Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetgolf, omgekeerd verstoppertje en olympische spelen | week 20 - 2024

Maandag 13 mei 

Deze week hebben we weer een volledige week gehad van maandag tot en met vrijdag. De kinderen werden enthousiast opgehaald vanuit de scholen en namen vaak vriendjes mee om samen te spelen op de BSO. We begonnen de week met prachtig weer. Na een bordje fruit zijn we met de kinderen gaan voetgolfen. Hierbij stonden verschillende gekleurde pylonen verdeeld over het veld, waarbij de punten worden gescoord in de hoepels. De kinderen moesten met een bal aan de voet in zo min mogelijk schoten van de ene pylon naar de andere schoppen. Natuurlijk hadden we ook gezorgd voor enkele obstakels. Bij dit spel waren ze individueel bezig, maar werd er ook zeker wel toegejuicht. Het was een groot succes, doordat de kinderen streefden naar zo min mogelijk balcontacten dit gaf voldoende uitdaging en plezier.  

 

 

Dinsdag 14 mei

Vandaag was een waanzinnige dag op de BSO, want het weer zat gelukkig mee. We gingen op bezoek bij onze collega's van Sportstuif Valkenswaard. Na een gezond bordje fruit gedeeld te hebben, mochten we meedoen aan een aantal waterspelletjes. Zo speelden we sponzen tikkertje, waarbij de kinderen elkaar met een kletsnatte spons konden bekogelen, en er was een heuse buikglijbaan aanwezig. De kinderen hebben ontzettend veel plezier gehad, vooral met de buikglijbaan, die een groot feest was. We kunnen je garanderen dat geen enkel kledingstuk meer droog was. De kinderen zijn heerlijk afgekoeld in het warme lenteweer.

Op een gegeven moment barstte er toch nog een regenbui los. Alle kinderen gingen naar binnen, maar ze waren toch al nat van het waterplezier. Na een welverdiend koekje was het tijd om terug te gaan naar de BSO in Bergeijk, waar de ouders alweer stonden te wachten op hun kinderen.

 

 

Woensdag 15 mei

De weekbreker is daar, de week is doormidden! De kinderen hadden weer hun eigen boterhammen meegebracht en we namen fijn de tijd om deze rustig aan tafel op te eten. Na de lunch was het heerlijk warm weer buiten. Sommige kinderen kozen ervoor om buiten te spelen, terwijl anderen binnen wilden blijven.

Na ons bordje fruit begon het te regenen, dus besloten we om een spelletjesmiddag te houden. Hierbij gingen de kinderen uitdagingen aan voor zichzelf. Iedereen kreeg 50 dominosteentjes en de opdracht was om als eerste de dominostenen in een mooi rijtje te zetten. De rij moest niet alleen mooi zijn, maar ook goed kunnen omvallen. Vervolgens speelden we bekertje blazen. De kinderen zaten tegenover elkaar en moesten proberen een bekertje van de tafel af te blazen, wat een uitdaging was door de tegenwind van hun tegenstander.

Daarna gingen we aan de slag met een potje sjoelen. Dit ouderwetse spel blijft altijd leuk en we hebben er lang van genoten. Het was helemaal niet erg om binnen te zijn met deze leuke spelletjes.

 

 

Donderdag 16 mei

Vandaag was het droog, maar het weer wisselde voortdurend tussen droog en regenachtig. Nadat we gezellig een bordje met fruit hadden rondgeschoven aan tafel en alle buikjes vol zaten, was het tijd voor omgekeerd verstoppertje buiten in het bos. Echter, omdat het spontaan begon te gieten, konden we mooi gebruikmaken van het overdekte terras om alsnog buiten een spel te spelen. Het werd Annemaria Koekoek, waarbij één kind de bewegende kinderen bij naam moest noemen en hen terug moest sturen naar het startpunt. Stil staan bleek nog niet zo makkelijk.

Toen het bijna droog was, besloten we een nat bos in te gaan. Daar speelden we omgekeerd verstoppertje. Eén kind moest zich verstoppen en de rest van de kinderen moest het kind zoeken. Had je de verstopper gevonden, dan mocht je er stilletjes naast gaan zitten totdat alle kinderen verstopt waren. Het kind dat als eerste naast de verstopper kwam te zitten, mocht zich in de volgende ronde als eerste verstoppen. Door de regen waren de beste verstopplekken achter en in bosjes, waardoor niet iedereen droog bleef. Na een aantal potjes kregen de kinderen een lekker koekje en kwamen de eerste ouders alweer binnen.

 

 

Vrijdag 17 mei 

Nadat we aan tafel onze heerlijke boterhammen hadden opgepeuzeld, was het tijd om fijn vrij te spelen. De kinderen waren erg enthousiast over het bouwen van een hut binnen. Kort daarna gingen we fruit eten, want we moesten flinke krachten opdoen voor de Olympische Spelen. Wij waren uitgenodigd om deel te nemen bij onze collega's van Sportstuif Veldhoven Rood-Wit, omdat de voetbalvereniging hun 100-jarig bestaan vierde.

Omdat het regende, mochten we bij Sportstuif Veldhoven Basko in de grote witte dome spelen, zodat het feestje droog door kon gaan. De kinderen kregen allemaal een t-shirt dat ze mee naar huis mochten nemen. We startten met een warming-up dans en waren vervolgens klaar om te beginnen. De kinderen werden verdeeld in groepjes, ingedeeld op kleur. Er waren vijf grote spellen waaraan ze mee mochten doen: domino stenen bouwen, speerwerpen met poolnoodles, schieten op een super groot opblaasbaar dartbord met voetballen, touwtrekken waarbij ook de leiding tegen de kinderen streed, wat veel plezier en uitdaging gaf, en als laatste een super grote stormbaan waar de kinderen zo snel mogelijk overheen moesten komen.

Aan het einde was er een heuse prijsuitreiking en kreeg het winnende team een beker. Natuurlijk was elk kind een winnaar en kregen ze allemaal een zakje snoep mee naar huis. Buiten was er nog ranja en ruimte voor een lekker ijsje. De kinderen hebben de week ontzettend plezierig afgesloten. Wat een week!

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Luc Schoofs
Luc Schoofs
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches