Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

De kinderboerderij, een Hockeyclinic en Monkeytown! Week 24 – 2024

Maandag 10 juni
Op maandag begon de dag met veel regen. Toen we de kinderen ophaalden, zijn we met alle auto’s en paraplu’s op pad gegaan. Gelukkig klaarde het op na het fruit eten. Het was fijn dat we toch nog buiten het activiteitenprogramma konden doen. Nikki speelde met de jongste kinderen ‘Schipper mag ik overvaren?’. De middelste groep speelde met Marloes Geluks-estafette. En de oudste kinderen speelden met Roy Mens erger je niet. Toen we klaar waren, begon het weer te regenen. We waren precies op tijd weer naar binnen gegaan. Veel kinderen hebben toen nog met strijkkralen mooie werkjes gemaakt.

         
 

Dinsdag 11 juni
Dinsdag bracht gelukkig beter weer met zich mee. Geen regen deze keer, en hoewel de zomerse juni-temperaturen nog steeds op zich lieten wachten, mocht dat de pret niet drukken. Nadat we de kinderen hadden opgehaald, genoten we van fruit en ranja voordat het activiteitenprogramma van start ging.

Linde nam de jongste kinderen mee in het spel ‘De heks en de toverfee’. Patrick begeleidde de middelste groep in een spannende ronde van Beat the card. En ondertussen leidde Marloes de oudste kinderen in een fanatieke wedstrijd Ringbal. De bal vloog heen en weer, en het veld vulde zich met gelach en strijdlustige kreten.

         

 

Woensdag 12 juni
We braken de week alweer doormidden op woensdag. Nadat we samen gezellig hadden geluncht, kregen de kinderen vrije tijd om lekker te spelen.

Daarna hadden we drie kleine spellen voorbereid en de groep in drieën verdeeld. Spel 1 was jeu de boules in een hockeyvariant. De kinderen moesten de bal met een hockeystick zo dicht mogelijk bij de witte lijn slaan. Spel 2 was jeu de boules in een voetbalvariant. Ook hierbij moest je de bal zo dicht mogelijk bij de witte lijn schoppen. En spel 3 was bowlen. De kinderen hebben zich goed vermaakt met deze spellen. Daarna was er ook nog even vrije tijd en werden er hutten gebouwd op het voetbalveld.

         

 

Donderdag 13 juni
Op donderdag had OBS een studiedag. Daardoor begon de dag al op tijd met een groepje van acht kinderen. Marloes en Linde gingen op pad naar een kinderboerderij. Als eerste gingen we daar een schuurtje in waar allemaal hokken stonden met konijnen, cavia's en een kip met jonge kuikentjes. Een medewerker gaf ons ook de gelegenheid om met de konijnen te knuffelen en dat vonden de kinderen superleuk. Daarna hebben we buiten de geitjes en kippen gevoerd. De geitjes kwamen erg dichtbij en duwden elkaar weg om dicht bij het eten te komen. We sloten de ochtend af met een lekker waterijsje en gingen weer terug naar de BSO.

Daar ontvingen we weer een grote groep kinderen. Nadat iedereen fruit en ranja had gehad, begon het activiteitenprogramma. Pien speelde met de jongste groep Boer en Haas. Nikki speelde met de middelste groep Stand in de Mand en Marloes speelde met de oudste groep Tweetalbal. Er was ook nog een klein groepje kinderen dat met Linde en Jip meeging naar een echt hockeyveld en daar een hockeyclinic kreeg van Jip. En zo kwam er ook weer een eind aan de donderdag.

          

 

Vrijdag 14 juni
Het was alweer vrijdag en dat betekende helaas ook de laatste stagedag van Lars. Toen we met alle kinderen aankwamen op de BSO, zagen we dat De Carolus een sportdag had en daardoor het hele hoofdveld bezette. Tijdens de lunch bedachten Roy, Linde en Marloes een leuk alternatief. Dus trakteerden we de kinderen op een uitstapje naar... Monkeytown!

Toen we aankwamen bij Monkeytown, waren de kinderen niet meer te houden. Ze doken het speelpark in en er werd veel geklommen, gegleden en gelachen. De kinderen hadden de tijd van hun leven en dus de begeleiders ook! We dronken daar ook ranja, want van al dat spelen krijg je flink dorst.

De tijd vloog voorbij en het was alweer tijd om terug naar de BSO te gaan. Daar aten we fruit en trakteerde Lars nog omdat het zijn laatste stagedag was. We gaan Lars missen en zijn enthousiaste inzet. De kinderen waren supermoe en aan het einde van de dag keken we daarom een filmpje.

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches