Het leuke aan Sportstuif is dat de kinderen de hele dag lekker actief bezig zijn. Elke dag hebben ze weer een leuke beweegactiviteit op de planning staan!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje, touwtrekken en levend stratego! Week 10 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals verstoppertje, touwtrekken en levend stratego. Ook hadden we op vrijdag een leuk uitje. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 4 maart

Net als iedere andere schoolweek stonden wij vandaag weer op de schoolpleinen paraat om de kinderen op te halen. Wij halen de kinderen op met onze felle lichtblauwe auto's. Heb jij ze wel eens zien rijden? Na het ophalen van kinderen was er even tijd om gezellig bij te kletsen tijdens het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten spreken we gezellig het weekend door en wordt er vol enthousiasme verteld over de schooldag. Als we eenmaal het fruit op hebben is het tijd om naar buiten te gaan en te beginnen met de activiteit. Vandaag stond er touwtrekken op het programma. We verdeelde de kinderen in 2 groepen en zo hebben we een aantal rondes touwtrekken gedaan. Ook wisselde we steeds van teams, zodat iedereen kans had om te winnen! Na de activiteit was het nog even tijd om vrij te spelen en sloten we de geslaagde dag af met een heerlijk koekje.

 

Dinsdag 5 maart

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif Asten! Het is weer tijd om de kinderen op te gaan halen. Een aantal kinderen halen we lopend op en een aantal kinderen met de Sportstuif auto’s. De bordjes met fruit en groente staat klaar, net als de ranja. Nadat we bijgepraat hadden met de kinderen over de schooldag, was het tijd voor een activiteit. Deze activiteit was binnen, aangezien het helaas regende. Maar dat maakt een dag bij Sportstuif niet minder leuk, want we gingen namelijk verstoppertje spelen! Dit vinden de kinderen altijd erg leuk om te doen en iedereen doet dan ook vrolijk mee. zijn we naar buiten gegaan voor een activiteit. Na verstoppertje mochten de kinderen fijn vrij spelen. Zo werden er mooie tekeningen gemaakt, armbandjes gemaakt en buiten werd er gevoetbald. Het was weer een fijne dag bij Sportstuif Asten HCAS.

 

Woensdag 6 maart

Vandaag is het alweer woensdag. Normaal gesproken hadden we geen kinderen deze middag, maar vanaf vandaag zijn we ook op de woensdag geopend bij Sportstuif Asten HCAS. Tijd om de kinderen op te halen en er een toffe middag van te maken. Eerst was het tijd voor lekkere boterhammetjes en een bekertje drinken. Hierna pakte we de auto en reden we naar sportzaal de Schoolstraat. Hier stond namelijk een woensdagmiddag activiteit op het programma vanuit Leef! Asten waarbij wij mochten aansluiten. Vandaag speelde we het spel allesbal. Een spel waarbij er verschillende sporten gespeeld worden in twee teams. De kinderen waren erg enthousiast en deden leuk mee. Na de woensdagmiddag activiteit zijn we op bezoek geweest bij Sportstuif Asten NWC. Hier hebben we fijn met de kindjes gespeeld en fruit gegeten. Door al deze leuke activiteiten is de dag voorbij gevlogen en was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Donderdag 7 maart

En dan is het alweer donderdag. De drukste dag bij onze Sportstuif locatie. We halen alle kinderen weer op, zodat het weer een leuke dag kan worden. Het was goed weer om fijn een buiten activiteit te doen. Vandaag was het tijd voor levend stratego. Een spel waarbij twee teams opzoek gaan naar de vlag en elkaar ondertussen tikken met een kaartje. Is jouw kaartje hoger dan de gene die je tikt, dan mag je het kaartje houden. Anders moet je je kaartje inleveren. Ieder kind was druk aan het zoeken naar de vlag en uiteindelijk werd deze ook gevonden. Na levend stratego werd er nog heel fijn vrij gespeeld. Alle kinderen wilde nog heerlijk buiten spelen, zo werd er geschommeld, gevoetbald en gesport. We sloten de fijne dag weer af met een koekje en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 8 maart

De laatste dag van de week is weer aangebroken. Vandaag zijn we met een klein groepje, maar we hebben er weer enorm veel zin in. Eerst alle kinderen van school afhalen en gezellig met iedereen lunchen. Nadat de buikjes weer gevuld waren, hebben we de kaartjes uit de kast gehaald. De kinderen wilde namelijk armbandjes maken. Om half 3 was het tijd om de auto te pakken en richting de Soete inval in Someren te rijden. Hier hebben we namelijk een potje midgetgolf gespeeld. Er zijn 18 super leuke banen en de kinderen hebben zich hier heerlijke kunnen vermaken. Eenmaal terug op locatie was het tijd voor een stukje fruit en een bekertje drinken en gingen de kinderen verder met het maken van armbandjes. Toen alle armbandjes af gemaakt waren, was het nog eventjes tijd om een frisse neus te halen. De kinderen vermaken zich goed op de grote schommel en het klimrek. Het was weer een geslaagde week, met veel leuke activiteiten. Tot volgende week!

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches