My son is having lots of fun and joy at Sportstuif.
The place is amazing and the activities are nice 👍

Lubna Safri Lubna Safri
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Krabtikkertje, Ballenbingo en Malpiehoeve | week 19 - 2024

Maandag 6 april

Na twee weken meivakantie was het weer tijd voor het reguliere programma. We haalden de kinderen weer op van school op het vertrouwde plekje en reden gezamenlijk terug naar de BSO. Het was stralend weer en bij aankomst op de BSO vroegen de kinderen direct om een bal om buiten mee te spelen. Na een klein half uurtje, riep het personeel dat het tijd was om fruit te eten. De kinderen wasten allemaal hun handen en gingen aan tafel zitten.

Daarna was het tijd voor een activiteit. We verdeelden de oudere en jongere kinderen in verschillende groepen, zodat iedereen een spel kon spelen dat bij hun niveau paste. De oudere kinderen speelden een voetbalspel terwijl de kleintjes samenwerkingsspellen deden. Zo vloog de eerste dag van de week weer voorbij.

 

 

Dinsdag 7 april

Vandaag begonnen we de dag weer met zonnestralen en stralende gezichtjes van de kinderen. Ze kwamen terug van vakantie vol verhalen. Ondanks het mooie weer kozen ze ervoor om binnen een hut te bouwen. Maar toen was het tijd om gezellig buiten fruit te eten.

Na het eten was het tijd voor een activiteit. We begonnen met krabtikkertje, wat nog best lastig bleek te zijn. De kinderen moesten op handen en voeten met hun buik omhoog bewegen. Nadat we warm waren geworden, gingen we handdoekvolleyballen. Hierbij hielden twee kinderen een handdoek vast bij elke hoek en gooiden ze samen de bal naar het andere team, om hem vervolgens weer op te vangen. Dat bleek natuurlijk ook nog niet zo gemakkelijk, maar het vereiste wel veel samenwerkingsvaardigheden.

 

 

Woensdag 8 april

Deze woensdag was weer een dag vol verrassingen en activiteiten, onze 'weekbreker'. Vandaag hadden we het genoegen om drie extra kinderen te verwelkomen op de BSO die kwamen proefdraaien. We hadden een heleboel verschillende spelletjes in petto.

Eén van de spellen was een reactiespel waarbij de kinderen allemaal een poolnoodle rechtop moesten vasthouden. Op commando van de leiding moesten ze naar rechts of naar links opschuiven, terwijl ze hun eigen poolnoodle achterlieten en de volgende pakten. Het doel was natuurlijk om de poolnoodles niet te laten vallen.

Een ander leuk spel dat we speelden met de poolnoodles was poolnoodle hockey. De poolnoodles fungeerden als de sticks, wat een grappige variant op het normale hockey opleverde. Door het zachte materiaal van de 'sticks' werd het spel een beetje klungelig, maar dat zorgde juist voor veel plezier.

Als laatste activiteit speelden we ballenbingo. De kinderen waren verdeeld in twee teams en kregen elk een bingokaart met nummers. De ballen met de nummers lagen verspreid op een afstand. Om de beurt moesten de kinderen een bal halen en het overeenkomstige nummer op hun kaart afkruisen. Het doel was om als team zo snel mogelijk een volle bingokaart te hebben.

 

 

Vrijdag 9 april 

Gisteren was het Hemelvaartsdag en waren we gesloten. Vandaag, de dag na Hemelvaartsdag, hadden de kinderen een studiedag. Omdat ze niet naar school hoefden, brachten hun ouders hen zelf, aangezien ze zelf natuurlijk wel aan het werk moesten.

Om de ochtend gezellig door te brengen, zijn we met de kinderen naar de Malpiehoeve gegaan. Omdat het opnieuw stralend weer was, kozen we ervoor om buiten te spelen. De lente is duidelijk in volle gang. Na wat buitenpret was het tijd om terug te gaan naar de BSO voor de lunch, waarbij sommige kinderen ook al werden opgehaald.

Na de lunch reden we naar speeltuin Geenhoeve in Valkenswaard, waar we ons fantastisch hebben vermaakt. En zo vloog de week weer voorbij.

  

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Luc Schoofs
Luc Schoofs
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches