Goede BSO met zeer betrokken medewerkers die elke week zorgen voor leuke sport en spel aanbod.

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend cluedo, iglo's maken en bioscoop in de kerstvakantie! 2023 - 2024

De kerstvakantie is aangebroken! Twee weken stonden er super leuke activiteiten op het programma. Zoals levend cluedo, iglo’s maken en levend stratego. Ook hebben we een super leuk uitje gehad! Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 25 december

Gesloten 1e kerstdag

Dinsdag 26 december

Gesloten 2e kerstdag

Woensdag 27 december

Op de woensdag hebben wij nog geen kinderen bij Sportstuif HCAS. Dat betekend dat wij nog genoeg plek hebben! Wil je graag meer weten of eventjes langskomen? Stuur dan een mailtje naar asten@sportstuif.nl

Donderdag 28 december

De eerste dag na de feestdagen begon al vroeg. Tijdens de kerstvakantie zijn onze deuren geopend vanaf 07:30 uur tot 18:30 uur. Langzaam stroomde de kinderen binnen en was het nog even tijd voor vrij spel. De kinderen kunnen dan rustig wakker worden voordat we gaan beginnen met de activiteiten. Hierna was het tijd om wat fruit en groente te eten en een bekertje ranja te drinken. Nadat de buikjes weer gevuld zijn is het tijd voor de eerste activiteit. Deze ochtend stond superbal op de planning. Dit is een spel wat de kinderen enorm leuk blijven vinden. Ieder kind doet hierbij fanatiek mee en dat vinden wij erg leuk om te zien. Na deze activiteiten mochten de kinderen even buiten vrij gaan spelen. Zo konden ze gaan voetballen en hockeyen. De kinderen hebben zich de ochtend goed kunnen vermaken. Na het buitenspelen was het tijd om heerlijke boterhammen te eten. In de vakanties verzorgt Sportstuif altijd de lunch. We hebben verschillende soorten vlees, pasta, jam en natuurlijk is er ook kaas aanwezig. Ook hebben we altijd een bordje met groente bij de boterhammen. Nadat de kinderen rustig de boterhammen hebben gegeten was het alweer tijd voor de volgende activiteit, namelijk levend stratego. De twee teams werden gemaakt en de vlaggen werden verstopt. De kinderen rennen over het veld heen en zoeken naar de vlag. Elk team wil natuurlijk heel graag winnen! Hierna was het alweer tijd voor het laatste fruit moment en mogen de kinderen nog even vrij spelen. Wat was dit een  goed begin van de kerstvakantie!

 

Vrijdag 29 december

Vandaag zijn we op bezoek bij Sportstuif Asten NWC. Een nieuwe dag brak aan en voor veel kinderen was het vroege opstaan na de kerstdagen even wennen. Ze kwamen slaperig binnen, maar dat duurde niet lang. Even rustig wakker worden en fijn vrij spelen terwijl wij de bordjes met fruit alvast klaarmaken. Na het heerlijke fruit was het tijd om te gaan lasergamen. Dit blijft een groot succes bij de kinderen. We hebben verschillende teams gemaakt en de wedstijdjes konden beginnen. De kinderen waren aan het rennen, verstoppen noem het allemaal maar op. Ze waren allemaal erg fanatiek! Tijd voor de boterhammen. De kinderen zaten aan tafel en de boterhammen werden uitgedeeld. Even rustig bijkomen van het lasergamen met een heerlijke boterham! Na de boterhammen kwam er een muziek juffrouw op bezoek. Samen met haar gingen we muziek maken. Zo moesten we klappen in onze handen en mochten we met stokken op emmers slaan. Het leken we trommels! Eerst gingen we met alle kinderen het liedje oefenen en daarna gingen we met alle kinderen optreden. Het was erg leuk om een keertje iets met muziek te doen! Al met al was deze eerste week van de kerstvakantie een groot succes.

 

Maandag 1 januari

Gesloten nieuwjaarsdag

Dinsdag 2 januari

De allereerste BSO dag van het jaar 2024 was aangebroken! In de ochtend waren de kinderen heerlijk vrij aan het spelen tot het tijd was voor het fruitmoment en de eerste activiteit! Voor de activiteit zijn we op bezoek geweest bij onze buren Sportstuif Asten NWC. We zouden eigenlijk met de kinderen gaan boksen, maar helaas liet het weer het niet toe om deze activiteit door te laten gaan. We zijn toch even naar buiten gegaan en hebben hier verschillende tikspelletjes gedaan. De kinderen konden zo toch nog even lekker buiten zijn en hun energie kwijt. Voor de lunch zijn we even terug gegaan naar onze eigen locatie. Hier hebben we genoten van heerlijke boterhammen met verschillend beleg. Na de lunch zijn we weer terug gegaan naar Sportstuif Asten NWC. Daar gingen we namelijk iets bakken! De kinderen mochten zelf kiezen wat ze maakten van hun stukje deeg en de mooiste vormen koekjes kwamen voor de dag. De koekjes zijn de oven in gegaan en het duurde best wel even voordat de koekjes goed gebakken waren en ze waren afgekoeld om ze op te eten. We hebben daarom de koekjes met de kinderen mee naar huis gegeven, zodat ze thuis hun lekkere creaties op konden eten!

 

Woensdag 3 januari

Op de woensdag hebben wij nog geen kinderen bij Sportstuif HCAS. Dat betekend dat wij nog genoeg plek hebben! Wil je graag meer weten of eventjes langskomen? Stuur dan een mailtje naar asten@sportstuif.nl

Donderdag 4 januari

De ene laatste dag van de week is alweer aangebroken. Nadat alle kinderen op locatie waren, was het alweer tijd voor de het fruitmoment. Met z’n allen hebben we lekker wat groenten en fruit gegeten en was het daarna alweer klaar voor de eerste activiteit. Helaas was het de hele dag aan het regenen en zat een buitenactiviteit er helaas niet in voor vandaag. We zijn toen heel creatief geweest want we hebben van suikerklontjes iglo’s en andere ijsbeeldjes gemaakt! De mooiste creaties werden gemaakt. Ook hebben we armbandjes van touw gemaakt. Dit was een groot succes bij de kinderen, want hier zijn ze de hele dag mee bezig geweest. Na de knutsel activiteit was het alweer tijd voor de lunch. Tijdens de lunch kwamen er allemaal leuke verhalen voorbij over de plannen aankomend weekend en werden er ontzettend veel grapjes gemaakt. Nadat iedereen de boterhammen op had, mochten de kinderen vrij spelen. Tijdens het vrij spelen hebben wij de volgende activiteit klaar gelegd. We gingen namelijk levend cluedo spelen. Door heel het gebouw werden er kaartjes verstopt van de medewerkers, voorwerpen en locaties. Uiteindelijk miste we één voorwerp, één medewerker en één locatie. In 3 teams werd er flink gezocht naar de kaartjes en afgestreept welke er gevonden waren. Wist je wat het antwoord was, dan mochten ze het raden, hadden ze het goed dan hadden we een winnaar. En dit was bij ons ook het geval. We hadden een plek 1, 2 en 3. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Na deze activiteit mochten de kinderen nog even fijn vrij spelen tot ze werden opgehaald.

 

Vrijdag 5 januari

Alweer de allerlaatste dag van de kerstvakantie. Volgende week mogen de kinderen weer naar school en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. Vandaag stond er een super leuk uitje op het programma! We gingen namelijk naar de bioscoop! De kinderen hadden samen een film uitgekozen namelijk Vogelvlucht. Om kwart over 9 maakte we ons klaar om te gaan. We stapte de Sportstuif auto in en we gingen naar Pathe Helmond. Hier hebben we 2 uur lang genoten van een super leuke film! Eenmaal terug op locatie was het tijd voor de boterhammen en vandaag mochten de kinderen kiezen tussen een gewone boterham of een lekkere tosti! Na de lunch zijn we gezellig naar Sportstuif asten NWC gegaan en hier hebben we levend stratego gespeeld. Dit is een spel waarbij de kinderen kaartjes krijgen waarop staat wie zij kunnen verslaan met het kaartje wat ze gekregen hebben! De kinderen moeten elkaar tikken en dan op het kaartje kijken. Het kind dat wint krijgt het kaartje en moest het inleveren bij de teamleider. Ondertussen moeten ze de vlag van de tegenstander zoeken. Wanneer deze gevonden was had het team die de vlag gevonden had gewonnen. Doordat we het spel met wat vereenvoudigde kaartjes speelden konden alle leeftijden goed meespelen. De kinderen hebben heel erg fanatiek mee gespeeld!  Helaas begon het weer erg hard te regenen en hebben we ook deze activiteit wat eerder moeten stoppen. De kinderen vonden het erg jammer, want het liefst speelden ze dit de hele dag! In plaats daarvan zijn we naar binnen gegaan en mochten de kinderen vrij spelen. De dag is alweer voorbij gevlogen en de vakantie zit er helaas alweer op.

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches