De lessen worden altijd gegeven door leuke, enthousiaste mensen. Top organisatie!

Bart Bart
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vies land lekker land, weerwolven en worstenbroodjes maken! Week 9 2024

Een nieuwe week is weer aangebroken. Deze week stonden er weer veel leuke activiteiten op de planning zoals vies land lekker land, weerwolven en worstenbroodjes maken. Ben jij benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan deze week?

Lees met ons mee!

Maandag 26 februari

Het is weer maandag! Een nieuwe week is aangebroken en wij hebben er weer enorm veel zin in! We gaan er met de kinderen weer een super leuke week van maken. Tijd om ze op te halen. Met onze Sportstuif wagens zijn we naar verschillende scholen toe gereden om alle kinderen op te halen. Op locatie stond er een heerlijk bordje fruit klaar en een bekertje ranja. Helaas was het al de hele dag aan het regenen en konden we dus niet naar buiten. Dat maakt het geen minder leuke middag bij Sportstuif, want we hebben ook leuke binnen activiteiten. Vandaag hebben we zelf worstenbroodjes gebakken. Eerst hebben we de worstjes in het bladerdeeg gewikkeld en deze moesten toen eventjes in de oven. Tijdens het wachten op de heerlijke broodjes, was het tijd om vrij te spelen. Zo hebben we hoge torens gemaakt met de kapla en werden er mooie tekeningen gemaakt. Ondertussen waren de worstenbroodjes klaar en was het tijd om deze lekker op te eten en wat waren ze goed gelukt! Ze waren heerlijk. De dag is weer voorbij gevolgen.

 

Dinsdag 27 februari

Vandaag was het weer tijd om de kinderen op te halen. De kinderen komen van verschillende scholen en we wachten altijd tot alle kinderen bij Sportstuif aanwezig zijn voordat we fruit gaan eten. Een aantal kinderen die eerder aanwezig zijn, maken alvast een mooie kleurplaat of beginnen met de blokken te spelen. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn is het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Vandaag mochten de kinderen een leuk spel bedenken en deze tegen ons vertellen. Wij kozen het leukste spel uit die we gingen doen. Dus snel de jassen aan en klaar maken voor een leuke activiteit! Het was tijd voor vies land lekker land. Hierbij is er één tikker en deze staat in het midden van het veld. De tikker roept verschillend eten of drink en als je dit lekker vind ren je naar lekker land. Vind je het vies, ren je naar vies land. Terwijl je aan het rennen bent, kan je getikt worden. Word je getikt, dan moet je mee de andere kinderen tikken. We hebben weer flink gerend en wat was het weer een ontzettende leuke middag bij Sportstuif.

 

Woensdag 28 februari

Bij Sportstuif Asten HCAS hebben we op de woensdag nog geen kinderen. Op deze dag houden we ons bezig met het plannen en organiseren van de woensdagmiddag activiteiten. Vandaag stond er een woensdagmiddag activiteit op het programma, namelijk een turn clinc van Turnvereniging de Molenwiek. Het was een geslaagde middag met allemaal kinderen van verschillende scholen! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? We hebben nog heel veel andere leuke activiteiten op het programma staan! Neem snel een kijkje op www.leefasten.nl.

 

Donderdag 29 februari

En dan is het alweer donderdag! Om kwart over twee reden er een aantal Sportstuif auto’s door Asten heen, om de kinderen weer op te halen. De kinderen konden de buikjes weer vullen met verschillend fruit en groente en genoten van een heerlijk bekertje ranja. Het regende weer de hele dag helaas, maar een aantal kinderen wilde wel eventjes een frisse neus halen buiten. Zo werd er gevoetbald, geschommeld en verstoppertje gespeeld. De andere kinderen hebben binnen een mooie tekening gemaakt. Na het vrijspelen was het tijd voor twee activiteiten. We deelde de groep in twee groepjes. Eén groep ging het spel weerwolven spelen. Dit is een kaartspel met een verhaal. De andere groep ging hoepeldans doen. Hierbij liggen er allemaal hoepels op de grond en de kinderen lopen achter elkaar aan tijdens de muziek. Wanneer de muziek stopt, moet je zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Heb je geen hoepel, dan ben je af en mag je de volgende ronde weer meedoen. Na de activiteiten was het tijd om de dag af te sluiten met een heerlijk koekje.

 

Vrijdag 1 maart

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. De boterhammen zijn op en het is tijd om even fijn buiten te spelen! Het zonnetje scheen dus het was heerlijk om buiten te zijn. Na het buiten spelen zijn we met de auto naar Manege Heijligers geweest. Hier hebben we de diertjes buiten was gras gegeven en kunnen aaien. Daarna hebben we ons nog heel fijn vermaakt in het speeltuintje en was het alweer tijd om terug naar Sportstuif te gaan. Hier hebben we nog eventjes vrij gespeeld en dat was de vrijdag alweer.

 

 



Ons team

Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Lennart Uiterwijk Vestigingsmanager
Eline Benthem
Eline Benthem
Dafne van den Hurk
Dafne van den Hurk
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches