Een hele leuke BSO waarbij kinderen veel van en over elkaar leren middels een divers sport en spel aanbod.

Lex Lex
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, Omgekeerd verstoppertje en KidsPlaza! Week 43 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals levend stratego, omgekeerd verstoppertje en het bevrijdingsspel ook hadden we een leuk uitje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 23 oktober

Het is week maandag, dat betekend dat we weer beginnen met een nieuwe week vol leuke activiteiten. Het is vandaag de eerste dag na de vakantie en de Sportstuif auto’s staan weer klaar om de kinderen op te halen. Bij binnenkomst mochten de kinderen gelijk de handen wassen en konden we het fruit gezamenlijk opeten. Na het fruit was het tijd om naar Sportstuif NWC te gaan. Hier stonden weer drie spellen klaar. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en wisselde na een kwartier van de spel. De spellen van vandaag waren, eiland bal, omgekeerd verstoppertje en ringtikkertje. Bij eiland bal heeft iedereen een eigen eiland (hoepel). Je kan dan iemand afmaken door de bal in de hoepel te stuiteren. Wanneer je af bent, wissel je met iemand aan de zijkant. Je kunt het nog uitbreiden door met twee ballen of tweetallen te spelen. De kinderen vonden het erg leuk en de spellen vielen goed in de smaak. Om kwart voor 5 was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen Sportstuif locatie. Hier kregen de kinderen nog een lekker koekje en konden ze nog eventjes vrij spelen.

 

Dinsdag 24 oktober

Een nieuwe dag is alweer van start! De kinderen werden allemaal weer opgehaald om een toffe middag ervan te gaan maken. We zijn na het fruit eten begonnen met twee activiteiten. De eerste activiteit stond gisteren ook op de planning, maar omdat de kinderen dit zo graag nog een keer wilde doen was het daar vandaag ook weer tijd voor. Het spel was namelijk omgekeerd verstoppertje. Bij omgekeerd verstoppertje is het de bedoeling dat één kind zich gaat verstoppen. De andere kinderen gaan dan het kind dat verstopt is zoeken. Na ronde 1, mochten twee kinderen zich gaan verstoppen. Toen we drie rondes hadden gehad, was het tijd voor het bevrijdingsspel. Er zijn twee tikkers en twee hoedjes. Als je getikt wordt, ga je staan met de armen naar voren. Degene die een hoedje heeft, legt het hoedje in de armen van degene die af is. Het kind is dan weer vrij en mag gelijk andere gaan bevrijden. Na deze leuke activiteiten was het alweer tijd voor iets lekkers en een bekertje water. Hierna konden de kinderen nog even spelen en werden ze alweer opgehaald.

 

Donderdag 26 oktober

De pedagogisch medewerkers stonden weer klaar om alle kinderen van school te halen. Eenmaal op locatie stonden de bordjes met fruit en bekertjes ranja weer klaar. Tijdens het eten vragen we altijd even naar de afgelopen schooldag van de kinderen. Hier ontstaan dan hele verhalen. Dit vinden we leuk om te doen en zo zijn we ook op de hoogte van de kinderen. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om het spel uit te leggen. Vandaag stond namelijk levend stratego op de planning. Een spel waarbij de kinderen verdeeld worden in twee teams en moeten zoeken na de vlag. Alle kinderen hebben kaartjes in hun handen waar een dier op staat. Deze dieren kunnen elkaar verslaan. Wordt je getikt, dan moet je je kaartje laten zien. Heb je een lager kaartje, dan moet je het kaartje inleveren en een nieuw kaartje halen. Het spel was een groot succes en alle kinderen deden erg leuk mee! We kregen ook de vraag om dit nog vaker te doen. Super fijn om de kinderen zo enthousiast te zien. Helaas begon het na twee rondes te regenen en gingen we naar binnen voor vrij spel. We sloten de dag af met iets lekkers.

 

Vrijdag 27 oktober

Het is alweer vrijdag en wat is de week weer voorbij gevolgen. De kinderen zijn op vrijdag altijd om half 1 uit, dus we hebben vandaag een extra lange dag om leuke dingen te doen. vrijdag nemen de kinderen altijd zelf lunch mee, dus ook vandaag. De boterhammen werden lekker opgegeten en daarna was het tijd voor een leuk uitstapje! We zijn samen met de kinderen van Sportstuif NWC naar Kidsplaza in Helmond geweest. Dat is voor de kinderen altijd een plezier. Hier kunnen de kinderen gezellig en fijn met iedereen spelen. Rond half 5 was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif en hebben we nog eventjes met de klei gespeeld. Dit is klei dat na 24 uur hard wordt, dus er werden allemaal vormpjes van gemaakt. Wat was dit een fijne dag om de week mee af te sluiten!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches