Super tevreden over sportstuif!

De kinderen hebben het er heel erg naar hun zin en ze doen veel leuke spellen, activiteiten en uitstapjes.

Super flexibel!

Een keer later omdat je in de file staat is geen punt, ze sturen nog een leuke foto mee dat ze zich prima vermaken, en dan zit je toch een stuk minder gestresst in de auto.

De kinderen willen nooit mee naar huis, dus dat is een goed teken!

Chantal Chantal
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tikspellen, speelbos, waterestafette | week 23 - 2024

Maandag 3 juni

Deze week zijn we gestart met veel nieuwe kinderen en collega's. Nadat we de ouders en de kinderen op de hoogte hadden gesteld, kunnen we de aankomende zes weken Sportstuif Valkenswaard verwelkomen. Omdat hun accommodatie bij de voetbalclub in Valkenswaard wordt verbouwd en wij groeiende zijn en de ruimte hebben om hun kinderen op te vangen, hebben we besloten om Sportstuif Valkenswaard tijdelijk bij Sportstuif Bergeijk onder te brengen. We hebben nu wel zeven blauwe auto's voor de deur en staan met acht begeleiders in het team, exclusief de stagiaires uit Valkenswaard. Ook is onze nieuwe collega Luc deze week begonnen, en hij heeft al enkele harten van de kinderen gewonnen.

Omdat iedereen moest wennen, hebben we de kinderen de regels uitgelegd die bij Sportstuif Bergeijk gelden. Vandaag hebben we de kinderen de gehele middag vrij laten spelen, zodat iedereen aan de nieuwe omgeving, het speelgoed en elkaar kon wennen. Zo werd er gevoetbald en gingen we op avontuur door het hoge gras. Het was mooi om te zien hoe nieuwe vriendschappen werden gevormd en om een grote groep kinderen bij ons op de BSO te mogen ontvangen.

 

 

Dinsdag 4 juni

Vandaag pakten we als team het programma weer op zoals we dat gewend zijn. Alle kinderen werden opgehaald uit Bergeijk en Valkenswaard, waardoor we veel blije gezichten van school mochten verwelkomen. Nadat we alle kinderen hadden verzameld, gingen we met zijn allen aan tafel zitten om fruit te eten. Er was veel geklets en plezier tijdens het uitdelen van de bordjes.

Na het fruit eten vroegen we de kinderen om naar de middencirkel te gaan. Een reeks gekleurde shirts vloog het veld op en stormde op de middencirkel af. Netjes op de middenlijn kregen ze uitleg over de spellen die vandaag op het programma stonden. Zo werd er standbeeldtikkertje gespeeld: de kinderen die getikt werden moesten stil staan als een standbeeld. De kinderen die vrij rondliepen konden de standbeelden bevrijden door naast hen te staan en dezelfde pose aan te nemen.

Het andere spelletje was "Drie is te veel", waarbij de kinderen in tweetallen naast elkaar liggen in een cirkel, met één kind dat vrij rondloopt en één kind dat de tikker is. De tikker moet zijn uiterste best doen om het vrijlopende kind te tikken. Het vrijlopende kind mag aansluiten bij een tweetal op de grond, wat betekent dat de derde persoon aan de buitenkant snel moet opstaan en hetzelfde moet doen naast een ander tweetal om niet getikt te worden. Als je toch getikt wordt, kun je de oude tikker zo snel mogelijk proberen terug te tikken, mits deze snel genoeg is en zich aansluit bij een tweetal op de grond. Het is een zeer snel spelletje dat veel aandacht en reactievermogen van de kinderen vraagt, maar ook zeer veel spanning en plezier. De middag was voorbij gevlogen want de eerste kinderen werden alweer gependeld naar Valkenswaard en de eerste kinderen werden ook alweer opgehaald. 

 

 

Woensdag 5 juni

Woensdag de breekweker is een dag waarop de kinderen eerder vrij zijn van school en we gezellig samen aan tafel schuiven om een boterhammetje te eten. Na de boterhammen hebben de kinderen fijn samen buiten op het veld gespeeld totdat het tijd was om fruit te eten.

In de middag stond een uitstapje naar de speeltuin op het programma. We begonnen met een mooie boswandeling die ons uiteindelijk naar de leuke speeltuin bij de Kattendans in Bergeijk bracht. Daar hebben we de hele middag gespeeld en zijn vervolgens weer teruggegaan naar de BSO, waar de kinderen de dag afsloten met een koekje en een bekertje water. Ondertussen stonden de eerste ouders alweer op de stoep om hun kinderen op te halen.

 

 

Donderdag 6 juni

We zijn de dag gestart met een lekker zonnetje op de BSO en zijn met het hele team alle kinderen weer van de verschillende scholen gaan halen. De kinderen weten waar we staan en komen naar ons toe om vervolgens de blauwe auto te vinden. Wie mag er dit keer helemaal achterin de auto? Na enige tijd hadden we alle kinderen verzameld en zijn we weer met zijn allen aan tafel gegaan voor fruit. Komkommer, paprika, appel, peer, banaan en meer liggen altijd netjes gesneden op het bordje. De kinderen mogen één stukje fruit pakken en schuiven het bordje door naar hun buurman/-vrouw om rust en een moment van delen aan tafel te hebben.

Drie keer raden wat we gingen doen na het fruit eten? De kinderen wisten het allang... JAAA, activiteiten op het veld! Dit keer hadden we weer twee verschillende soorten tikspellen, waarbij de kinderen in leeftijd werden verdeeld in twee groepen, zodat er op niveau gespeeld kon worden. Zo hadden we pylonnentikkertje, waarbij er drie tikkers waren met groene pylonnen en drie kinderen die konden bevrijden met rode pylonnen. Was je getikt, dan ging je zitten in kleermakerszit. De bevrijder wierp zijn/haar pylon in je schoot en dan was je vrij en had jij de taak om met de rode pylon andere kinderen te bevrijden.

De andere groep startte met slingertikkertje. Er werd gestart met één tikker; was je getikt, dan mocht je de tikker een hand geven en mee tikken. Zo ontstond er een gigantische slinger, waarbij het veel makkelijker werd voor de tikkers om samen de vrije kinderen in te sluiten en zoveel mogelijk kinderen te tikken en te laten aansluiten bij de slinger.

Als afsluiting gingen we met de overgebleven kinderen aan tafel voor een koekje en een beker water om de dorst te lessen. Voordat we het wisten, waren alle kinderen alweer opgehaald.

 

 

Vrijdag 7 juni

Op de laatste dag van deze week zijn we op tijd begonnen met het opvangen van de kinderen. Basisschool De Regenboog in Bergeijk had namelijk een studiedag, en ook dan vangen wij met liefde de kinderen op. Het was vandaag stralend weer, en we zijn met de kinderen naar Bladel gereden om het speelbos te bezoeken. Daar waren touwbanen, slingertouwen en boomstammen om overheen te lopen. Het was een fantastische ochtend waarin de kinderen volop konden spelen.

Door al dat spelen kregen de kinderen vroeg trek en hebben ze op tijd hun lunch genuttigd. Tegen de middag druppelden de eerste kinderen van hun reguliere schooldag weer binnen. Sommige kinderen uit Bergeijk en Valkenswaard waren rond 12:30 uur uit, terwijl andere kinderen pas later op de middag vrij waren. Nadat we de broodtrommels hadden leeggegeten buiten onder de overkapping, hebben we de kinderen ingesmeerd met factor 50 zonnebrandcrème om ze te beschermen tegen de felle zonnestralen. Daarna hebben de kinderen fijn buiten gespeeld.

Rond 15:00 uur zijn we met de kinderen fruit gaan eten, terwijl de laatste kinderen werden opgehaald omdat zij later vrij waren van school. Als activiteit na de lunch hebben we met de kinderen een waterestafette gedaan. De kinderen moesten starten bij een emmer, een goed gevulde waterbal zo snel mogelijk naar een fles rennen, en het waterballetje uitknijpen om het water in de fles te krijgen. Het team dat als eerste het streepje op de fles had bereikt, had uiteraard gewonnen. Het was een verkoelend en zeer actief spel waarbij de kinderen veel plezier hebben gehad.

Als afsluiter van deze week willen wij mededelen dat vrijwel alle ouders en kinderen deze tijdelijke samensmelting zeer goed oppakken, en hebben wij veel positieve reacties mogen ontvangen. Het is ook fijn en leuk om te zien hoe we als twee teams goed en positief weten samen te smelten tot één team! Het was een super week met veel stralende gezichten.

 

 

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Luc Schoofs
Luc Schoofs
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches