Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Super Mario trefbal, wie is de mol en hoepelpong! Week 23 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals super Mario trefbal, wie is de mol en hoepelpong. Ook zijn we op uitstapje geweest. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 3 juni

De eerste dag na de meivakantie kan weer beginnen!  Met de blauwe auto's worden de kinderen opgehaald bij school, waar wij altijd op vaste wachtplekken staan te wachten. Dit weten de kinderen en komen met blije gezichtjes naar ons toe. Eenmaal op locatie staat er een bordje met fruit en een bekertje ranja klaar. Toen dit allemaal op was, was het tijd voor een activiteit. Vandaag stond de hoepeldans op de planning. Op het veld lagen allemaal hoepels. De kinderen moesten dansen op de muziek en wanneer de muziek stopte, moesten de kinderen snel in een hoepel staan. Uiteindelijk blijft er een kindje over die geen hoepel heeft en moet wachten tot de volgende ronde weer begint. Hierna mochten de kinderen nog eventjes vrij spelen. Zo werden er de mooiste kleurplaten gemaakt binnen en buiten werd er nog fijn gevoetbald. Na het fijne spelen sloten we de dag af met een heerlijk koekje!

 

Dinsdag 4 juni

Het is dinsdag en het was weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Hierna is het tijd om naar buiten te gaan en een potje super Mario trefbal te spelen. Dit is een erg leuke variant op het normale trefbal spel. De kinderen hebben zich dan ook enorm vermaakt en iedereen was enorm fanatiek. Na de fijne activiteit was het alweer tijd om samen de dag af te sluiten met een heerlijk koekje!

 

Woensdag 5 juni

Vandaag is het alweer woensdag. Tijd om de kinderen op te halen en er een toffe middag van te maken. Eerst was het tijd voor lekkere boterhammetjes en een bekertje drinken. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma vanuit Leef! Asten waarbij wij mochten aansluiten. Vandaag stond er wie is de mol op het programma. Er waren verschillende kleine spelletjes. Hierbij deed de mol natuurlijk mee en moest zorgen dat de spelletjes onopvallend niet helemaal liepen zoals het hoorde. Het was een super leuk spel om te doen. Hierna hebben we buiten nog eventjes gespeeld. Door al deze leuke activiteiten is de dag voorbij gevlogen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

 

Donderdag 6 juni

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. De kinderen wilde na het fruit eten gelijk naar buiten. Ondertussen werd de activiteit klaargezet. Vandaag was het tijd voor hoepelpong. De kinderen zitten in teams van drie. Om de beurt proberen ze een balletje in de hoepel te gooien. Lukt dit? Dan mag die hoepel weggehaald worden. Bij het team die het snelste alle hoepels heeft weggespeeld, heeft gewonnen. Het was weer een hele gezellige en leuke middag met alle kinderen.

 

Vrijdag 7 juni

Het is alweer vrijdag, de week is erg snel gegaan door alle leuke activiteiten die we hebben gedaan. Vandaag zijn de kinderen om 12:30 uit, dus tijd om ze van school te halen! Eenmaal op locatie, was het tijd om de lunchtrommeltjes uit de tassen te halen en lekker op te eten. Na het eten werd er eerst lekker geknutseld. Zo werden er vogels gevouwen en ninja sterren gemaakt. Hierna hebben we de waterballonnen en waterpistolen uit de kast gehaald en zijn we de auto ingestapt. Op naar speeltuin de Rijpelroets in Helmond. Hier heb je waterkranen waardoor we watergevecht gehouden hebben! De dag was al enorm leuk, maar om het nog leuker te maken kwamen we een echte uil tegen! Deze mochten we aanraken, wat was dit leuk! We sloten de dag af met een heerlijk ijsje. Het weer een super fijne dag en is het alweer tijd voor weekend! Tot volgende week!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches