Leuke sportieve BSO. Waar de kinderen veel beweging hebben en lekker kunnen spelen en samen met de anderen zichzelf kunnen ontwikkelen.

Nynke Nynke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tien tellen in de rimboe, chinees voetbal en cup cakes maken! Week 6 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals tien tellen in de rimboe, chinees voetbal en cup cakes maken. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 5 februari

Net als iedere andere schoolweek stonden wij vandaag weer op de schoolpleinen paraat om de kinderen op te halen. Wij halen de kinderen op met onze felle lichtblauwe auto's. Heb jij ze wel eens zien rijden? Na het ophalen van kinderen was er even tijd om gezellig bij te kletsen tijdens het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten spreken we gezellig het weekend door en wordt er vol enthousiasme verteld over de schooldag. Als we eenmaal het fruit op hebben is het tijd om naar buiten te gaan en te beginnen met de activiteit. Vandaag wilde er twee kinderen graag een activiteit bedenken en deze ook uitvoeren met de groep. Dit vinden wij natuurlijk alleen maar leuk. Het spel heet fruitmand. Het is daarbij de bedoeling dat de kinderen in een cirkel staan en één kind in het midden van deze cirkel. Het kind in het midden noemt een fruitsoort op. De kinderen die de fruitsoort zijn, moeten een rondje om de cirkel heen rennen. Ben je als laatste terug op je plek, dan moet je eventjes wachten tot de andere kinderen ook af zijn en beginnen we weer opnieuw. De kinderen vonden het erg leuk en wilde niet stoppen met het spel. Na de activiteit sloten we de geslaagde dag af met een heerlijk koekje.

 

Dinsdag 6 februari

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif Asten! Het is weer tijd om de kinderen op te gaan halen. Een aantal kinderen halen we lopend op en een aantal kinderen met de Sportstuif auto’s. De bordjes met fruit en groente staat klaar, net als de ranja. Nadat we bijgepraat hadden met de kinderen over de schooldag, zijn we naar buiten gegaan voor een activiteit. Vandaag stond tien tellen in de rimboe op het programma. Een spel dat lijkt op verstoppertje, maar waarbij je steeds terug moet lopen naar de teller om je naam te zeggen. Na tien tellen in de rimboe mochten de kinderen fijn vrij spelen. Zo werden er mooie tekeningen gemaakt, armbandjes gemaakt en buiten werd er gevoetbald. Na het fijne spelen, was het tijd voor een feestje! Onze pedagogisch medewerker Lennart was namelijk jarig en dit moest goed gevierd worden. Weer een fijne dag bij Sportstuif Asten HCAS.

 

Woensdag 7 februari

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddag activiteiten. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma, namelijk carnavalsmiddag. Het was een geslaagde middag met allemaal kinderen van verschillende scholen! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? We hebben nog heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan! Neem snel een kijkje op www.leefasten.nl.

 

Donderdag 8 februari

En dan is het alweer donderdag. De drukste dag bij onze Sportstuif locatie. We halen alle kinderen weer op, zodat het weer een leuke dag kan worden. Helaas zat het weer niet helemaal mee en regende het de hele middag. Tijd voor een binnen activiteit! We verdeelde de groep in twee groepen en we gingen chinees voetbal spelen. De kinderen staan dat in een cirkel met de benen uit elkaar. De bal probeer je door de benen van de andere kinderen te krijgen. Dit doe je door middel van je handen. Is de bal door jouw benen heen gegaan, dan mag je met één hand verder spelen. Na het chinees voetbal was het tijd om in de carnavalsstemming te komen! We hebben namelijk de ballonnen dans gedaan en de kinderen werden geschminkt.  

 

Vrijdag 9 februari

De laatste dag van de week is weer aangebroken. Vandaag zijn we met een klein groepje, maar we hebben er weer enorm veel zin in. Eerst alle kinderen van school afhalen en gezellig met iedereen lunchen. Nadat de buikjes weer gevuld waren, hebben we cup cakes gebakken. Eerst maakte we het beslag en vulde we de cup cake vormpjes en toen moesten ze even in de oven. Tijdens dat de cup cakes in de oven zaten, was het tijd voor tien tellen in de rimboe. De kinderen hadden dit dinsdag ook gedaan, maar vonden het zo leuk dat ze dit vandaag ook wilde doen. Nadat de cup cakes uit de over zijn gehaald en een beetje zijn afgekoeld, was het tijd om ze te versieren. De mooiste cup cakes werden gemaakt en wat waren ze mega lekker! Het was weer een geslaagde week, met veel leuke activiteiten. Tot volgende week!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches