Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Shauny
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tienbal, Buikschuiven en Oberestafette! Week 36 - 2023

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 36, waaronder tienbal, buikschuiven en oberestafette.

Maandag 4 september
De eerste week was voorbij gevlogen en de nieuwe week alweer aangebroken. Met het fruit alvast gesneden, de ranja klaar gezet was het tijd om de kinderen op te halen. Eenmaal de kinderen opgehaald hadden ze de tijd om vrij te spelen voor het fruitmoment. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit, vandaag stond tienbal voor de oudere kinderen en dierenkooi voor de jongere kinderen op de planning. Beide spellen werden fanatiek gespeeld en met name ook met plezier! Nu hoor ik jullie denken wat houden deze spellen eigenlijk in, dat zullen we dan toch maar eens uitleggen. Bij tien bal worden de kinderen in twee teams verdeeld. De kinderen moeten 10 keer proberen over te gooien zonder dat de bal onderschept wordt door het andere team. Gebeurd dit wel? Dan is het andere team aan de beurt. Bij dierenkooi zitten alle kinderen in een kring en vormt het een kooi. Een kind wordt uitgekozen en zal het dier worden dat opgesloten zit. De kinderen rollen/gooien de bal naar elkaar. Wanneer het dier de bal te pakken krijgt, mag hij of zij de kooi uit en plaatsnemen in de kring. Nu komt er een nieuw kind in het midden. Beide spellen waren een succes!

 

Dinsdag 5 september
Het was een erg warme dag, 30 graden! Het was dus tijd voor waterspellen. Voor het ophalen van de kinderen waren wij druk bezig met het opzetten van het zwembad en het klaar maken van de buikschuifbaan. Alles stond klaar en het was tijd om de kinderen op te halen. Terug op de BSO gingen we snel fruit eten zodat we zo snel mogelijk naar buiten konden. De kinderen zagen de buikschuifbaan en renden enthousiast hiernaar toe om te beginnen met schuiven! Om de beurt mochten de kinderen de baan op om buik te schuiven. Nadat ze geschoven hadden namen ze een duik in het zwembad om het zeep van zich af te spoelen.De kinderen hadden enorm veel plezier! Moe, voldaan en nat was het tijd om weer naar binnen te gaan. De kinderen hadden nog vrije tijd om zelf te spelen.

 

Woensdag 6 september
De woensdag was aangebroken, dit betekent dat de kinderen eerder uit zijn van school. Om half 1 stonden wij bij school om de kinderen op te halen. Bij terugkomst op de BSO was het tijd om te lunchen samen met de kinderen. Na de lunch hadden de kinderen tijd om vrij te spelen. Om half 3 was het dan zover de woensdagmiddagactiviteit! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar waren welkom om te komen lasergamen bij ons. De kantine van Sparta’25 hadden we omgetoverd tot een lasergame arena! Vol enthousiasme werden de teams gemaakt en werd er geluisterd na de uitleg. Toen was het eindelijk zover het lasergamen kon beginnen! Er werd gerend, gelachen en gestreden om te winnen. Na de eerste partij stond het gelijk spel en was het tijd voor een beker ranja en een koekje. Toen iedereen zijn drinken en zijn koekje op had, kon de revanche beginnen. Er werd fanatiek gespeeld om de winst binnen te halen, er kon natuurlijk maar een team winnen. Om half 4 was het afgelopen en had team Cobra de Pytons ingemaakt! Het was een geslaagde middag!

 

Donderdag 7 september
Ook vandaag was het weer een erg warme dag, 30 graden maar liefst! Na het lasergamen van gisteren was het weer tijd om waterspellen te gaan spelen. Voor het ophalen van de kinderen waren wij weer druk bezig met de voorbereidingen van de wateractiviteiten namelijk; oberestafette en buikschuiven. Met de voorbereidingen getroffen konden we de kinderen ophalen. Toen we compleet waren konden we het fruit eten en vervolgens snel naar buiten gaan voor de waterspellen. Te beginnen met oberestafette hierbij moesten de kinderen de bekers vullen in de emmer, op het dienblad zetten, slalom parcour afleggen om aan de overkant de bekers te legen in de emmer en zo snel mogelijk terug te rennen. Het dienblad wordt doorgegeven aan het volgende kind en deze doet precies hetzelfde. De kinderen waren fanatiek en moedigden elkaar aan. De teams hadden hard gestreden en lagen dan ook dichtbij elkaar, maar er was toch echt een winnaar. Na de estafette mochten de kinderen de buikschuif baan en wat een plezier hebben ze hier beleefd! Eerst schuiven op de buik en vervolgens ook nog met tubes. De kinderen hebben enorm veel plezier gehad!

 

Vrijdag 8 september
De laatste dag van de week was aangebroken, wederom een erg warme dag. We besloten om naar Speeltuin Helmond West te gaan. Hier waren dan ook meer Sportstuif vestigingen en konden de kinderen heerlijk spelen in deze speeltuin. Gelukkig was er in de speeltuin ook een waterspeelplek waar de kinderen konden afkoelen. Er werd gerend, geschommeld, gegleden van de glijbanen en nog veel meer! Ondanks de warmte hebben de kinderen genoten in de speeltuin en konden zij hun energie kwijt. Er werd samen gespeeld met de kinderen in de speeltuin en natuurlijk ook met de juffen en meesters van Sportstuif. Het was een mooie dag waar de kinderen genoten hebben.

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches