Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Chaosbal, inhaalbal en beachvolleyballen! Week 20 - 2024

Maandag 13 mei
Het was weer een nieuwe week en de vakantie- en studiedagen waren voorbij. In de ochtend speelden de medewerkers van Sportstuif Helmond Brandevoort (Roy, Linde, Jelle, Nikki, Marloes en Pien) een potje padel in Deurne. Het was een leuke en sportieve ochtend met fanatiek spel en mooie rally's.

De kinderen moesten weer wennen aan het normale ritme en werden opgehaald van school. Een beker ranja en wat fruit stonden klaar om goed te beginnen aan ons Sportstuif-programma. Er waren ook kinderen die een proefmiddag hadden om te kijken of ze Sportstuif leuk vonden. Rond vier uur begonnen we met het activiteitenprogramma. De jongste groep deed hoepeldans, de kinderen van groep 4, 5 en 6 speelden Chaosbal, en de oudste kinderen deden een onderzoek spel dat Nikki al weken met een groepje had voorbereid.

          

Dinsdag 14 mei

Op dinsdag was het weer een gezellige en drukke dag. Gelukkig was het mooi weer, dus konden we buitenactiviteiten doen. Dit keer stonden de volgende spellen op het programma:

De allerjongsten speelden met Kim Museumwachter. Welk kind kan het beste stil staan en wordt niet gesnapt door de museumwachter? Met Patrick en Jelle speelden de middenbouw Inhaalbal, een spel waarbij snel overgespeeld moet worden met een bal. De oudste kinderen speelden met Roy het spel Mens erger je niet. Door goed teamwork moesten de kinderen hun poortje verdedigen en bij andere kinderen scoren. Dat ging natuurlijk in een rap tempo!

          

Woensdag 15 mei

Zoals dat in Nederland wel vaker gaat, was het mooie weer alweer voorbij. Toen we de kinderen van school haalden en ze aan hun lunch begonnen, begon het buiten te druppen. Na het eten werd er nog buiten gevoetbald en gestept rond het hoofdveld. Rond drie uur begon het echt slecht weer te worden, dus deden we de spelletjes binnen. Het werden drie minigames:

Cup flippen en daarmee boter, kaas en eieren spelen.
Cup blazen: elk kind moest proberen de beker zo ver mogelijk over de tafel te blazen. De afstand was een bepaald aantal punten waard, maar pas op dat je hem niet van de tafel blaast!
Een balletje in een beker stuiteren op de tafel. Dit was in teamverband en elk teamlid moest het twee keer voor elkaar krijgen.

De minigames waren erg leuk! Er werd veel gelachen en fanatiek gespeeld. We sloten de dag af met een filmpje. Helaas stopte het maar niet met regenen.

          

Donderdag 16 mei

Op donderdag kwamen er weer veel kinderen gezellig naar Sportstuif. Ze werden op school opgehaald en konden genieten van een beker ranja en wat fruit. In de middag was het weer tijd om lekker actief buiten bezig te zijn met de volgende spellen:

Pien speelde met de allerkleinsten kwartet. Ze moesten met hun groepje vier dezelfde materialen verzamelen. Maar wie weet verzamelt een ander team ook de gele lintjes? De middenbouw ging met Jelle beachvolleyballen. Een leuke sport waarbij teamwork en communicatie centraal staan! De oudste groep speelde met Marloes trefbal in de vorm van vier pionnen die je op het veld van je tegenstander om moet gooien. Maar pas op dat je zelf niet geraakt wordt door de bal, want afweren is niet toegestaan. Na alle inspanningen kregen de kinderen een koekje en werd er nog even gespeeld. Ook de donderdag kwam aan een eind.

          

Vrijdag 17 mei

Op vrijdag hadden we iets speciaals georganiseerd: vriendjes- en vriendinnetjesdag! Er was veel animo voor en de kinderen waren super enthousiast om hun maatje mee naar Sportstuif te nemen. Nadat we alle kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes hadden opgehaald, gingen we samen lunchen. We hadden lekkere worstenbroodjes die de kinderen bij hun lunch mochten opeten. Daarna werd er veel gespeeld met allemaal nieuwe gezichten. In de middag hadden we leuke spellen opgezet die normaal niet aanwezig zijn bij Sportstuif: XL 4 op een rij, XL Jenga,  XL Mikado en  XL Twister.

De kinderen werden in groepen verdeeld en konden elk spel tien minuten met hun groepje spelen. 4 op een rij XL werd een estafette-vorm zodat het niet te gemakkelijk werd. Na de spellen kregen de kinderen een koekje en speelden ze nog fijn samen. Voor ze het wisten, werden ze alweer opgehaald. Het was een geslaagde dag!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches