Een gezellige bso! elke dag wordt er iets leuks georganiseerd voor de kinderen. De medewerkers zorgen ervoor dat kinderen zich niet vervelen en spelen/sporten ook mee met de kinderen. ze organiseren ook grotere evenementen waar iedereen zich voor kan aanmelden. Ze zijn erg flexibel en denken met je mee!

Denise Denise
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie – ’t Zonnehoekje, Hemelrijk en Jumpsquare! Week 18 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals ’t Zonnehoekje, Hemelrijk en Jumpsquare! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 29 april
Het was alweer de tweede week van de vakantie. Vandaag vertrokken we samen met Sportstuif Gemert naar Sportstuif Brandevoort. Bij aankomst gingen de kinderen meteen spelen. De eerste activiteit van de dag was een leuk tikspel waarbij de kinderen lintjes moesten proberen te stelen om vervolgens naar hun eigen kant te brengen. Wat deden de kinderen goed mee, en ze vonden het ook leuk. Er werd ook druk gevoetbald door de jongens. Hier kunnen zij altijd hun energie in kwijt! Na al het spelen kregen de kinderen honger en was het tijd om samen de boterhammen op te eten. De buiken waren weer gevuld, dus kon er weer volop gespeeld worden! Inmiddels was het tijd om richting de gymzaal te gaan om daar het vloer-is-lava-tikkertje te spelen. Eerst moesten allerlei materialen in de zaal gezet worden, en natuurlijk hielpen de kinderen hier goed bij. Toen alles klaarstond, kon het spel beginnen. Alle kinderen renden enthousiast. Het was extra leuk omdat er verschillende materialen in de zaal stonden waar de kinderen op mochten. Na een paar spelletjes gespeeld te hebben, mochten de kinderen vrij spelen in de zaal. Zo werd er bijvoorbeeld gevoetbald, werden er koprollen gemaakt en werd er overgegooid. Na anderhalf uur in de zaal te zijn geweest, was het tijd om terug te keren naar de BSO om daar de middag af te sluiten.

  
 

Dinsdag 30 april
Het was dinsdag en vandaag vertrokken we naar Sportstuif Gemert. De boterhammen werden klaargemaakt om mee te nemen en we konden vertrekken. Bij aankomst genoten we als eerste van een lekker bord met fruit. Na het eten van het fruit gingen de kinderen naar buiten om te spelen. De zon scheen al goed, dus kwam de zomerkleding tevoorschijn. Terwijl de kinderen vrij aan het spelen waren, werd de activiteit klaargezet. Met alles wat klaarstond, was het tijd om te beginnen aan Levend Among Us, een spel dat niet voor alle kinderen bekend was. Na de uitleg kon het spel van start gaan. ''De crew mates en imposters gingen op zoek naar pionnen waarop opdrachten verborgen lagen. Als ze deze hadden gevonden, mochten zij ze naar de Sportstuifjuffen brengen om de opdracht uit te voeren. Na acht minuten werden de kinderen bij elkaar geroepen om te overleggen over wie de imposter is, aangezien ze dat niet van elkaar wisten. Er werd dan iemand uitgestemd. Zo ging dit door tot de imposters eruit waren gespeeld''.

De kinderen deden hard hun best en vonden het ook leuk om te spelen. Ze waren ook blij dat het spel was afgelopen omdat ze honger hadden. Na het eten van de boterhammen was het tijd om naar de speeltuin te gaan, speeltuin 't Zonnehoekje. Samen met de kinderen liepen we daar naartoe. Aangekomen in de speeltuin gingen de kinderen direct spelen. Er werd geklommen, gesprongen, gegleden en met water gespeeld. De kinderen genoten van deze mooie dag. Ondertussen werd er gedronken en fruit gegeten. Als verrassing voor de kinderen hadden we waterijsjes gehaald. Ze vonden dit erg lekker! Na druk gespeeld te hebben was het tijd om terug te lopen en uiteindelijk terug te rijden naar de BSO.

  
 

Woensdag 1 mei
In de vakanties is het vaak rustiger bij Sportstuif en om deze reden hebben we niet op alle dagen kinderen. Vandaag waren we dus een dagje dicht, voor ons dus tijd om wat andere dingen achter de schermen te doen.

 

Donderdag 2 mei
Wat een prachtige dag met volop zon. Samen met andere Sportstuif-locaties vertrokken we naar Hemelrijk. Sommige kinderen waren hier al geweest, anderen nog niet. Bij aankomst was het eerst tijd om de kinderen in te smeren, aangezien het een warme dag zou worden! Na het insmeren liepen we naar binnen en begonnen we bij de rots. Hier werd geklommen en geklauterd. De kinderen die de top hadden bereikt, zwaaiden vol trots naar beneden. Na de rots gingen we goud zoeken en meteen ook even afkoelen, aangezien er goud gezocht kon worden in het water. Hier gingen de kinderen fanatiek mee aan de slag en genoten van het koele water. Na al dat zoeken was het tijd om van de waterglijbaan af te gaan. De kinderen hadden hier enorm veel zin in en stonden te popelen in de rij. We zijn hier dan ook meerdere malen vanaf gegaan! Na al dat spelen kregen we honger en wilden we graag wat drinken. We besloten dan ook lekker onze boterhammen op te eten onder het genot van koud water. De buiken waren gevuld en we konden verder op pad naar de achtbaan! De kinderen waren superenthousiast en vonden het geweldig om ervan af te mogen. Er moest wel even gewacht worden, maar het was het wachten zeker waard. De kinderen hebben genoten van de achtbaanrit. Vervolgens liepen we naar Kinderland om heerlijk vrij te spelen. Om half drie was het tijd om te gaan naar de dino-show. Ook van de show met de T-Rex hebben de kinderen genoten en zijn ze er ook nog mee op de foto geweest. Na de show was er nog even tijd om te spelen voordat we terugkeerden naar de BSO. Wat hebben de kinderen een mooie zonnige dag gehad!

  

Vrijdag 3 mei
Afgelopen ochtend begonnen we onze dag met een sportieve activiteit: een potje voetbal! De kinderen waren vol energie en het was geweldig om ze zo actief bezig te zien. Na het voetballen was het tijd voor een gezonde pauze met heerlijk vers fruit. Na het fruiteten begonnen we aan een spannend potje Monopoly. Het was leuk om te zien hoe de kinderen strategieën bedachten en enthousiast werden over het kopen en verhandelen van eigendommen. Het spel zorgde voor veel gelach en fanatisme! Tegen de tijd dat de klok alweer middag aangaf, was het tijd voor een stevige lunch met boterhammen. De kinderen smulden van hun favoriete beleg en kletsten gezellig met elkaar over wat ze die dag nog wilden doen. Na de lunch brachten we een bezoek aan We-Jump met Brandevoort, waar de kinderen zich konden uitleven op trampolines en andere leuke attracties. Het was een waar avontuur vol sprongen, trucs en gelach!

We sloten de dag af met een spontaan potje voetbal. De kinderen waren helemaal opgewonden en speelden vol overgave. Het was geweldig om te zien hoe ze samenwerkten en plezier hadden.Het was extra speciaal omdat dit de laatste dag van de meivakantie was. De kinderen genoten van de dag tot het laatste moment voordat ze werden opgehaald door hun ouders. Het was een dag vol avontuur, spelplezier en mooie herinneringen. We kijken al uit naar de volgende vakantie!

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches