Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kingen, Hoepelpong en Steen papier schaar Estafette! Week 40 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals kingen, hoepelpong en steen, papier, schaar estafette ook hadden we een studiemiddag, waarbij we een leuk uitje hadden. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

 

Maandag 2 oktober Het is weer maandag, dat betekend een nieuwe week en tijd voor weer veel leuke activiteiten bij Sportstuif Asten! We halen de kinderen op van verschillende scholen en een leuke dag bij Sportstuif kan weer beginnen. Het fruit en de ranja stond weer klaar voor alle kinderen en daarna was het tijd voor de activiteiten. Voor drie kinderen was het tijd voor hockeytraining. Ze lopen zo het veld op en komen om 5 uur weer terug naar onze locatie. Met de andere kinderen zijn we naar Sportstuif NWC gegaan om drie leuke activiteiten te doen. De activiteiten van vandaag zijn, kingen, blinddoek tikkertje en hoepelpong. Bij hoepelpong worden er twee teams gemaakt. Om te beurt probeert iemand van het team de bal in de hoepel van het andere team te gooien. Dit mag in één keer of met een stuit. Wordt er in de hoepel gegooid, haalt de tegenstander deze weg. De groep werd in drie groepen verdeeld en na ongeveer 15 minuten, was het tijd om te wisselen. Om kwart voor vijf was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen locatie. Hier stond een bekertje drinken klaar en een lekker ijsje om de dag fijn af te sluiten.

  Dinsdag 3 oktober
Het is weer een nieuwe dag en wij hebben veel zin in vandaag! Tijd om alle kinderen op te halen voor extra veel gezelligheid. Eenmaal op locatie hebben de kinderen hun buikjes weer gevuld met fruit en groente en een heerlijk bekertje ranja gedronken. Hierna was het tijd voor twee activiteiten. Helaas begon het hard te regenen en moesten we een activiteit binnen doen. We begonnen met steen papier schaar estafette. We leggen een aantal hoepels neer en verdelen de groep in tweeën. Tijd om te beginnen! Van beide teams begint er één iemand met lopen door de hoepels. Kom je de tegenstander tegen, speel je een potje steen papier schaar. De winnaar mag door lopen, de verliezen sluit achter in de rij aan. Ondertussen was het buiten droog geworden en kunnen we buiten weer een spel doen. We gaan lummelen! We staan in een grote kring met de lummel in het midden. We gooien de bal over en de lummel probeert de bal af te pakken. Later hebben we het spel nog iets moeilijker gemaakt. De lummel mocht namelijk ook de kinderen tikken die de bal vast heeft. Na deze activiteiten was het tijd voor iets heel lekkers! Pedagogisch medewerkster Eline had namelijk een taart meegenomen. Deze had ze gekregen en wilde ze graag met de kinderen delen. De kinderen waren hier erg blij mee en vonden ze taart heerlijk!

  Donderdag 5 oktober Het is alweer donderdag! Normaal beginnen we de dag pas om half 3, maar vandaag had de horizon een studiemiddag. Om 12 uur was het al tijd om de kinderen op te halen. We begonnen met een heerlijke lunch, die de kinderen zelf meenemen. Nadat de broodtrommeltjes weer leeg zijn, was het tijd om ergens naar toe te gaan. We zijn naar de manege Heijligers geweest. Hier konden we allemaal paardjes aaien en buiten in de speeltuin spelen. Helaas konden we hier niet de hele dag blijven, omdat niet iedere school een studiemiddag had. We moesten nog een aantal andere kinderen ophalen om half 3, maar dat is natuurlijk extra gezellig! Het fruit was weer gesneden en de bekertjes met drinken stond alweer klaar. Nadat alles op was, was het weer tijd voor twee spellen. We zijn begonnen met iemand is ‘m niemand is ‘m. Een bal spel waarbij je elkaar moet afgooien. Daarna hebben we fopbal gespeeld. Was je af, moest je een opdracht doen en daarna mocht je weer gezellig mee doen. We sloten de dag af met een lekker koekje!

  Vrijdag 6 oktober Het is alweer vrijdag, de week is voorbij gevolgen! Vandaag zijn de kinderen al om half 1 uit, dus tijd om te kinderen op te halen! Op woensdag en vrijdag nemen de kinderen altijd zelf lunch mee, dus ook vandaag. De boterhammen werden lekker opgegeten en daarna was het tijd voor een leuk uitstapje! Vandaag zijn we samen met de kinderen van Sportstuif NWC naar Kids Plaza in Helmond geweest. Een grote binnenspeeltuin, waar de kinderen zich de hele middag kunnen vermaken. Om kwart over 4 was het weer tijd om terug te gaan naar onze locatie. Dit vonden ze jammer, want ze wilde graag langer blijven. Op locatie hebben de kinderen nog even fijn gespeeld en daarna was het alweer tijd voor weekend!

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches