Goede BSO met zeer betrokken medewerkers die elke week zorgen voor leuke sport en spel aanbod.

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slagbal, fopbal en kaarten estafette! Week 50 2023

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals slagbal, fopbal en kaarten estafette. Op woensdag hadden we een leuk uitstapje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 11 december

Het is weer maandag! Een nieuwe week is aangebroken en wij hebben er weer enorm veel zin in! We gaan er met de kinderen weer een super leuke week van maken. Tijd om ze op te halen. Met onze Sportstuif wagens zijn we naar verschillende scholen toe gereden om alle kinderen op te halen. Op locatie stond er een heerlijk bordje fruit klaar en een bekertje ranja. De buikjes waren gevuld, dus tijd voor een activiteit. We deden de jassen aan en gingen met alle kinderen naar buiten. Als eerste activiteit speelde we fopbal. Een spel waarbij alle kinderen in een cirkel staan en één kind in het midden. Alle kinderen hebben de handen op de rug. Het kind in het midden mag de bal gooien of doen alsof. Laat je dan je handen zien, moet je een opdracht doen en mag je weer mee doen. Na dit spel, was het tijd om te lummelen. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen. Na de activiteiten sloten we de dag af met een heerlijk koekje en een bekertje drinken.

 

Dinsdag 12 december

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Nu is het tijd om een aantal leuke spellen spelen! Helaas begon het te regenen en moesten we binnen wat activiteiten doen. Als eerst gingen we kaarten estafette doen. Er werden twee teams gemaakt. Alle kinderen staan in een rij achter elkaar en één voor één rende de kinderen naar de kaarten toe. Heb je de 1, dan mag je met je kaart naar je team rennen en opzoek gaan naar kaart nummer 2. Heb je een verkeerde kaart, draai je de kaart weer om en ren je weer terug naar je team. Hierna was het tijd voor binnen verstoppertje. Dit vinden de kinderen super leuk en kunnen zich dan uren vermaken. Natuurlijk deden pedagogisch medewerkers Eline en Lennart ook gezellig mee!

 

Woensdag 13 december

Het is alweer woensdag! We hebben de kinderen weer opgehaald van school en hebben allemaal onze boterhammen opgegeten en wat gedronken. Tijd voor een uitstapje! De Sportstuif auto´s staan klaar om ons naar KidsPlaza in Helmond te brengen. Hier hebben de kinderen zich de hele middag kunnen vermaken op de trampolines, glijbanen, klimtoestellen, noem het allemaal maar op. Ze vonden het super leuk om te doen! Eenmaal terug op locatie was het weer tijd voor een lekker koekje en een klein filmpje om even wat rustig aan te doen. Na al het spelen waren de kinderen nogal moe. De woensdag is voorbij gevlogen!

 

Donderdag 14 december

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. Nadat de buikjes weer gevuld waren, was het tijd voor een super leuk spel! Vandaag stond slagbal op het programma. Er werden twee teams gemaakt en één team verdeelde zich over het veld. Het andere team mocht beginnen met de bal wegslaan. Ieder kind kreeg de kans om de bal weg te gooien, te slaan of te schoppen. Na het spel was het tijd voor vrij spel. Een aantal kinderen haalde de hockeysticks tevoorschijn en gingen heerlijk op het veld hockeyen en de andere kinderen waren binnen fijn bezig met spelletjes of tekeningen.

 

Vrijdag 15 december

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd om gezellig naar Sportstuif Asten NWC te gaan. Hier hebben we meegedaan aan de activiteiten. De groep werd opgesplitst in jong en oud. De jongeren kinderen hebben een tikspelletje gedaan. De kinderen konden heerlijk hun energie kwijt en hebben heel de middag rond gerend. Met de oudere kinderen werd er slagbal gespeeld. Eén team begon in het veld met de taak om de bal natuurlijk zo snel mogelijk te vangen. Het andere team begon aan de kant en moesten om de beurt de bal zo ver mogelijk het veld inslaan. De kinderen vonden het een erg leuk spel en iedereen deed vol enthousiasme mee! De dag én de week zijn weer voorbij gevlogen!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches