Een super gezellige, sportieve BSO ,waar kinderen zich op sportief gebied helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Minute to win it, keer bal en het vier vakken spel! Week 22 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals minute to win it, keer bal en het vier vakken spel. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 27 mei

Het was weer maandag bij Sportstuif wat betekent dat een week vol nieuwe activiteiten gaat beginnen. Vol enthousiasme kwamen de kinderen binnen en was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruit moment was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond als eerst EHBO tikkertje op de planning. Dus lekker naar buiten, de zon schijnt dus we kunnen heerlijk genieten van het mooie weer. Er zijn twee tikkers. Ben je getikt, dan ga je stil staan en mag je mee de andere kinderen af tikken. Na het eerste spel was het tijd voor het vier vakken spel. Hierbij zijn er vier vakken en staat er één kindje in het midden van het veld. Deze telt af van 10 naar 1. De andere kinderen moeten zo snel mogelijk in een vak gaan staan. Het kindjes in het midden moet een cijfer één, twee, drie of vier roepen. De kinderen die dan in dat vak staan zijn af. Na de activiteit hebben we de dag afgesloten met een lekker koekje en hebben we nog een mooie kleurplaat gemaakt. De middag is weer voorbij gevlogen!

 

Dinsdag 28 mei

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd voor een leuke activiteit! Vandaag stond memorie op de planning. De groep wordt in vier groepjes verdeeld. Alle groepen hebben een hoepel met verschillende spulletjes in de hoepel. Het is de bedoeling dat je vier dezelfde spulletjes bij elkaar haalt. Dit doe je door te stelen bij de andere groepjes. Maar als je getikt bent, moet je alles terug leggen en terug gaan naar je eigen hoepel. Na de activiteit mochten de kinderen nog eventjes vrij spelen en sloten we de dag alweer af.

 

Woensdag 29 mei

Vandaag is het alweer woensdag. Tijd om de kinderen op te halen en er een toffe middag van te maken. Eerst was het tijd voor lekkere boterhammetjes en een bekertje drinken. Hierna zijn we naar Sportstuif Asten NWC gegaan. Hier stond namelijk een woensdagmiddag activiteit op het programma vanuit Leef! Asten waarbij wij mochten aansluiten. Vandaag stond er minute to win it op het programma. Er waren verschillende kleine spelletjes. De kinderen mochten een tegenstander kiezen en de spelletjes gaan uitvoeren. De spelletjes duurde één minuut en degene die wint, krijgt een muntje. Het was een super leuk spel om te doen. Hierna hebben we buiten nog eventjes gespeeld. Door al deze leuke activiteiten is de dag voorbij gevlogen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

 

Donderdag 30 mei

Op donderdag hebben wij altijd een grote en enthousiaste groep met kinderen van diverse leeftijden. Bijzonder om te zien hoe zowel jonge als oudere kinderen met elkaar omgaan en elkaar respecteren. Of als er bijvoorbeeld een nieuw kindje bij ons is dan wordt deze direct opgenomen in de groep. Heel fijn! We begonnen de dag met een bordje fruit en een bekertje ranja. Toen de buikjes weer gevuld waren, was het tijd om naar buiten te gaan. De kinderen hebben eerst super fijn vrij gespeeld. Na het fijne spelen hebben we het spel keer bal gespeeld. een spel waarbij de kinderen super enthousiast waren en leuk meededen. Na de activiteit was het nog even tijd om lekker vrij buiten te spelen en sloten we de dag af met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 31 mei

Het is alweer vrijdag! Door het fijne weer en de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd om cupcakes te maken! Het werden cupcakes met verschillende kleuren, dus eerst maakte we het beslag en daarna vulde we de vormpjes. Toen de cupcakes in de oven stonden hebben we schilderijtjes gemaakt. Ze zijn super mooi geworden! Ook werd er een schoolkorfbal toernooi gegeven. Hier zijn we samen met Sportstuif Asten NWC naar toe gegaan. Het was leuk om alle kinderen daar bezig te zien. Hier sloten we de dag af met een heerlijk ijsje!  Wat is het toch fijn om zo het weekend in te gaan! We kijken er naar uit om jullie volgende week weer allemaal te zien!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches