Mijn kinderen nemen regelmatig deel aan de activiteiten van Sportstuif Beek en Donk, en ze keren altijd vol vreugde terug. Het is geweldig om te zien hoe Sportstuif steeds weer creatieve en leuke sport- en spelactiviteiten bedenkt die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Onlangs hebben ze bijvoorbeeld creatieve waterspellen en lasergamen gehad!

Bij Sportstuif worden kinderen aangemoedigd om deel te nemen aan verschillende sporten, waardoor ze kunnen ontdekken welke sport het beste bij hen past. Wie weet, misschien ontdekken ze wel een nieuwe hobby! Wij komen hier zeker vaker na toe.

Rutger Rutger
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lijnvoetbal, Omgekeerd verstoppertje en Iemand is hem niemand is hem! Week 22 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Lijnvoetbal, Omgekeerd verstoppertje en Iemand is hem niemand is hem! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 27 mei
Het was maandag en de kinderen stonden vol enthousiasme toen we ze ophaalden van school. Vorige week hadden ze ideeën uit de ideeënbox gehaald, en deze week gingen we die uitvoeren. Op het programma stonden voetbal en trefbal. Voor het voetbal kozen we deze keer voor lijnvoetbal, een leuke variant op het gewone spel. De kinderen gingen vol overgave het spel in. Na een spannende wedstrijd sloten we af met penalty killer, altijd een favoriet onder de kinderen. De andere groep speelde trefbal, waarbij de regel drie is te veel van kracht was. Hierdoor hoefden de kinderen niet lang stil te staan en bleef iedereen actief. Ook hier deden de kinderen enthousiast mee, wat zorgde voor veel plezier. Na de sportieve activiteiten was het tijd voor een welverdiende traktatie: een lekker koekje en een beker ranja. Het was een geweldige middag vol plezier en beweging.

  
 

Dinsdag 28 mei
De dinsdag was gearriveerd, en dat betekende een nieuwe dag vol sportiviteit. Vandaag stond omgekeerd verstoppertje op het programma, een spel dat de kinderen geweldig vinden. In plaats van dat iedereen zich verstopt en één iemand zoekt, verstopt één iemand zich en zoekt de rest. De kinderen gingen enthousiast op zoek naar de beste verstopplekken, waardoor het vinden van de verstopte persoon een flinke uitdaging werd. Er klonk veel gelach en opgewonden geroep terwijl iedereen druk zocht. Na het spannende omgekeerd verstoppertje besloten we nog een ronde normaal verstoppertje te spelen. De sportstuifjuffen deden natuurlijk ook mee: één zocht en de ander verstopte zich samen met de kinderen. Dit zorgde voor nog meer plezier en verbondenheid. Het was een geslaagde dag vol plezier, avontuur en beweging.

  
 

Woensdag 29 mei
Het was woensdag, en we begonnen de ochtend met peutergym. Vandaag stonden kruipen en kleurherkenning op het programma. De peuters gingen vol enthousiasme aan de slag, kruipend door de tunnel en lerend over verschillende kleuren. Er werd veel gelachen en plezier gemaakt terwijl de kinderen nieuwe vaardigheden ontdekten. In de middag was het tijd om de kinderen op te halen en samen met de kinderen genoten we van een gezellige lunch met boterhammen. Vandaag hadden we besloten om vrij te spelen. Het was een dag met afwisselend zon en regen, dus er werd zowel buiten als binnen gespeeld. We begonnen de middag met het kijken van een film, maar al snel merkten we dat de kinderen liever iets actiefs wilden doen. Dus gingen we naar buiten, waar ze zich heerlijk vermaakten met de nieuwe step en in het speeltuintje. De kinderen genoten van de vrijheid die ze kregen om te spelen. Later, toen de regen weer begon, verplaatsten we het spel naar binnen. We sloten de dag af met een spannend kussengevecht, wat de kinderen geweldig vonden. Het was een fantastische dag vol vrijheid, plezier en creativiteit, waar de kinderen van genoten hebben.

 
 

Donderdag 30 mei
De tijd gaat snel, en zo was het alweer donderdag. Vandaag stonden er twee spellen op het programma: Iemand is hem, niemand is het en voetbal. We begonnen met Iemand is hem, niemand is het, een leuke variant van trefbal die de kinderen altijd enthousiast spelen. Dit spel zorgde voor veel plezier, een perfecte warming-up voor wat er nog komen ging. Na de warming-up was het tijd voor voetbal: jongens tegen de meisjes. Beide teams gingen vol enthousiasme aan de slag en de wedstrijd ging gelijk op. Met hulp van de Sportstuifjuffen wisten de meisjes uiteindelijk net wat beter te presteren. Iedereen genoot van het spel. Na deze intensieve activiteit was het tijd voor een welverdiend koekje. De dag werd afgesloten met vrij spelen.

  
 

Vrijdag 31 mei
Het was alweer de laatste dag van de week. Samen met de kinderen genoten we van een heerlijke lunch met boterhammetjes. Na het eten kregen de kinderen alle tijd om vrij te spelen. Vervolgens was het tijd voor een gezonde snack met fruit, waarna we aan de activiteiten begonnen die de kinderen zelf hadden verzonnen. We begonnen met kikker tikkertje. Na een korte uitleg begonnen de kinderen enthousiast als kikkers rond te springen en elkaar te tikken. Als je getikt werd, werd je zelf ook een tikker, wat het spel extra spannend maakte. Daarna speelden we eenhoorntje pak de bal, een leuk balspel waarbij het doel was om zo snel mogelijk de bal te pakken en te scoren bij de ander. Beide spellen werden met veel enthousiasme door de kinderen zelf uitgelegd en begeleid. Door al het actieve spelen kregen de kinderen het erg warm, dus besloten we de week af te sluiten met een heerlijk verfrissend ijsje. Het was een perfecte afsluiter van een week vol plezier en avontuur.

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches