Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Drie is teveel, Basketbal en Dierenrijk Mierlo! Week 7 - 2023

Welkom bij weer een nieuwe week bij onze sportieve BSO. afgelopen week hebben we weer allerlei leuke activiteiten gedaan. We speelde drie is te veel, Basketbal en Hockey. Ook zijn we op uitstapje geweest naar Dierenrijk Mierlo! Ben jij benieuwd wat voor avonturen we deze week nog meer hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

Maandag 13 februari
De dag begon vandaag met het ophalen van de kinderen, vandaag kon dit ook heerlijk te voet. Wat was het mooi weer! Nadat alle kinderen op de BSO waren aangekomen hebben we fruit gegeten. Hierna begonnen we aan de activiteit. De activiteit van vandaag was Acro Gym, we hebben verschillende moeilijke oefening uitgevoerd. Na de activiteit was het dan eindelijk tijd om vrij te spelen. We hebben heerlijk buiten gespeeld, gedanst en gesport. Een goed begin van deze week!


          

 

Dinsdag 14 februari
Na het fruit eten zijn we gestart met de activiteiten van vandaag. We speelden drie is te veel,  tweeling tikkertje en supertikkertje. Bij drie is te veel is er één kindje de tikker en de ander is de loper, de overige kinderen staan per tweetal verspreid over het speelveld. Op het teken van de spelleider probeert de tikker zo snel mogelijk de loper te tikken. De loper is veilig door aan te sluiten bij een tweetal,  nu moet de derde persoon van dit groepje weg rennen en is vanaf nu de loper. Als de loper wordt getikt draaien de rollen om. Na fanatiek verschillende tikspellen te hebben gedaan was het tijd voor een koekje!


          

 

Woensdag 15 februari
Vandaag was het een bijzondere dag. Door een aantal afmeldingen hadden we maar twee kinderen op de BSO vandaag. We hadden daarom het plan om een leuk uitstapje te maken. Hebben jullie toevallig al gezien waar we zijn geweest? Zo niet dan, zullen we het maar snel verklappen, wij zijn op uitstapje geweest naar Dierenrijk Mierlo! Hier hebben we een hele leuke en bijzondere dag gehad. We hebben namelijk gezien hoe een chimpansee geboren werd, de mama chimpansee was haar baby’tje zelfs nog aan het schoonlikken. Wat was dit bijzonder, een gebeurtenis zoals dit wekt veel vragen op bij de kinderen. Daarom vlogen de vragen ook bij Micky om de oren!


          

 

Donderdag 16 februari
Op veel scholen was het vandaag gekke haren dag. De kinderen kwamen allemaal met een heel leuk kapsel aan op de BSO, wat zag dit er vrolijk uit. Na het ophalen en het fruit eten zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. We hebben de kinderen kennis laten maken met twee verschillende sporten, met Jelle gingen de kinderen basketbal oefeningen doen en met Linde gingen de kinderen hockeyen. Er waren verschillende kleine oefeningetjes uitgezet en er werd nog afgesloten met een leuk tikspel. Hierna was het tijd voor de kinderen om te verzamelen op de trap buiten, Micky had namelijk een traktatie bij omdat ze op een andere locatie gaat werken. Toen we allemaal een lekkere traktatie gekregen hadden was het tijd om vrij te spelen.


          

 

Vrijdag 17 februari
Voor de kinderen was het de laatste schooldag voor carnaval. Dit betekende dat de kinderen verkleed naar school mochten. We hadden een heel superhelden team op de BSO rondlopen, de Hulk, Black Panther, Spiderman en de Power Rangers waren aanwezig. Ook Luigi, een Cheeta, Harley Quinn en een militair kwamen vandaag op bezoek bij onze BSO! We hadden dus een diverse groepje. Na de lunch zijn we naar buiten gegaan om een potje te voetballen, dit hebben we een lange tijd gedaan. Na het fruit eten in de middag hebben we Buskruit gespeeld. Hierna kregen we een lekker koekje en was het weer tijd om lekker te gaan spelen. Er is weer volop gevoetbald met Roy en onze stagiaire Stan. De dag hebben we buiten afgesloten met een fanatiek potje Ezelen samen met Linde en Stan. Wij wensen iedereen een prettig weekend en een superleuke carnaval!


          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches