Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Jeu de boules, waterpret en de hoepelstopdans | week 20, 2024

Maandag 13 mei
Maandag is altijd een fijne dag want dan is onze sportBSO weer geopend voor een nieuwe week vol gezelligheid en avontuur. Wij vangen de week vooralsnog rustig aan met 2 kinderen. Nadat deze 2 kinderen waren opgehaald van school met onze mooie en herkenbaar blauwe Sportstuif auto was het tijd voor een bordje met vers fruit en verse groenten. Ook altijd een fijn moment om even de (school)dag te bespreken of natuurlijk het weekend. Deze middag liet het lente zonnetje zich lekker zien dat hoog tijd voor wat (water)activiteiten. Jeu de boules en een waterbalestafette stonden op het programma. Een geslaagde eerste dag van de week vol (water)pret!

     


Dinsdag 14 mei
Op dinsdag is er al een gezellig groepje gestart op onze sportBSO. Momenteel zijn wij al met 10 kinderen. Super leuk en de kinderen leren elkaar en ons steeds beter kennen; dit schept een steeds beter band. Met dit aantal kinderen kunnen wij diverse activiteiten doen in 2 of soms zelf wel 3 teams. Zowel Thijs en Tessa waren aanwezig om een leuke middag te organiseren en fijn samen te zijn. Deze middag hebben wij net zoals gisteren de kinderen goed ingesmeerd met zonnebrandcrème en wij laten te kinderen extra drinken. Erg belangrijk met deze sterk schijnende zon en warme weer. Toen iedereen er klaar voor was werd de muziekbox buiten gezet en konden te activiteiten beginnen. 3x stuiter-megabal (een spel waarbij de grote bal 3x overgegooid wordt en daarna zo snel mogelijk naar het vak van de tegenpartij moet gaan). Vervolgens speelden wij waterbal/pistool tikkertje; dit behoeft geen uitleg 😉 Iedereen was lekker afgekoeld!

     

 

Woensdag 15 mei
Halverwege de week op woensdagen dan kunnen de kinderen altijd vanuit school gezellig lunchen bij ons op de sportBSO. Rustig met z’n allen aan tafel zitten, lunchen en bijkletsen. Een fijn moment om even tot rust te komen de alles te bespreken wat de kinderen willen. Ook vragen wij altijd wat hen leuk lijkt om te doen. Vanmiddag stond er ranja pong (probeer het balletje te stuiteren in een beker met een laagje ranja erin) en ezelen (voetbalspel) op het programma. Zowel binnen als buiten is er volop gespeeld. Er is buiten bijvoorbeeld ook een speeltuintje en pannakooi aanwezig waar wij gebruik van mogen maken. Heel fijn voor de afwisseling!

     

 

Donderdag 16 mei
Nadat de kinderen opgehaald zijn op school is er altijd even tijd om vrij te spelen. Zo kan iedereen even landen/uitrazen en doen waar hij of zij echt zin in heeft. Dit kan zijn van tekenen/knutselen tot aan skateboarden of een balletje overslaan. Uiteraard volgt er altijd een tof programma om gezamenlijk te doen. Vanmiddag zijn wij begonnen met de hoepelstopdans (zodra de muziek stopte moest je zo snel mogelijk in een leeg hoepeltje gaan staan en mocht je niet meer bewegen) en waren er vervolgens een aantal minigames gespeeld zoals trampoline bal, ring werpen en jeu de boules. Als afsluiter speelden wij verstoptikkertje; dit bleek nog lastiger dan verwacht om iedereen te tikken.
Aan het einde van de middag krijgen de kinderen altijd een lekker koekje bij ons om op deze manier samen de middag af te sluiten. Hier kijken alle kinderen dan ook altijd erg naar uit. Ze staan zelfs helemaal vooraan als wij vragen wie er de koekjes zou willen uitdelen.

     

 

Vrijdag 17 mei
Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat het bijna weekend is! Zowel de medewerkers als de kinderen die komen kijken hier altijd erg naar uit; maar stiekem zijn wij allemaal ook weer heel blij als het weer maandag is want dan staat er weer een nieuw avontuur voor de deur. Vandaag stond er een studiedag op de planning en dit betekent dat iedereen de gehele dag welkom is vanaf 07:30 tot 18:30 uur. Tijdens studiedagen lunchen wij natuurlijk ook samen op onze sportBSO. Collega Thijs is naar Monkey Town geweest en later op de dag is er nog geskateboard en gelasergamed. Een hele geslaagde dag dus! Net voordat iedereen weer opgehaald wordt door papa of mama krijgt iedereen nog een lekker koekje. Fijn om de week mee af te sluiten. Wij wensen iedereen een fantastisch zonnig Pinksterweekend toe en dan zien wij jullie graag volgende week allemaal weer om mooie avonturen te beleven samen.

     
 



Ons team

Thijs van den Bos   Vestigingsmanager
Thijs van den Bos Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches