Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Flessenvoetbal, acrogym en among us! Week 25 – 2024

We zitten alweer in week 25! Nog maar twee weken tot aan de zomervakantie. We hadden opnieuw een drukke week met allerlei spellen zoals kaartenestafette, among us, acrogym, Weerwolvenflessenvoetbal en allerlei andere activiteiten. Daarnaast hebben we voor het eerst weer buiten met water gespeeld. Wat minder leuk is, is dat de laatste werkweek van onze college Jelle aanbreekt. Benieuwd naar alle verhalen rondom onze BSO? Je leest het allemaal in deze blog!

Maandag 17 juni
De weken vliegen voorbij en het is weer maandag. Vandaag heeft de Lindt een studiedag. De kinderen kunnen dan de hele dag bij Sportstuif terecht en vaak gaan we dan extra vette dingen doen! Jelle is met de kinderen naar Monkeytown geweest. Daar hebben ze zich lekker uitgeleefd. Het was ook enorm rustig, dus je kon zo vaak van de glijbaan als je wilde. Rond de middag zijn ze weer terug naar de BSO gegaan voor de lunch. 

Om twee uur arriveerden de rest van de Sportstuif medewerkers en ging de dag weer verder zoals gewoonlijk. Met de auto's zijn we op pad gegaan om alle kinderen van school op te halen. Na de bekende ranja en stukken vers fruit begon ons middagprogramma. Met onze jongste groep speelden we politie en boefje. De middelste groep ging aan de slag met de kaartenestafette. De oudste groep speelde een fanatieke pot kringtrefbal.

''Bij kringtrefbal staan er twee kinderen in het midden van het vak. Zij moeten proberen om niet geraakt te worden door de kinderen buiten het vak. Lukt het iemand buiten het vak om een kindje in het midden te raken, dan mag hij of zij zelf in het midden van het vak plaatsnemen!''



Dinsdag 18 juni
De dinsdag was een enorm regenachtige dag. In de stromende regen werden alle kinderen opgehaald. Het was erg druk binnen met maar liefst 50 (!) kinderen. Gelukkig werd er daarom ook fruit gegeten in drie verschillende ruimtes. Voor het activiteitenprogramma moesten we ook uitwijken naar binnenvarianten.

Omdat we met zo'n grote groep waren, werden er vier verschillende spellen aangeboden. We speelden museumwachter met Jelle, een muziekquiz met Marloes, een EK Quiz met Roy en het Weerwolvenspel met Linde. Zo was er voor ieder kind wel een leuke activiteit. Helaas bleef het de hele middag regenen en zijn de kinderen niet naar buiten geweest vandaag. Laten we hopen op beter weer voor de rest van de week!



Woensdag 19 juni
Gelukkig weer een droge en mooie dag vandaag. Perfect voor onze stagiaire Yeske om haar afstudeeractiviteiten te organiseren. Ze had hiervoor allerlei leuke spelvormen voorbereid. Het eerste spel was in tweetallen ballonnen overspelen. Dit lukte goed bij alle kinderen en ze lieten zich niet dwarsbomen door de wind. Het tweede spel was flessenvoetbal. Het doel van dit spel is om bij de andere kinderen de fles met de voetbal om te schieten, maar vergeet niet om je eigen fles goed te beschermen! Het derde spel was waterpistolenestafette. Met een mini-waterpistool legden de kinderen een parcours af dat eindigde met het vooruit schieten van een plastic bekertje in een gespannen touwtje. Als je het plastic bekertje naar de overkant had geschoten, moest je snel terug zodat het volgende kind het parcours kon afleggen. De kinderen vonden de activiteiten enorm leuk en zo vloog de dag voorbij!

Donderdag 20 juni
Opnieuw een studiedag vandaag. Dit keer waren de kinderen van de Vendelier de gelukkigen. ’s Morgens kwamen ze om de beurt binnengedruppeld. Nadat ze om tien uur fruit hadden gegeten, gingen we twee verschillende activiteiten doen. De jongens speelden levend Among Us en de meiden gingen met Marloes aan de slag bij acrogym. Er werden zeer mooie kunstjes met elkaar uitgevoerd en ook werd er veel gelachen. Daarna was het alweer tijd om te lunchen en de andere kinderen op te halen die geen studiedag hadden. Zij kregen bij aankomst weer ranja en wat vers gesneden fruit.

Het middagprogramma kon van start gaan. Nikki speelde met de jongste groep sprookjesbostikkertje. Pien mocht met de middelste groep bommetje doen en Linde speelde met de oudste groep boter-kaas-en-eieren estafette. Er was nog een ander groepje kinderen dat voor de tweede week mee mocht naar HC Mierlo, om daar van stagiair Jip een clinic te krijgen. Aan het einde van de middag is Jelle begonnen met trakteren aan de kinderen. Hij neemt volgende week dinsdag afscheid van ons. 



Vrijdag 21 juni
Opnieuw een regenachtige middag. Nadat de kinderen waren opgehaald, hebben we gezamenlijk onze lunch opgegeten. Het bleef maar regenen, dus bleven we binnen. Er werden spelletjes gespeeld en getekend. Ook hebben wat kinderen verstoppertje gespeeld. Even later hebben we met z'n allen Weerwolven gespeeld. Gelukkig hebben de burgers gewonnen van de weerwolven! Het waren spannende potjes. Hierna werd er nog naar het EK voetbal gekeken, naar de wedstrijd Slowakije - Oekraine. Gelukkig klaarde het weer ook wat op en konden we nog lekker naar buiten toe. Daarmee sloten we deze regenachtige week alweer af.



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches