Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

EK spellen, kinderfeestje en cupcakes bakken! Week 25 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals EK spellen, kinderfeestje, cupcakes bakken en nog veel meer! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 17 juni
Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week is aangebroken. Iedereen was maandag natuurlijk reuzeblij omdat de EK-week is begonnen. Wat hebben de kinderen zondag genoten van het Nederlands elftal! Na alle verhalen gehoord te hebben over hoe ze zondag de wedstrijd hebben beleefd, konden we zelf ook beginnen met de EK-activiteiten. Hierbij stond voetbal met opdrachten op de planning en turnen. Al snel werd duidelijk dat de grote jongens wilden voetballen, en wat waren ze fanatiek zeg! De goals vlogen om de oren. Ook bij het turnen ging het goed, waarbij de handstand en de radslag extra veel geoefend werden.
  
 

Dinsdag 18 juni
Helaas was de dinsdag een iets minder mooie dag, waarbij het heel veel geregend heeft. Gelukkig heeft dit de pret niet bedorven. Met volle enthousiasme gingen we van start met de zoektocht naar de Nederlands elftal-spelers. Deze waren in de kantine verstopt. De opdracht was om met je team zo veel mogelijk spelers te vinden. Zodra je een bepaald aantal spelers gevonden had, kreeg je een groepsopdracht. Na de zoektocht hebben we nog een feestje gevierd, aangezien we een jarige job hadden.
  
 

Woensdag 19 juni
We zijn alweer halverwege de week en dat betekent peutergym. De 12 peuters stonden samen met hun ouders paraat om er weer een sportief ochtendje van te maken. Zo hebben ze een parcourtje afgelegd met de skippybal. Na het parcourtje moesten ze samenwerken om het aapje veilig naar de overkant te brengen.
Toen de peutergym voorbij was, stonden de kinderen alweer klaar om naar de BSO te gaan. Eerst hebben we gezamenlijk een boterhammetje gegeten. Toen de broodtrommels allemaal leeg waren, was het alweer tijd voor een activiteit. Zo hebben we standbeeld gespeeld, maar ook kikkertikkertje. Ze hebben geleerd dat het leven en bewegen als een kikker heel zwaar is en dat zo lang stilstaan ook niet het makkelijkste is. Tegelijkertijd met de activiteiten hadden we een kinderfeestje. Hier zijn ze gaan lasergamen en hebben ze levend stratego gespeeld. Dit ging allebei heel fanatiek, waardoor het extra leuk was.
   
 

Donderdag 20 juni
Het was donderdag en sommige scholen hadden een studiedag, dit betekent dus dat de kinderen de hele dag bij Sportstuif zijn. In de ochtend werd er veel vrij gespeeld van voetbal tot knutselen, de kinderen maakten veel plezier. Na al het spelen kregen de kinderen honger; het was dan ook tijd om fruit te eten. Na het fruit eten, was het tijd om cupcakes te bakken. Alle spullen werden verzameld om cupcakes te bakken. Samen met de kinderen maakten we het beslag en werd er tussendoor van het beslag gesnoept. Het was tijd om de cupcakes in de vormpjes te doen en ze in de oven te zetten. De kinderen konden niet wachten tot de cupcakes klaar waren, ze bleven er dan ook naar vragen. Terwijl de cupcakes in de oven stonden werd er vrij gespeeld en was het al snel tijd voor de lunch. Samen met de kinderen aten we de boterhammen op. Na het eten werd er besloten om een film aan te zetten, de kinderen die wilden kijken keken naar de film en anderen gingen verder met spelen. Na lang wachten was het toch echt tijd om te genieten van de zelfgebakken cupcakes, en wat vonden de kinderen deze lekker! Inmiddels was het tijd om de andere kinderen van school te halen en te genieten van een bordje vol met fruit. De buiken waren gevuld en zo konden we vol energie kat en muis gaan spelen. De kinderen hadden veel zin om dit spel te spelen. Ze gingen dan ook vol enthousiasme aan de slag. Uiteindelijk hebben we drie rondes gespeeld en waren de kinderen voldaan. Het was een mooie dag!

  
 

Vrijdag 21 juni
De week vloog voorbij, de vrijdag was alweer aangebroken. Helaas een regenachtige dag. Het was al vroeg tijd om de kinderen van school te halen. Nadat we de kinderen hadden opgehaald, konden we genieten van onze boterhammen.Na het eten doken de kinderen meteen de knutselkamer in en gingen ze kleien en knutselen. Ze waren hier ontzettend druk mee bezig. Later in de middag was het tijd om de laatste kinderen van school te halen en met elkaar fruit te eten. Als activiteit hadden we vandaag: knakworstjes in bladerdeeg maken. De kinderen waren hier super enthousiast over aangezien ze dit erg lekker vinden. De worstjes werden snel in het bladerdeeg gerold om vervolgens in de oven gezet te worden. Vol geduld waren de kinderen aan het wachten op de worstjes. Toen ze eindelijk klaar waren hebben, de kinderen hier van genoten. De dag werd afgesloten met heerlijk spelen. Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches