Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kaarten estafette, jagerbal en acrogym! Week 25 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals kaarten estafette, jagerbal en acrogym. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 17 juni

De eerste dag na het weekend kan weer beginnen!  Met de blauwe auto's worden de kinderen opgehaald bij school, waar wij altijd op vaste wachtplekken staan te wachten. Dit weten de kinderen en komen met blije gezichtjes naar ons toe. Eenmaal op locatie staat er een bordje met fruit en een bekertje ranja klaar. Toen dit allemaal op was, was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond kaarten estafette op de planning. Op het veld lagen hoepels met kaartjes erin. De kinderen moesten om de beurt naar de hoepel rennen en een kaartje omdraaien. De kaarten moeten in de juiste volgorde gevonden worden. Is dit gelukt, dan mag je het kaartje meenemen naar je team. Het team dat als eerste de kaartjes in de juiste volgorde heeft gevonden, heeft gewonnen. Hierna mochten de kinderen nog eventjes vrij spelen. Zo werden er de mooiste kleurplaten gemaakt binnen en buiten werd er nog fijn gevoetbald. Na het fijne spelen sloten we de dag af met een heerlijk koekje!

 

Dinsdag 18 juni

Het is dinsdag en het was weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Hierna is het tijd voor acrogym. Het regende helaas de hele dag dus tijd om dit binnen te doen. De yogamatjes werden op de grond gelegd en de mooiste en leukste trucjes werden gedaan. De kinderen hebben zich dan ook enorm vermaakt en iedereen was enorm enthousiast. Na de fijne activiteit was het alweer tijd om samen de dag af te sluiten met een heerlijk koekje!

 

Woensdag 19 juni

Vandaag is het alweer woensdag. Tijd om de kinderen op te halen en er een toffe middag van te maken. Eerst was het tijd voor lekkere boterhammetjes en een bekertje drinken. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma vanuit Leef! Asten waarbij wij mochten aansluiten. Vandaag stond er special forces op het programma. Er waren verschillende oefeningen die de kinderen moesten uitvoeren. Het waren leuke, maar ook hele zware oefeningen die we moesten doen. Maar gelukkig wordt het harden werken ook beloond. We kregen namelijk een heerlijk ijsje. Hierna hebben we buiten nog eventjes gespeeld. Door al deze leuke activiteiten is de dag voorbij gevlogen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

 

Donderdag 20 juni

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. De kinderen wilde na het fruit eten gelijk naar buiten. Ondertussen werd de activiteit klaargezet. Vandaag was het tijd voor jagerbal. Je hebt de jagers en de dieren en beide kunnen elkaar afgooien. Als je af bent gegooid door de jagers, dan moet je eventjes aan de kant. Je mag dan weer meedoen als de dieren een bal door de hoepel hebben gegooid. Het was weer een hele gezellige en leuke middag met alle kinderen.

 

Vrijdag 21 juni

Het is alweer vrijdag, de week is erg snel gegaan door alle leuke activiteiten die we hebben gedaan. Vandaag zijn de kinderen om 12:30 uit, dus tijd om ze van school te halen! Eenmaal op locatie, was het tijd om de lunchtrommeltjes uit de tassen te halen en lekker op te eten. Na het eten werd er eerst lekker geknutseld. Er werden stressballen van bloem en ballonnen gemaakt en er werd een voetbalveld geknutseld aangezien het EK nu bezig is. Helaas regende het de hele dag en moesten we ons vooral binnen vermaken, maar dit is zeker gelukt. Het weer een super fijne dag en is het alweer tijd voor weekend! Tot volgende week!

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches