Mijn dochter zit hier op de BSO en heeft het ontzettend naar haar zin! De begeleiders zijn geweldig en houden de ouders up to date aan het einde van de dag wat ze allemaal hebben gedaan qua activiteiten. De kinderen zijn veel in beweging wat erg belangrijk is. Ga zo door!

Manolya Yesil Manolya Yesil
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rupsentrefbal, speeltuin en puzzelrace! Week 24 - 2024

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Rupsentrefbal, speeltuin, puzzelrace en nog veel meer! Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 10 juni
Het was weer eens een maandag en dat was te merken. Vol opgeladen na het weekend, zodat we de week knallend konden beginnen. Dit was ook te merken, aangezien de kinderen enthousiast en energiek uit school kwamen. Eenmaal op de BSO gingen ze meteen van start door al te gaan spelen en even bordje fruit te eten. Na het fruit eten speelden we een variant van slagbal, namelijk rups slagbal. Het begon een beetje stroef, maar toen iedereen het doorhad ging het heel goed. Het ene naar het andere kind konden één en misschien wel twee rondjes rennen om het veld, waardoor er veel punten gescoord werden. In het veld was het ook opletten geblazen aangezien iedereen de bal moest doorgeven aan elkaar. Dit ging soms zo vlug dat je als moest rennen je heel goed op moest letten. Helaas hadden we geen winnaar kunnen kronen dus een goede reden om het nog een keer te doen.

  

Dinsdag 11 juni
Het was dinsdag, een mooie dag voor een leuke quiz. Na het fruiteten werden de kinderen verdeeld in twee teams en zaten ze klaar om aan de quiz te beginnen. De quiz bestond uit drie rondes met dus ook drie verschillende onderwerpen. Het eerste onderwerp was muziek. De kinderen kregen een muziekje te horen en moesten bijvoorbeeld raden van wie het liedje was, wat de titel was of moesten zij een stukje afzingen. Er werd goed overlegd voordat het antwoord werd opgeschreven. Tussendoor werd ook nog lekker gedanst op de muziek. Toen was het tijd voor de tweede ronde, dit ging over films en programma's. Veel herkennende kinderen en wederom werd er goed overlegd met elkaar. De laatste ronde ging over sport. Dit was een moeilijkere ronde voor de kinderen, maar ook deze ronde hebben zij goed gedaan. Het was tijd om de punten te gaan tellen, en op een punt na had een team gewonnen. Blij waren de kinderen met de winst! Het was een leuke activiteit, een keer wat anders. Na de quiz hebben de kinderen samen vrij gespeeld. 

  

Woensdag 12 juni
Op de woensdag ochtend zijn we al op tijd aan de gang. Dan geven we namelijk peutergym aan twaalf peuters! Op deze manier laten we de peuters dingen ontdekken. Deze week was het thema blotevoetenpad. Dit houd in dat de peuters een rondje gaan lopen op verschillende soorten ondergronden zoals: takken, blaadjes, zand en zo nog veel meer! Het was heel leuk om de verschillende reactie te zien van de peuters als ze weer op iets nieuws stapte. Na de vieze voetjes waren afgespoeld gingen we verder met een stukje boksen tegen een ballon. Hier leren ze op een goed moment te bewegen met hun arm om de ballon te raken, en ook is de ballon natuurlijk heel leuk om te spelen. 

 

Na de peutergym was het tijd om de kinderen op te halen bij de scholen. Die hadden lekker een kort dagje, dus nog energie over voor de BSO. We vonden het een leuk plan om een uitstapje te maken naar speeltuin leonardus. Hier zijn de kinderen heel vaak van de hoge glijbaan geweest. Ook hebben we met elkaar alle in de blokken hoek een hele mooie toren gebouwd en een aantal leuke kleine huisjes. De jongens waren nog even gaan sporten op de fitness apparaten om de spieren te laten groeien. Na een middag rond geraazd te hebben in de speeltuin moesten we toch echt terug naar de BSO. Op de terug weg hebben we nog wat leuke liedjes geluisterd waardoor de rit extra snel ging. Eenmaal terug op de BSO zijn de kinderen weer lekker gaan spelen. Al met al weer een geslaagde en leuke dag!

 


Donderdag 13 juni
Het is alweer bijna weekend zeiden de kinderen, want de donderdag was aangebroken. We hadden ook leuk nieuws, we mochten drie nieuwe kindjes verwelkomen voor de donderdag. Het was even wennen voor iedereen, maar ze werden heel goed meegenomen door de groep en sommige kinderen kenden elkaar al van school. Als activiteit gingen we de puzzelrace doen. Hierbij wordt door een Sportstuifjuf of - meester alle puzzelstukken verstopt rondom veld twee in dit geval. Vinden de kinderen het puzzelstuk met hun kleur dan rennen ze terug naar hun aangewezen Sportstuifjuf of -meester. Die verzint een bijpassende opdracht. Als hij is uitgevoerd mochten ze verder zoeken. Vandaag hadden we een mooi verdeelde groep en konden we precies jongens tegen de meisjes doen. Hierdoor waren ze natuurlijk extra gebrand om te winnen. De puzzelstukken vlogen langs de oren en de oprachten werden gedaan als een sneltrein. Het was heel leuk om de strijd te zien gaan. Helaas hadden we geen winnaar kunnen kronen. Dus de strijd blijft ongestreden.

   

Vrijdag 14 juni
Het was alweer vrijdag wat betekent dat het bijna weekend is! De kinderen hadden zin in vandaag en gezamenlijk aten we de boterhammen op. Met de buikjes gevuld was het tijd om vrij te spelen. Er werd van alles gedaan van skelteren tot knutselen. In de tussentijd werden ook voorbereidingen getroffen voor het kinderfeestjelasergamen en schattenjacht. Na de voorbereidingen kwamen de kinderen van het kinderfeestje al snel aan. Ze hadden er enorm veel zin in! Er begonnen met lasergamen. De teams werden gemaakt en de battle kon beginnen. Er werd fanatiek gerend en geschoten. Het aller belangrijkste was dat de kinderen enorm veel plezier hadden. Uiteindelijk hebben de kinderen twee keer een lasergame battle gedaan. De kinderen van het kinderfeestje hadden pauze. Het was tijd om met de kinderen van de BSO te gaan lasergamen en ook zei vonden dit super leuk met elkaar. In de tussentijd dat de kinderen van de BSO aan het lasergamen waren begon de schattenjacht voor de kinderen. Wat werd er hard gezocht en gepuzzeld om uiteindelijk de schatkist met sleutel te vinden. Het was geweldig om te zien! Aan al het leuks komt een eind zo ook aan deze mooie vrijdag. Wij zien jullie volgende week weer, een week vol met EK-spellen. 

  
 



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches