Sportstuif is een hele leuke BSO waar de kinderen veel buiten kunnen spelen en bewegen. De locatie leent zich hier prima voor. Sportstuif is gevestigd bij de voetbalvereniging.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie! week 17 & 18 2024

Het is meivakantie! Twee weken vol toffe activiteiten. Zo kwam de brandweer langs, hadden we twee keer een grote springkussen en stonden er een hele boel leuke uitjes op de planning. Ben jij benieuwd wat we allemaal hebben gedaan?

Lees met ons mee!

Maandag 22 mei

De eerste dag van de vakantie was aangebroken en we hadden er allemaal zin in! In de ochtend kwamen de kinderen binnen en begonnen meteen met spelen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren, hebben we onze spullen gepakt. Vandaag waren we namelijk op bezoek bij Sportstuif Asten NWC. Hier zijn we begonnen met het knutselen van onze eigen brandweerwagen. Later op de dag stond er namelijk ook nog een leuke verassing voor de kinderen op de planning! Na het knutselen was het tijd om vrij te spelen en werd er onder andere verder geknutseld en gevoetbald. Na al het spelen kregen de kinderen honger en was het tijd om gezellig samen de boterhammen te eten. De tafel was gedekt en de kinderen konden gaan zitten. Er werd heerlijk gesmuld. Na het eten werd de tafel opgeruimd en gingen de kinderen verder met spelen. In de middag was het dan eindelijk tijd voor een super leuke activiteit! De brandweer komt namelijk op bezoek en de kinderen krijgen een hele rondleiding in de brandweerwagen en de kinderen mochten zelfs even kijken hoe het voelde om een brandweer te zijn door met de brandweerslang een echte brandweer na te doen! De kinderen vonden het fantastisch en keken hun ogen uit. Het was dan ook een super leuke en toffe activiteit! De middag vloog voorbij en het was helaas alweer op het einde van de eerste dag van de vakantie bij Sportstuif Asten HCAS.

 

Dinsdag 23 mei

Vandaag stonden we weer klaar om er een toffe dag van te maken met de kinderen. De kinderen kwamen één voor één binnen en begonnen aan een spelletje of maakte een mooie tekening. Hierna was het alweer tijd om de buikjes te vullen met heerlijk fruit en een bekertje ranja. Toen dit allemaal op was, zijn we zelf koekjes gaan bakken. Eerst maakte we het deeg en hierna maakte we mooie vormpjes van het koekjesdeeg. Toen werden ze in de oven gedaan en mochten de kinderen weer even vrij spelen. De koekjes waren klaar en natuurlijk mogen de kinderen hier dan wel eentje van proeven. De ochtend was alweer voorbij en het was tijd voor de boterhammen. In de vakantie verzorgen wij altijd de lunch voor de kinderen. Na de lunch stond er een super leuke activiteit op ons te wachten. Op het veld stond namelijk een groot springkussen van Partyhome. Hier hebben de kinderen de hele middag op mogen spelen en wat hebben ze zich vermaakt!

 

Woensdag 24 mei

Er stond vandaag weer een super leuke activiteit op het programma. Vandaag gingen we namelijk samen met Sportstuif Asten NWC naar de Speuldries in Deurne. Dit is een speeltuin waar de kinderen zich de hele ochtend goed hebben vermaakt. Er waren leuke glijbanen, een kabelbaan, een trampoline noem het allemaal maar op! Het was erg mooi weer, dus de kinderen vonden het een geslaagde ochtend. Eenmaal terug op locatie hebben we lekker boterhammetjes gegeten en hebben we de hele middag fijn vrij gespeeld.

 

Donderdag 25 mei

En dan is het alweer donderdag, wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Vandaag hadden we wat meer kinderen dan de andere dagen. Dat vinden wij natuurlijk alleen maar leuk! De kinderen mochten in de ochtend even iets fijn voor zichzelf doen. Zo werd er buiten gehockeyd, gevoetbald en binnen werden er mooie kleurplaten gemaakt en spelletjes gespeeld. Na het fijne spelen, stonden de bordjes met fruit en groente klaar voor de kinderen. Toen alles weer op was, was het tijd om een spel te spelen. Op het programma stond jongens tegen de meisjes. Dit is een spel waarbij we een team met de jongens hebben en een team met de meisjes. Beide teams strijden om de winst. Over de gehele dag speelde we verschillende mini games waar een team dus kon winnen. Denk bijvoorbeeld aan, een quiz, woorden beschrijven, het letterpakken spel, verschillende tikspelletjes, het lach spel noem het allemaal maar op. De kinderen hebben zich de hele dag goed kunnen vermaken en deden allemaal erg fanatiek mee! Weer een geslaagde dag dus!

 

Vrijdag 26 mei

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en dat betekent dat ook de eerste week van de meivakantie er alweer op zit. Vandaag waren we de hele dag bij Sportstuif Asten NWC. In de ochtend hebben we een leuke activiteit voor de kinderen op de planning, namelijk een leuke crazy88! De kinderen hebben zich vermaakt met verschillende opdrachten die makkelijk en soms wat moeilijker en uitdagender waren. De afwisseling maakt het natuurlijk erg leuk! Zo leuk zelfs dat we de hele ochtend zijn doorgegaan, tot het echt tijd was om te gaan lunchen. Na de lunch stond er een andere activiteit op de planning, namelijk koningsspelen! Hierbij hebben de kinderen her en der verschillende sporten gedaan. Ook in de middag was er een breed scala aan verschillend aanbod voor de kinderen. De kinderen konden zich dan ook behoorlijk goed uitleven. Natuurlijk stond er ook in de middag fruit en ranja klaar voor de kinderen. Ze hebben ontzettend veel plezier beleefd op deze mooie vrijdag!

 

Maandag 29 mei

De tweede week van de meivakantie is alweer begonnen. Vandaag was het een erg rustig dagje. We begonnen de dag met het knutselen van een hele mooie bloem. Toen dit klaar was hebben we lekker fruit gegeten en zijn we daarna naar buiten gegaan. Hier hebben we gehockeyd en op de schommel gezeten. Het was een hele fijn ochtend en alweer tijd om boterhammen te eten. Toen de buikjes weer gevuld waren, zijn we naar Klok en Peel gegaan. Hier hebben we een super leuk programma gehad. Zo hebben we onze eigen insecten hotel gemaakt, zelf papier gemaakt, een steen versierd en hebben we bij de treinen gekeken. Ruim twee uur lang hebben de kinderen zich hier enorm vermaakt. De kinderen verlieten Sportstuif met een grote glimlach!

 

Dinsdag 30 mei

Vandaag zijn we de hele dag op bezoek bij Sportstuif Asten NWC. Het was super leuk weer dus dat betekend dat we de hele dag fijn buiten kunnen spelen! Het was tijd voor een sportdag. In de ochtend hadden we een training van drie verschillende sporten, namelijk hockey, handbal en voetbal. Door middel van verschillende oefeningen hebben we kinderen kennis kunnen maken met de verschillende sporten. Na de lunch was het tijd voor wedstrijdjes. We gingen de drie sporten nu uitvoeren in een wedstrijdvorm. Verschillende teams streden een aantal minuten voor de winst. Erg leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen zijn. Verder hebben de kinderen de rest van de dag kunnen genieten van het heerlijke weer.

 

Woensdag 1 mei

Vandaag stonden er weer twee nieuwe activiteiten op de planning. Nadat alle kinderen op de BSO aan zijn gekomen, gingen we eerst wat fruit eten. Na het fruit was het dan tijd voor de eerste activiteit van de dag! We hadden een leuke lente bingo voor de kinderen. Hierbij gingen we opzoek naar verschillende voorwerpen of attributen die afgestreept konden worden op de bingokaart. Het was een leuke activiteit en de kinderen konden het allemaal op hun eigen tempo doen. Na al dat gespeur was het tijd om de lege magen weer te vullen met een lekkere lunch! Omdat het vandaag zo warm was, besloten we toch even de verkoeling op te zoeken door binnen in een verkoelende kantine te zitten. Op zulke warme dagen vinden we het belangrijk dat de kinderen niet oververhit raken en genoeg drinken. Omdat het voor het eerst écht warm en zonnig was, hebben we ook de zonnebrand tevoorschijn getoverd en hebben we meerdere keren een insmeerronde gedaan! Na de lunch was het tijd voor de tweede activiteit en dat was een bezoekje aan manege Heiligers en aan Dierenpark de Warande! Ook dat vinden de kinderen altijd erg leuk. Bij de manege mochten we door de stallen heen lopen en sommige dappere kinderen hebben zelfs een aantal paarden geaaid! Vervolgens zijn we bij een springtraining wezen kijken en hebben de kinderen stilletjes en vol bewondering langs de kant zitten kijken! Op den duur zijn we doorgegaan naar Dierenpark de Warande waar we cavia's hebben gevoerd en nog een rondje hebben gemaakt bij de dieren daar. Een leuke en actieve middag!

  

Donderdag 2 mei

En dan is het alweer donderdag. Wij hebben er weer super veel zin in en gaan er een hele leuke dag van maken. Ook vandaag scheen het zonnetje heerlijk. We begonnen daarom de dag al buiten. De kinderen hebben lekker vrij kunnen spelen. Hierna was het tijd voor een activiteit. Alles bal stond op het programma. We hadden verschillende spellen. Handbal, trefbal, voetbal, frisbee en hockey. Het was erg leuk maar ook heel warm in de zon. Dus na de activiteit was het tijd voor een heerlijk ijsje. De kinderen hebben ervan genoten. Nog even vrijspelen en dan is het alweer tijd om boterhammen te eten. Dit hebben we lekker buiten gedaan. Na de boterhammen was het nog tijd om een verjaardag te vieren. Bij ons mogen de kinderen altijd zijn/haar verjaardag vieren en iets trakteren. Erg leuk dus! Toen stond er iets heel erg leuk op ons te wachten. Er stond namelijk een hele grote springkussen van Partyhome op het veld. Hier hebben de kinderen de hele middag van kunnen genieten. Weer een hele fijne dag bij Sportstuif.

 

Vrijdag 3 mei

Het is vrijdag en dat betekend alweer de laatste dag van de meivakantie. Het is enorm snel gegaan door alle leuke activiteiten die we op het programma hadden. En net zoals alle andere dagen, gaan we er vandaag weer iets leuks van maken. Helaas zat het weer niet helemaal mee. Het heeft bijna de hele ochtend geregend, maar gelukkig konden we tussen de buien door wel naar buiten. In de ochtend speelde we de alleskunner. Dit zijn verschillende spelletjes waarbij je afvalt als je iets niet hebt gehaald. Uiteindelijk blijven er dan nog 2 spelers over die tegen elkaar een spel spelen voor de winst. Een erg leuk spel waarbij ieder kind leuk meedeed. Na de lunch was het tijd om onze spullen te pakken en naar Het wapen van Asten te gaan. Hier zijn we gaan bowlen. De kinderen vonden het super leuk en wat was dit een leuke activiteit om de vakantie mee af te sluiten.

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches