Een Sportieve BSO waar veel bewegingsvrijheid is voor ieder kind. Veel aanbod van sport en spel.

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tienbal, Spikebal en Wejump! Week 35 - 2023

Deze week startte we met een officiële opening van sportstuif HCAS. We hebben verschillende activiteiten gedaan en hebben twee uitstapjes gemaakt. Ben je benieuwd wat wij deze week hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 28 augustus

We begonnen de dag met het ophalen van de kinderen. Bij aankomst op de locatie stond er een bordje met fruit en een beker met ranja klaar. Tijdens het fruiteten hebben we kennis gemaakt met de kinderen en gepraat over de eerste schooldag, want na 6 weken was de zomervakantie weer voorbij. Na het fruiteten zijn we naar Sportstuif NWC gegaan. Hier stonden drie verschillende spellen op het programma. Deze spellen heten tienbal, lummelen en inhaalbal.

Tienbal: twee teams staan op het speelveld, ze mogen overal staan waar ze willen. Eén team begint met de bal, zij moeten proberen om tien keer over te spelen (gooien) zonder dat de tegenstander de bal kan pakken. Lukt dit dan heb je een punt. Je mag dan gewoon doorspelen voor nog een punt totdat het andere team de bal te pakken heeft. Dan gaan zij het proberen. Welk team weet de meeste punten te halen?

Dinsdag 29 augustus

Vandaag hebben we de kinderen opgehaald bij basisschool de Ontdekking. Hier zijn we lopend naartoe gegaan, dit is namelijk maar vijf minuutjes lopen vanuit onze locatie. Na het fruiteten, hebben we een aantal bordspelletjes gespeeld. Toen de spelletjes klaar waren hebben we buiten spikebal gedaan. Dit is een spel waarbij je een bal heen en weer speelt tussen teams via een rond staand net dat op de grond wordt geplaatst (een spoort kleine trampoline).

Donderdag 31 augustus

Donderdag was er voor een aantal kinderen studiedag en dan gaan we natuurlijk op uitstapje! We zijn toen naar Monkey town in Mierlo geweest, samen met de kinderen van Sportstuif NWC. De kinderen hebben hier heerlijk gespeeld. Nadat we gespeeld hebben, zijn we terug gegaan naar Sportstuif NWC. Hier hebben we eerst gezellig onze boterhammen gegeten en daarna nog even fijn samen gespeeld. Toen de andere kinderen in de middag opgehaald werden van school, zijn we weer terug naar HCAS gegaan. Hier hebben we Pacman tikkertje gespeeld en Anne maria koekoek gedaan.

Vrijdag 1 september

De laatste dag van de week is weer aangebroken, de week is voorbij gevlogen! Om de week af te sluiten zijn we samen met Sportstuif NWC naar We jump in Helmond gegaan. De vier auto’s van Sportstuif zaten vol, tijd om springend het weekend in te gaan! Het was een geslaagde dag en de kinderen gingen met een glimlach naar huis. Wij hebben weer erg veel zin in volgende week!



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches