Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Beek en Donk! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tik Tak Boem, Monkey Town en Street Jump! Week 47 - 2023

Welkom bij een week vol sport en plezier bij Sportstuif Beek en Donk! In onze blog kun je lezen over al onze activiteiten en avonturen die wij beleven binnen een week. Zo stonden er veel leuke activiteiten op de planning zoals Tik Tak Boem, Monkey Town en Street Jump. Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan deze week? Lees met ons mee!

Maandag 20 november
Het weekend was voorbij wat betekent dat wij de kinderen mochten ophalen van school. Het was een regenachtige dag, maar dit heeft de pret niet minder gemaakt. Nadat we gezamenlijk fruit hadden gegeten was het tijd om in de regen naar buiten te gaan. De activiteit stond al klaar! Met de jongere kinderen begonnen we met voetgolf. De kinderen vonden het leuk en deden enthousiast mee. Ook deden ze hun best om zo min mogelijk de bal te raken in plaats van zo vaak mogelijk. Bij sommige holes was dit toch wel moeilijk! Maar alle holes waren voltooid door de kinderen. In de tussentijd hielden de oudere kinderen een penalty shoot out. Dit ging er fanatiek aan toe! Niemand wilde namelijk verliezen. Na deze activiteiten was het tijd om naar binnen te gaan waar we nog een activiteit hadden; Tik tak boem. Dit is een activiteit waarbij een timer wordt ingesteld en vragen worden gesteld. Als de kinderen de vraag goed beantwoorden mag de bom worden doorgegeven als het antwoord fout is moet de bom worden vastgehouden tot er een goed antwoord wordt gegeven. Als de bom ontploft ben je de Sjaak! De kinderen hadden hier zin in ook omdat ze weten wat er gebeurd als de bom ontploft… De vragen werden vaak snel beantwoord en toen ontplofte de bom. De kommen met water en meel werden gepakt en het was tijd om het gezicht in het water te dopen en vervolgens de meel in. Het zag er geweldig uit! Wat een plezier hebben we beleefd bij deze activiteit.

  
 

Dinsdag 21 november
De tweede dag van de week was alweer begonnen, wederom een regenachtige dag. We hadden de kinderen een paar ideeën voorgesteld om te gaan doen. Ze wilde graag beginnen met kat en muis! Samen gingen we naar buiten om het spel te spelen. Er waren twee katten en de rest waren muizen, de katten werden steeds gewisseld. De katten deden hard hun best om de staarten van de muizen af te pakken, maar de muizen waren ook erg snel. Toch is elke kat het gelukt om een staart af te pakken. We hebben er zelfs een wedstrijd van gemaakt. Het bleef lang gelijk spel, maar toch hebben twee katten de score weten te verbreken en waren de echte muizenvangers! Toen we binnen waren hadden we besloten om nog een toneelstuk te houden over Sinterklaas. De kinderen waren enthousiast en waren al druk aan het bedenken wat er tijdens het toneelstuk ging gebeuren. Het ging allemaal door elkaar heen, maar uiteindelijk ontstond er een leuk toneelstuk over een slechte sint en een goede sint. Een mooie afsluiter van de dag!

  
 

Woensdag 22 november
De woensdag was weer aangebroken wat betekent dat we de kinderen de gehele middag hebben. Na het eten besloten we om naar Monkey Town Mierlo te gaan. Hier konden de kinderen lekker spelen en hun energie kwijt. Ook de Sportstuifjuffen gaan mee de speeltoestellen in om samen te kunnen spelen. Er is van alles gedaan van klimmen en klauteren tot glijden. Er was ook een echt ninja parcours aanwezig waar natuurlijk gebruik van is gemaakt. Van al dat spelen krijg je natuurlijk ook dorst, dus werd er tussendoor ook genoten van een bekertje ranja. Helaas was het ook tijd om weer terug te gaan naar de BSO. Hier hebben we nog gezamenlijk geknutseld. Er werden tekeningen gemaakt voor Sinterklaas, maar ook een boek werd geknutseld of er werd gewoon lekker gekleurd.

  
 

Donderdag 23 november
Met het einde van de week steeds dichter in zicht, hebben wij nog een paar leuke activiteiten in het weekoverzicht. Vandaag stond spons, water, vuur op de planning. Voor de kinderen was dit een nieuw spel dat zij nog niet kenden. Bij spons, water, vuur is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk kaartjes verzameld door de andere kinderen te verslaan. Hierbij wint spons van water, water van vuur en vuur van spons. De kinderen tikken elkaar en laten dan het kaartje zien. De kinderen vonden het erg leuk om te spelen! Ze waren ook erg fanatiek. Het leuke is dat je niet weet welk kaartje de ander in de hand heeft. Als je iemand aantikt kun je dus zowel winnen als verliezen. Tijdens het spel is er geen echte winnaar uitgekomen, iedere keer kwam er gelijk spel uit. Hierdoor wilde de kinderen blijven spelen, maar het bleef eindigen in gelijk spel! Het was een geslaagde activiteit die wij zeker zullen herhalen.

 
 

Vrijdag 24 november
De vrijdag stond weer voor de deur en we hadden een leuke activiteit op de planning staan, maar eerst was het tijd om samen te eten. Met de buiken vol stapten we de auto in richting Mierlo, We gingen namelijk naar Street Jump! Bij aankomst hebben we de jump sokken aangetrokken en was het tijd om te gaan springen. De kinderen vinden het altijd leuk als we een uitstapje maken en een trampolinepark vinden ze helemaal geweldig. Er werden salto’s gemaakt, het ninja parcours is afgelegd en zelfs de twister is gedaan. Bij de twister moeten de kinderen de balk ontwijken die rond draait, ze moeten dan springen of bukken. Hij gaat steeds harder draaien waardoor het moeilijker wordt. Wat een plezier hebben de kinderen hier beleefd. Na een uur gesprongen te hebben was het tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO hadden de kinderen de tijd om vrij te spelen en werd er nog 30 seconds gespeeld. Het was een geslaagde dag en een mooie afsluiter van de week. Tot volgende week!

  



Ons team

Dominique de Groot Vestigingsmanager
Dominique de Groot Vestigingsmanager
Britt Blonk
Britt Blonk
Roel van de Ven
Roel van de Ven
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches