Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Het veroverspel, Chinese muur en Hemelrijk! Week 20 - 2023

Een nieuwe week bij Sportstuif. Boordevol met leuke spelletjes en uitstapjes! We speelden deze week spellen zoals, opdrachtentikkertje, het veroverspel en de Chinese muur. We maakten uitstapjes naar Sportstuif Someren en BillyBird Park Hemelrijk. Ook hebben we afgelopen week de inschrijvingen van de Obstacle Run open gezet. Willen jullie meer weten over onze super toffe week? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag 16 mei
De start van weer een nieuwe week bij onze Sportieve opvang in Brandevoort! De dag ging van start met het ophalen van alle kinderen, dit deden we vandaag met de auto en te voet. Niet alle scholen waren tegelijkertijd uit, hierdoor waren sommige kinderen wat eerder op de BSO dan andere. Toen we compleet waren was het tijd voor fruit! Nadat alle bordjes fruit leeg waren gingen we naar buiten voor de sportieve activiteit. De groep werd in tweeën gesplitst, de jongere groep kinderen speelden opdrachtentikkertje en de oudere groep deed het veroverspel. Het veroverspel is voor ons iets nieuws, het viel gelukkig wel in de smaak. Er werden twee teams gemaakt, de bedoeling was om bij elkaar de voorwerpen te gaan stelen die in het vierkant lagen. Je kon de voorwerpen verdedigen door de personen die in jouw vak kwamen te tikken, je mocht ze ook afgooien met een bal. In het vierkant lagen ook wat hoepels hierin kon je niet worden getikt of afgegooid. Het team wat op het einde de meeste voorwerpen in bezit had was de winnaar.

Na deze twee activiteiten was het tijd voor een…,  nee deze keer geen koekje maar een traktatie! We hadden een jarige vandaag op de BSO. Eerst zongen we mooi wat verjaardagsliedjes waarna de jarige job langs kwam zodat we haar konden feliciteren, iedereen kreeg een lekkere traktatie. De jarige mocht ook nog een cadeautje uitzoeken en kreeg een verjaardagskaart!

          

 

Dinsdag 17 mei
Het was een drukke boel vandaag bij Sportstuif Brandevoort. We haalden vandaag kinderen op van maar liefst 5 verschillende basisscholen, hierdoor hadden we ook fruit gegeten in twee rondes. Zo zijn de groepen wat kleiner en kunnen we in alle rust genieten van ons fruit en heerlijke ranja. Nadat ook de tweede groep het fruit op had was het tijd voor de activiteit. De spellen De Chinese muur en Vakjagerbal waren vandaag aan de beurt. Vakjagerbal is een uitdagend trefbalspel, dit speelden we dan ook met de oudere kinderen. Er waren hierbij drie vakken, iedereen start in het zelfde vak. In alle vakken lagen meerdere trefballen, wanneer je iemand af hebt gegooid mag je een vak verder, word je afgegooid moet je weer een vak terug. Nadat we fanatiek een paar rondjes hadden gespeeld mochten de kinderen plaatsnemen op de tribune.

We hadden deze dag weer een jarige job. Hij mocht voor de tribune gaan staan zodat iedereen mooi voor hem kon gaan zingen. Wat boffen we deze week met al die jarige, het is net een feest week! Na het zingen kreeg iedereen een koekjes waarna we vrij mochten gaan spelen. Vandaag vielen voetballen, hockeyen en verstoppertje in de smaak, dit hebben we dan ook veel gedaan!

                      

 

Woensdag 18 mei
De dag begon al wat eerder voor Lisa, Roy en Linde. Er werden wat voorbereidingen getroffen voor leuke activiteiten die binnenkort zullen gaan plaatsvinden. Vanaf deze dag kun je je namelijk inschrijven voor de Obstacle Run, die gaat plaatsvinden op 14 juni, De National Buitenspeeldag! Meer informatie of inschrijven? Klik dan snel hier!

Na het harde werken in de ochtend was het tijd om de kinderen van school te halen. Na de ophaalronde stonden de bekers ranja al klaar, we konden meteen aan tafel om te smullen van onze boterhammen. Na de lunch speelden we kort nog even buiten op het grote voetbalveld waarna we op pad gingen. We brachten een bezoekje aan Sportstuif Someren waar wij een middagje mee mochten spelen. We hebben heerlijk buiten gespeeld, er is gevoetbald, gespeeld in het speeltuintje en ook geknutseld! Na even heerlijk spelen was het tijd voor een leuk spel. Meester Edo had een leuk tik spel bedacht die we met alle kinderen fanatiek gespeeld hebben. Wat waren we moe van dat sporten, gelukkig konden we na de activiteit aan tafel om fruit te eten en ranja te drinken. Rond het einde van de middag werd het hoog tijd om het zonnige Someren te gaan verlaten, en weer terug te keren naar Brandevoort.

          

 

Donderdag 19 mei
Vandaag waren we gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.

 

Vrijdag 20 mei
We sloten deze week af met een studiedag. Alle basisscholen in Brandevoort waren vandaag dicht, gelukkig waren wij open zodat de kinderen bij ons konden komen spelen. Het was heerlijk weer, wij vonden het daarom een goed idee om op uitstapje te gaan. Nu zijn jullie vast en zeker benieuwd waar wij heen zijn geweest. Wij zijn naar BillyBird Park Hemelrijk geweest, ook Sportstuif Helmond de Braak en Sportstuif Someren waren er. Het was een gezellige boel, we begonnen met spelen bij de Hemelaya, een gigantisch hoge rots waar je op kon klimmen. Het leukste was dat wanneer je de top had bereikt je weer naar beneden kon met de glijbaan! Na het spelen namen we een korte pauze om onze boterhammen op te eten waarna we door liepen naar Ruig Rijk. Hier stond een groot klimtoestel waar je verschillende kunsten kon laten zien, ook was er een waterattractie met bootjes en een 360 graden schommel. Na het spelen bij Ruig Rijk liepen we verder en stopten we bij kinderland waar verschillende dingen te beleven waren. Er was een ballenfabriek, botsauto’s, kinderkermis en een speelcircus. Na kinderland was het toch echt tijd om weer richting de BSO te gaan. Wat hebben wij genoten deze dag!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches