Een super gezellige, sportieve BSO ,waar kinderen zich op sportief gebied helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstkoekjes, ballonnen dans en verstoppertje! Week 51 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals kerstkoekjes maken, ballonnen dans en verstoppertje. Op vrijdag hadden we bezoek van een andere Sportstuif! Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 18 december

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit moment was het tijd om heerlijke kerstkoekjes te bakken. Eerst werd het deeg gemaakt met bloem, ei, boter en suiker. We moesten alles samen kneden en één grote bol maken. Hierna hebben we er leuke vormpjes van gemaakt en gingen ze een paar minuutjes in de oven. Nadat de koekjes een beetje afgekoeld waren, gingen we ze versieren. Mooi met fondant en glazuur. De mooiste en lekkerste kerstkoekjes hebben we samen gemaakt! Natuurlijk hebben we ze ook lekker opgegeten en mochten er nog een paar mee naar huis voor de papa’s, mama’s, broertjes en zusjes!

 

Dinsdag 19 december 

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor een leuke activiteit! Vorige week hebben we kaartenestafette gedaan. Dit vonden ze kinderen zo leuk, dat ze dit super graag weer wilde doen. Hier zeggen we natuurlijk geen nee tegen, dus de teams werden gemaakt. Helaas zat het weer buiten niet helemaal mee, dus hebben we dit binnen gedaan. Na de kaartenestafette was het tijd voor verstoppertje. De kinderen vinden dit de laatste tijd erg leuk, dus we doen dan gezellig mee.

 

Woensdag 20 december

Op de woensdag hebben wij nog geen kinderen bij Sportstuif HCAS. Dat betekend dat wij nog genoeg plek hebben! Wil je graag meer weten of eventjes langskomen? Stuur dan een mailtje naar asten@sportstuif.nl

Donderdag 21 december

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. Of als er bijvoorbeeld een nieuw kindje bij ons is dan wordt deze direct opgenomen in de groep zoals deze week het geval was. Heel fijn! De kinderen waren vandaag allemaal in de kerstsfeer. We hebben de mooiste kersttruien en kerstmutsen gezien. We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd voor een activiteit. Helaas regende het al de hele dag, dus de tafels en stoelen werden aan de kant geschoven voor de ballonnen dans. Een variant op stoelendans, maar dan met ballonnen. Stopt de muziek, pak je zo snel mogelijk een ballon vast. Heb je geen ballon, dan moet je even een ronde wachten tot je weer mee mag doen. De kinderen vonden het erg leuk en de mooiste en gekste dansjes werden gedaan. We sloten de dag af met een heerlijk koekje!

 

 

Vrijdag 22 december

De allerlaatste dag voor de kerstvakantie is aangebroken! Tijd om er een hele leuke dag van te maken. Ook vandaag hadden de kinderen hele leuke kersttruien aan. Samen hebben we de boterhammetjes opgegeten en besproken wat er in de vakantie gedaan wordt. De kinderen hebben nu vakantie en iedereen is lekker enthousiast en vrolijk. Na de lunch kwamen onze buren van Sportstuif Asten NWC langs. Zij hadden koekjes mix meegenomen om heerlijke kerstkoekjes te maken. Toen de koekjes in de oven zaten, was het tijd om even vrij te spelen met de andere kinderen. Zodra de koekjes uit de oven konden en nog even de tijd hebben gehad om wat af te koelen, hebben we ze mooi versierd. We hebben weer genoten van een deze week en wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Tot volgend jaar!

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches