Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, tikspellen en speuren | week 34 - 2024

Maandag 19 augustus

De eerste dag na de zomervakantie is weer begonnen, en alle kinderen zijn weer terug op school. De locatie in Valkenswaard is weer naar hun eigen plek verhuisd, wat betekent dat wij nu meer ruimte hebben voor nieuwe kinderen. Afgelopen maandag was een superleuke dag met een groot aantal kinderen.

Naast het ophalen van kinderen van de scholen: Jacobus (Eersel), Beatrix en Regenboog, mogen we nu ook kinderen ophalen van de Beisterveld en de Ster (Westerhoven). De dag begon met vrij spelen om even te acclimatiseren aan de nieuwe gezichten, gevolgd door een gezond moment van fruit eten.

Daarna speelden we met de kinderen een potje Levend Stratego, waarbij er fanatiek werd gezocht naar de verstopte vlaggen. Team blauw wist zelfs twee keer de rode vlag te vinden, maar ook werd de blauwe vlag gevonden! Tijdens het spelen werden de eerste kinderen alweer opgehaald, en zo vloog de eerste schooldag met de BSO voorbij met veel blije gezichten.

 

 

Dinsdag 20 augustus

Dinsdag begonnen we de dag met een nog grotere groep kinderen, wat het extra gezellig maakte. Na het fruit eten doken we meteen de activiteiten in, te beginnen met een potje "Sportstuif Tikkertje." Bij deze variant, ook wel bekend als knakworst-tikkertje, moeten kinderen die getikt zijn met hun armen zijwaarts staan. Ze kunnen bevrijd worden door de ene arm "Sport" en de andere "Stuif" naar beneden te laten duwen, een superleuke tikvariant waar de kinderen dol op zijn.

Na het tikkertje haalden we de hoepels tevoorschijn voor een potje "Steen, Papier, Schaar." De kinderen moesten zo snel mogelijk met twee voeten in de hoepels naar elkaar toe hupsen. Als ze tegenover elkaar stonden, speelden ze een rondje steen, papier, schaar. De winnaar mocht verder hupsen naar de overkant, en wie als eerste aan de andere kant van de hoepels kwam, scoorde een punt voor zijn team.

Omdat we nog niet helemaal uitgespeeld waren en de kinderen graag nog meer spelletjes wilden doen, mochten ze zelf een tikspel bedenken. Ze kozen voor "brug-tikkertje": als je getikt werd, moest je in een bruggetje staan, en je kon bevrijd worden door iemand die onder jouw bruggetje door kroop.

Ook deze middag vloog voorbij, en voordat we het wisten, werden de eerste kinderen alweer opgehaald. We sloten de dag af met een koekje, terwijl we terugkeken op een superleuke middag.

 

 

woensdag 21 augustus

En toen was de week alweer doormidden gebroken voor de BSO. We begonnen deze dag op tijd met een paar nieuwe gezichten en gingen gezamenlijk aan tafel om boterhammen te eten. De kinderen hadden nog trek nadat ze hun broodtrommel leeg hadden, en gelukkig hadden we nog wat broodjes over van de vakantie. De kinderen boften dat ze nog wat extra broodjes kregen. Uiteindelijk had ieder kind vier broodjes gegeten, belegd met ham, kaas of boterhamworst.

Na de boterhammen gingen de kinderen fijn samen spelen. Het was mooi weer, dus het spelen gebeurde uiteraard buiten, waar veel werd gevoetbald. Na een poosje was het tijd voor fruit en een gezamenlijke activiteit, voorwerp verstoppertje. Iedereen kreeg twee pylonnen van dezelfde kleur, en elk kind mocht zijn eigen pylonnen verstoppen. Vervolgens moesten ze de pylonnen van anderen zo snel mogelijk terugvinden, maar natuurlijk niet die van zichzelf. Degene die de meeste pylonnen vond, won het spel.

De kinderen hadden de pylonnen zo goed verstopt dat we op een gegeven moment zelfs één pylon niet meer konden terugvinden, maar uiteindelijk hebben we hem toch weer gevonden. En zo was de dag alweer voorbij.

 

 

Donderdag 22 augustus

Donderdag was het volle bak bij ons op de BSO met maar liefst 17 kinderen. Sommige kinderen stonden te popelen om te beginnen en renden meteen het veld op om met de andere kinderen te spelen. Het was heerlijk om al die blije gezichtjes te zien.

Al snel was het tijd om met z’n allen aan tafel te zitten. We gingen buiten zitten om fruit te eten, samen met een bekertje ranja. Het was smullen; het bordje met fruit ging netjes rond en iedereen mocht een stukje pakken.

Om de nieuwe kinderen te laten wennen aan onze activiteiten, startten we weer met een potje Sportstuif Tikkertje. Alle vingers gingen de lucht in, want iedereen wilde tikker zijn. Het was wederom een groot succes! De kinderen waren supersnel en straalden van plezier.

Na het tikspel speelden we Viesland - Lekkerland. We ontdekten dat alle kinderen snoep lekker vinden (maar dat hadden we natuurlijk al verwacht, haha!). Eén van de leiding heeft nu zelfs een maatje gevonden om samen haring met uitjes te eten, terwijl de rest van de kinderen dat iets voor Viesland vond.

Kort na de activiteit werden de eerste kinderen alweer opgehaald.

 

 

Vrijdag 23 augustus

De laatste dag van de week is aangebroken, en jeetje, wat is de eerste week voorbijgevlogen! Vrijdag is altijd een wat rustigere dag met de kinderen. Met een klein groepje begonnen we de middag met de zelf meegebrachte boterhammen, en iedereen smulde van de verschillende belegde broodjes.

Na het eten mochten de kinderen lekker vrij spelen. Er werden hutten gebouwd, gevoetbald, puzzels gemaakt, en nog veel meer. Vervolgens aten we samen fruit aan tafel, met een groot bord vol vers fruit voor iedereen.

Omdat we net twee kinderen van school hadden opgehaald en merkten dat ze even tijd voor zichzelf nodig hadden, gaven we ze die ruimte. Om 16:00 uur was het tijd voor verschillende tikspelletjes en stopdans. In het begin waren de kinderen erg enthousiast, maar al snel merkten we dat de energie een beetje opraakte. We schakelden over naar stopdans, maar voor de kleintjes was de eerste schoolweek toch behoorlijk vermoeiend, en de spanningsboog was op. We speelden nog even samen, maar het was duidelijk dat het oké was om het rustig aan te doen.

Wij vinden het belangrijk om naar de grenzen van de kinderen te kijken en ze succeservaringen te laten opdoen. Daarna hebben de kinderen in hun eigen tempo gespeeld, en voor we het wisten, was het alweer weekend.

 

 



Ons team

Bas de Bruyn
Bas de Bruyn Vestigingsmanager
Jolanda Berends
Jolanda Berends
Luc Schoofs
Luc Schoofs
Pedagogisch Coaches
Pedagogisch Coaches