Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Rodeo bal en Kinderfeestje! Week 21 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals lasergamen, rodeo bal en kinderfeestje! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 20 mei
Gesloten eerste Pinksterdag.

Dinsdag 21 mei
Na een lang weekend was het weer een nieuwe week bij Sportstuif. Sommige kinderen hadden een extra lang weekend, want die hadden nog een studiedag. Met deze kinderen besloten we om te gaan Glowgolven en lekker de bossen in te gaan. De kinderen hadden er zin in en wij ook! Na de leuke ochtend was het tijd om de andere kinderen op te halen. Ook zij hadden er zin in, dus we begonnen vol goede moed aan de activiteit. Vandaag stond mijnenveld op het programma. Toen we eenmaal alles buiten hadden klaargezet, begon het te donderen. We vertrokken snel naar binnen om daar opnieuw alles klaar te zetten en te beginnen met de uitleg. Een van de kinderen gaf aan graag de uitleg te willen geven. Natuurlijk vonden wij dit goed en legden we uit wat de activiteit inhield. De uitleg begon en dit ging hartstikke goed. De kinderen stonden klaar om het mijnenveld te trotseren. Om de beurt probeerden ze dit tot het mijnenveld getrotseerd was. De kinderen moesten goed opletten in welke hoepels de mijnen lagen om sneller door het veld heen te komen. Ze vonden het een leuk spel om te spelen! Vervolgens was het tijd om vrij te spelen en wilden ze graag nog de vloer is lava doen. De spullen legden we klaar zodat de kinderen konden beginnen. Het was een mooie dag bij Sportstuif.

  
 

Woensdag 22 mei
De woensdag was aangebroken. Zoals iedere woensdag aten we gezamenlijk de boterhammen voordat er gespeeld kon worden. Er werd buiten gespeeld met ballen, en binnen werd gespeeld met de Gravitrax. Alle kinderen waren samen aan het spelen. In de tussentijd werden er voorbereidingen getroffen voor het lasergamen. De kinderen hadden het in de gaten en konden niet wachten om te beginnen. Ze stonden te popelen om te kunnen lasergamen! De hesjes werden aangedaan en de geweren werden uitgedeeld. De battle kon beginnen. Vol enthousiasme speelden de kinderen de lasergame battle. Het ging gelijk op; de teams waren aan elkaar gewaagd en lieten zich niet zomaar verslaan. De eerste battle eindigde in een gelijkspel. Dit betekende dus dat er een revanche moest komen! De kinderen bereidden zich voor op de tweede battle en gingen met hetzelfde enthousiasme aan de slag. Nog steeds ging het nek aan nek, maar uiteindelijk heeft een team toch echt gewonnen. Na het lasergamen aten we een lekker bordje vol met fruit en werd er heerlijk vrij gespeeld.

 
 

Donderdag 23 mei
De tijd vliegt wanneer je plezier hebt, het was namelijk alweer donderdag. Vandaag hadden we een nieuwe trefbalvariant op het programma: rodeo bal. Hierbij staan de kinderen in een kring met twee of drie kinderen in het midden. De kinderen aan de buitenkant moeten proberen de kinderen in het midden af te gooien. Lukt dit? Dan ruilen ze van positie. Het was voor de kinderen even wennen en zoeken hoe het precies moest. Maar toen ze de smaak te pakken hadden, ging het hartstikke goed! Ook werden de kinderen steeds fanatieker. Zowel het gooien als het ontwijken van de bal vonden de kinderen hartstikke leuk. Het was een geslaagde activiteit. Aangezien het warm was, kregen de kinderen in plaats van een koekje een lekker ijsje. Hier hebben ze heerlijk van gesmuld.

  
 

Vrijdag 24 mei
De week was bijna voorbij, alleen de vrijdag stond nog op het programma. Vandaag hadden we een kinderfeestje. Alle voorbereidingen hiervoor werden getroffen en alles stond klaar toen de kinderen kwamen. De kinderen van het kinderfeestje hadden er zin in en er werd dan ook direct begonnen met archery tag. Hier mochten ze eerst op blikken schieten om vervolgens op elkaar te richten. Ze vonden dit geweldig! Na de archery tag was het tijd voor het lasergamen. Ook hier waren de kinderen super enthousiast en wilden ze snel van start gaan. Na de uitleg begonnen ze dan ook fanatiek. In de tussentijd waren de kinderen van de BSO aan de beurt voor archery tag en ook zij vonden dit super leuk om te doen. Na het erg warm te hebben gekregen van het lasergamen, was het tijd om te genieten van een lekkere beker met drinken en een zakje chips. We hadden nog tijd om een snelle ronde lasergame te spelen, dus dit werd dan ook nog vol enthousiasme gedaan. Het feestje werd afgesloten met tik tak boem. Het was een geweldige dag bij Sportstuif. Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches