Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Naar België, Speeltuinen en naar het bos | week 30 - 2024

Maandag 22 juli 

Maandag zijn we de grens over gegaan naar België en bezochten we de prachtige speeltuin Scoutsrally. De speeltuin had supersnelle glijbanen en uitgestrekte zandvlaktes, waar de kinderen volop genoten.

We begonnen de dag met veel opwinding en werden bij aankomst verwelkomd door het vrolijke geluid van spelende kinderen. De glijbanen waren een absoluut hoogtepunt; de kinderen konden er geen genoeg van krijgen.

Tijdens een gezellige lunchpauze genoten we van zelf meegebrachte broodjes, midden in de speeltuin. Na de lunch werd er verder gespeeld in het zand, waar kastelen werden gebouwd en kuilen werden gegraven. Het weer was perfect, met een stralende zon en een zacht briesje.

Aan het einde van de dag keerden we moe maar voldaan terug naar huis. Het was een geweldige ervaring om voor het eerst zo'n grote en mooie speeltuin in België te bezoeken, en we zullen deze dag nog lang herinneren.

 

Dinsdag 23 juli

Op een regenachtige dag hadden we gepland om naar speeltuin Geenhoven te gaan. Helaas regende het 's ochtends veel, dus besloten we 's middags naar Monkey Town in Valkenswaard te gaan. Achteraf bleek Geenhoven gesloten te zijn, dus onze keuze was perfect.

Bij Monkey Town hebben de kinderen heerlijk binnen gespeeld. Ze hebben zo hard gespeeld dat het zweet over hun voorhoofd rolde en hun wangen mooi rood kleurden. Ondanks de regen hebben we een geweldige dag gehad.

 

 

Woensdag 24 juli 

Vandaag zijn we naar De Steenuil in Oirschot geweest. In de ochtend mochten we de boer helpen met het voeren van de dieren, waaronder kippen, geiten, koeien, konijnen en een paar schattige varkentjes. Het was een leuke en leerzame ervaring voor de kinderen.

's Middags hebben we heerlijk geluncht met zelf meegebrachte broodjes en daarna volop gespeeld. Zowel binnen als buiten waren er genoeg speeltoestellen en activiteiten. De kinderen renden, klommen en speelden naar hartenlust, terwijl wij genoten van de mooie omgeving en de ontspannen sfeer.

Het was een fijne dag vol plezier, en we keerden moe maar voldaan terug naar huis.

 

 

Donderdag 25 juli 

We begonnen de dag met prachtig weer. De kinderen hadden veel plezier met voetballen in de ochtend. Na een smakelijk bordje fruit zijn we creatief aan de slag gegaan. We maakten zonnevangers met allerlei kleuren en vormen, wat resulteerde in prachtige kunstwerken.

Na de knutselactiviteit gingen we vrijwel direct lunchen. Na de lunch trokken we onze blauwe T-shirts aan en stapten we in de auto richting Wintelre, naar de Bosschuur. Daar gingen we het blotevoetenpad bewandelen en bouwden we buiten hutten van takken en bladeren. We deelden ook een heerlijke bak fruit, wat de dag nog aangenamer maakte.

De tijd vloog voorbij en we hebben een geweldige dag gehad, vol plezier en creativiteit.

   

 

Vrijdag 26 juli 

Vandaag was de laatste dag van een mooie zomervakantieweek, en volgende week zijn we alweer op de helft van de zomervakantie 2024. We begonnen de dag met fruit en gingen daarna direct naar de boerderij in Valkenswaard, de Malpiehoeve. In de ochtend hebben we de kippen en koeien bezichtigd en hebben we een poes mogen aaien.

Na het wassen van onze handen gingen we met een tas vol gesmeerde boterhammen op pad om een picknickplek te vinden. We vonden een heerlijk plekje en genoten van onze boterhammen met groenten.

Daarna zijn we teruggegaan naar de Malpiehoeve om ons helemaal uit te leven in de speeltuin, zowel binnen als buiten. Tot slot kregen we een superlekker ijsje dat we in de zon opaten. Als afsluiting van de week aten we nog een koekje met een koud glas ranja. Het was een fijne manier om de week af te sluiten.

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Luc Schoofs
Luc Schoofs
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches