De lessen worden altijd gegeven door leuke, enthousiaste mensen. Top organisatie!

Bart Bart
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeldans, het kat en muis spel en museumpje! Week 44 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals hoepeldans, het kat en muis spel en museumpje. Ook hadden we op vrijdag een uitstapje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 30 oktober

Het is weer maandag! Een nieuwe week is aangebroken en wij hebben er weer enorm veel zin in! We gaan er met de kinderen weer een super leuke week van maken. Tijd om ze op te halen. Met onze Sportstuif wagens zijn we naar verschillende scholen toe gereden om alle kinderen op te halen. Op locatie stond er een heerlijk bordje fruit klaar en een bekertje ranja. Helaas zat het weer buiten niet mee en regende het de hele middag, hierdoor moesten we binnen blijven. Er waren een aantal nieuwe bordspellen op onze locatie, dus deze hebben we samen met de kinderen uitgetest. Ook hebben we Sonic fitness gedaan. Dit is een spel waarbij er verschillende Sonic figuren strijden om als eerst over de finish streep te eindigen. Dit doe je door verschillende fitness oefeningen te doen, deze staan uitgebeeld op de computer. Dit is een super leuke oplossing voor als het buiten regent. Op deze manier zijn de kinderen toch nog in beweging en ze vinden het ook erg leuk om te doen. Na de activiteiten sloten we de dag af met een heerlijk koekje en een bekertje drinken.

 

Dinsdag 31 oktober

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd om een aantal leuke spellen spelen! Op het moment dat we naar buiten wilde gaan, begon het enorm hard te regenen. Hierdoor moesten we toch binnen blijven, maar dat mag de pret niet drukken! We hebben hoepeldans met de kinderen gedaan. Op de grond liggen hoepels en de kinderen lopen rond terwijl de muziek afspeelt. Wanneer de muziek stopt, moeten de kinderen zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Het kind die geen hoepel meer heeft, is af en moet even op de bank gaan zitten. Aan het einde van het spel blijft er nog één hoepel over en is er een winnaar. Daarnaast hebben we ook het spannende spel "Museumpje" gespeeld, waarbij iedereen zijn beste acteertalenten toonde. Als de bewakers zien dat je beweegt dan ben je helaas af. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen zich eigen weer ontzettend goed vermaakt bij Sportstuif.

  

Woensdag 1 november

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddagactiviteiten. Vandaag hadden we een overleg samen met Sportstuif NWC, om te kijken welke woensdagmiddagactiviteiten we gaan organiseren. Bij een woensdagmiddagactiviteit ga je samen sporten en spelen met de buursportcoaches van Leef!Asten & Sportstuif Asten.

Samen met ons en andere kinderen kun je kennismaken met diverse (sport)spellen, sporten en andere vette activiteiten. We doen iedere keer iets anders. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sportkwartet, sportbingo, voetbal, boter-kaas-eieren, XL Games, groene spelen, maar ook lasergamen en archery tag. Op 15 november staat er weer een activiteit op de planning, namelijk levend cluedo. Wil je graag meedoen? Neem eens een kijkje bij: Woensdagmiddag Activiteit - Samen Bij Sportstuif.

Donderdag 2 november

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. Helaas stormde het vandaag enorm hard. We waaide nog net niet weg. Toch wilde we met de kinderen buiten een activiteit doen. We hebben het kat en muis spel gedaan. Hierbij heb je twee katten (de tikkers) en de rest van de groep zijn muizen. De muizen hebben een staart in zijn/haar broek. Het is de bedoeling dat de katten de staart van de muizen proberen te pakken. Is de staart gepakt, ben je af en mag je even gaan zitten. Na het spel was het tijd voor vrij spel. Een aantal kinderen haalde de hockeysticks tevoorschijn en gingen heerlijk op het veld hockeyen en de andere kinderen waren binnen fijn bezig met spelletjes of tekeningen.

 

Vrijdag 3 november

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd voor een uitstapje! Vandaag zijn we gaan bowlen bij het HUP hotel in Mierlo. We gingen samen met de kinderen van Sportstuif NWC, heel gezellig dus! De bowlingschoenen werden aangedaan en de kinderen werden verdeeld over vier banen. Hier hebben we een uur fijn kunnen bowlen. Wat hebben de kinderen zich weer fijn vermaakt en daardoor was het uur ook voorbij gevlogen! Het was weer een fijne week bij Sportstuif en we zien jullie volgende week weer!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches