Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend Stratego, Waterspellen en Koekjes bakken! Week 20 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals levend stratego, waterspellen en koekjes bakken! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 13 mei
Het weekend ging snel voorbij aangezien het alweer maandag was en wat was het prachtig weer. Het was tijd om de kinderen op te halen. Met alle kinderen van de BSO genoten we van een heerlijk bordje vol met fruit. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit, levend stratego! De kinderen waren enthousiast en hadden er zin in. De uitleg werd gegeven, de teams gemaakt en de vlaggen werden verstopt. Nu kon de strijd beginnen, wie vindt als eerste de vlag van het andere team? In de tussentijd moet je uitkijken dat je niet getikt wordt. Want als je getikt wordt moet jij je kaartje laten zien en dan wordt er aan de hand van het kaartje bepaald wie wint of verliest. Het veroveren van de vlag was niet de enige manier om te winnen; je kon ook winnen door alle kaartjes van de tegenstander te winnen. Enthousiast begonnen de kinderen en speelden ze het spel goed mee. Er werd getikt, kaartjes werden gewonnen alleen de vlag vinden was nog al moeilijk. Beide teams hadden deze namelijk goed verstopt. In totaal hebben we het spel twee keer gespeeld en werd tijdens het tweede spel de vlag aan het einde van de ronde gevonden. De kinderen vonden het een leuke activiteit die we met de hele groep konden doen. Dit gaan we zeker nog een keertje doen! Na de activiteit was het tijd voor een lekker koekje en tijd om vrij te spelen.

  
 

Dinsdag 14 mei
De dinsdag stond voor de deur en wat een prachtig weer was het, 26 graden! Zowel de kinderen als de Sportstuifjuffen hadden er zin in. Nadat we de kinderen opgehaald hadden was het tijd om lekker fruit te eten en alle kinderen in te smeren voordat we naar buiten gaan. Maar eerst moesten we nog een verjaardag vieren. Na het vieren van de verjaardag, was het tijd voor de activiteit. Waterspellen stond op het programma. De kinderen hadden er enorm veel zin in en konden niet wachten om te beginnen. Als eerste speelden we sponzen tikkertje, hierbij moet je de kinderen aftikken door een spons naar hen te gooien. Ben je geraakt door de spons? Dan moet je je voet even in de emmer zetten en daarna mag je weer meedoen. Het was een geweldig spel. De kinderen renden en vonden het eigenlijk helemaal niet erg om getikt te worden. Vervolgens gingen we verder met spons doorgeef estafette. De kinderen moesten de spons nat maken en zo nat mogelijk doorgeven tot aan de andere emmer. Daar werd de spons leeg geknepen. De kinderen hadden vijf minuten de tijd om de emmer zo vol mogelijk te krijgen. Ook dit vonden de kinderen helemaal geweldig, al helemaal omdat het een wedstrijdje was. Ze deden hard hun best om de emmer zo vol mogelijk te krijgen. Uiteindelijk was er een duidelijk winnaar, de emmer zat toch echt een stuk voller. Als laatste sloten we af met een waterballonnengevecht! Dit vonden de kinderen toch wel echt het leukste om te doen. Na het waterballonnengevecht kwamen de waterpistolen tevoorschijn en werden zowel de kinderen als de Sportstuifjuffen volledig nat. Wat hebben de kinderen genoten van deze prachtige dag!

  
 

Woensdag 15 mei
Het was woensdag wat dus betekent dat we gezamenlijk met de kinderen boterhammen eten. Op woensdag zijn de scholen namelijk vroeg uit. Eigenlijk stond vandaag een colorrun op het programma, maar door het slechte weer ging dit helaas niet door. Om deze reden besloten we koekjes te bakken. Het deeg werd gemaakt en even in de koelkast gezet. In de tussentijd gingen de kinderen vrij spelen. Van knutselen tot lego bouwen, er werd van alles gedaan. Toen het deeg uit de koelkast kon mochten de kinderen hun eigen koekje maken en een vorm ervoor kiezen. Sommige kinderen maakten de koekjes rond, maar er kwamen ook figuren zoals hartjes en plussen voorbij. De kinderen lieten zien hoe creatief ze waren. De koekjes konden nu de oven in en de kinderen konden weer vrij spelen. Af en toe wilden de kinderen bij de oven kijken om te kijken hoe het met de koekjes was. Toen de koekjes klaar waren, waren de kinderen heel blij. Alleen moesten deze wel afkoelen voordat ze gegeten konden worden. Toen ze eindelijk klaar waren konden de kinderen genieten van hun eigen gemaakte koekjes, ze vonden het heerlijk. De rest van de dag werd er vrij gespeeld.

  
 

Donderdag 16 mei
Inmiddels was het alweer donderdag en stonden we weer klaar om de kinderen op te halen van de scholen. De kinderen hadden er veel zin in en dit was dan ook te merken, wat waren ze energiek. Bij het fruit eten werd volop gepraat en grappen gemaakt. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan om superbal te spelen. Superbal is een trefbalvorm waarbij geen teams zijn, iedereen mag elkaar afgooien. Je moet wel goed opletten door wie je wordt afgegooid, want als die persoon wordt afgegooid dan mag je er weer in. De kinderen hadden namelijk al een paar keer aan ons gevraagd om dit spel te spelen en besloten dit vandaag te doen. Vol energie begonnen de kinderen aan het spel, ze waren dan ook super enthousiast. Alle kinderen gooiden de ballen en letten goed op. Het spel bleef doorlopen omdat je weer terug in het spel kon komen. Na een spel gespeeld te hebben besloten we de regels iets aan te passen en nog een spel te spelen. Hierna mochten de kinderen vrij spelen. We hadden de kinderen ook nog een ijsje belooft en belofte maakt schuld. Dus aan het einde van de dag kregen de kinderen een lekker ijsje.

  


Vrijdag 17 mei
Vandaag brak de laatste dag van de week aan en we waren er helemaal klaar voor. We verwelkomden twee nieuwe kindjes op hun wendag, wat altijd extra gezellig is. Na het verzamelen van alle kinderen, genoten we samen van een gezellige lunch. De kinderen waren vandaag bijzonder enthousiast en stonden te popelen om met elkaar te spelen. Bij Sportstuif bieden we naast georganiseerde activiteiten ook de mogelijkheid voor vrij spel. Dit werd volop benut: de zitzakken werden verplaatst, Donald Ducks werden gelezen, de racebaan werd getest en er werd volop gespeeld in de fantasiewereld van de kinderen. In de middag kwamen er nog enkele extra kinderen bij en genoten we van wat vitamientjes en ranja. Daarna gingen we naar buiten voor wat frisse lucht en om onze activiteit te doen. De kinderen wilden graag kikker tikkertje en stand in de mand spelen en twee van hen namen het initiatief om zelf de activiteit te bedenken en uit te leggen. Dit moedigen we natuurlijk aan, omdat het de kinderen stimuleert om mee te denken en het spannend maar leuk vinden om iets zelf uit te leggen.Helaas konden we niet lang buiten blijven, want het begon te regenen en te onweren. We verhuisden naar binnen waar we verder gingen met Just Dance en verschillende spelletjes. Ondanks het slechte weer was het een geweldige dag, zowel voor de kinderen als voor de medewerkers.

En zo kwam er weer een einde aan een prachtige week bij Sportstuif. Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches