk kind erg enthousiast meedeed. Na deze twee super leuke activiteiten was het alweer tijd om de dag af te sluiten met een heerlijk koekje. 

 

Vrijdag 2 februari

Het is alweer vrijdag, de laatste dag voor het weekend kan beginnen. De middag begonnen we met het ophalen van de kinderen. Toen de kinderen bij Sportstuif Asten binnen kwamen, was het tijd om de boterhammen op te eten. Na de boterhammen was het tijd voor een heel leuk uitje. We zijn namelijk naar Streetjump in Mierlo geweest. Hier hebben de kinderen een uur lang heerlijk kunnen springen. Het was een fijne middag vol plezier en gezelligheid. Maar de dag was nog niet voorbij, want we hadden ´s avonds nog een hele leuke ouder-kind quiz op het programma. Er stonden heerlijke dingen op tafel, zoals chipjes, groente en fruit. Twee uur lang hebben de kinderen samen met papa of mama mee kunnen doen aan een geweldige quiz met super leuke prijzen. Het was een hele geslaagde dag en een geslaagde week!

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches