Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Krabbenbal, beachvolleybal en We-Jump! Week 19 - 2023

Na de geslaagde meivakantie kon het gewoonlijke ritme van de week weer opgepakt worden. Hierdoor zeker niet minder leuk. Het was super leuk om alle onze kinderen weer te mogen begroeten op de BSO. Dat vonden zowel wij als de kinderen! Ondanks de, voor de maand mei, regenachtige week zat deze boordevol leuke activiteiten zoals krabbenbal, beachvolleybal en een uitstapje naar We-Jump!

Ben je benieuwd naar de avonturen die wij afgelopen week hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze nieuwe weekblog!

Maandag 8 mei
Na de meivakantie pakken we het gewoonlijke ritme weer op. De kinderen kwamen enthousiast op de BSO en na het fruitmoment kwam iedereen buiten enthousiast bij elkaar voor de gezamenlijke sportactiviteit. Hier werd onder leiding van Janne krabbenbal gespeeld wat erg grappig was. De jongere kinderen speelden onder leiding van Lisa een tikspel waarbij de wolven de schapen moesten tikken en de herders de schapen probeerden te bevrijden. Door spellen aan te passen aan de beleefwereld van de kinderen, proberen we het enthousiasme van de kinderen te vergroten. Daarnaast spelen de pedagogisch medewerkers bij ons zelf ook altijd mee! Hierna mochten de kinderen weer vrij spelen en werden ze alweer langzaam aan opgehaald. Het was een geslaagde eerste en mooie dag.

         

Dinsdag 9 mei

De dag begon en bleef uiteindelijk ook zeer regenachtig. Na het fruitje was er ondanks dit weer toch een groep kids die niet van suiker bleek te zijn! Zij hebben samen met Roy en Jelle buiten heerlijk gevoetbald. Lisa en Luc zijn samen met de andere helft van de groep binnen steen-papier-schaarestafette gaan spelen. Dit ging er ook erg fanatiek aan toe! Na de activiteiten en het welverdiende koekje zijn de echte waterratten nog buiten gebleven en is er door de rest gezellig binnen spelletjes en verstoppertje gespeeld. Zo hebben we er uiteindelijk toch een geslaagde middag van gemaakt!

         

Woensdag 10 mei

Nadat we de kids opgehaald hebben uit school was het eerst tijd om te lunchen en om de verhalen aan te horen van de kids die op vakantie zijn geweest. Na kort vrij gespeeld te hebben, zijn we in de auto gestapt en zijn we naar We-Jump gereden. Hier mochten ze lekker losgaan. Na dit vermoeiende uurtje zijn we terug naar de BSO gegaan om nog lekker in de regen te gaan voetballen en binnen zeer fanatiek UNO te spelen!



Donderdag 11 mei
Vandaag vielen de slechte weersvoorspellingen mee en werd er, waar dat kon, vanuit school naar de BSO gelopen! Na het fruitje mochten de kinderen even vrij spelen zodat de activiteiten voorbereid konden worden. Er is een tikspel gespeeld waarbij de kinderen 5 seconden veilig waren in een hoepel en dus tijdelijk niet getikt konden worden. Met de wat oudere kinderen is Pacman-tikkertje gespeeld. Tijdens dit spel worden er één of meerdere tikkers aangewezen, dit zijn de monstertjes uit het spel. De kinderen zijn allemaal een Pacman en moeten binnen de gangen van het speelveld rennen. Hoe lang kun jij uit handen van de tikkers blijven?

Na deze activiteiten werd er verzameld op de tribune en is er luidkeels gezongen voor onze jarige! De kinderen werden verwend met een cakeje als traktatie en hebben de rest van de middag buiten gespeeld. Warm weer en het is gelukkig droog gebleven, al met al een topmiddag!



Vrijdag 12 mei

Alweer de laatste middag voor het weekend! Nadat we al onze kinderen hadden opgehaald bij de Vendelier, Mondomijn, Mondorijk zijn we naar de BSO gereden en hebben we hier lekker geluncht. Vervolgens zijn de kinderen buiten vrij gaan spelen, zo werden er zandkasten gebouwd en gevoetbald. Rond 15:00u hebben we gezamenlijk fruit gegeten en hierna was het tijd voor de sportactiviteit, dit was beachvolleybal. Dit hebben we met alle kinderen gespeeld, in partijvorm. Voor de kleinste kinderen hebben we een aanpassing gemaakt in de regels. Zij mochten de bal vangen, voordat deze terug geslagen wordt. Na een spannende set, waarin het ene team met 21-18 won, was het tijd voor een lekker koekje. We zijn de middag geëindigd met een potje ezelen. Bij dit voetbalspel, schieten de kinderen om beurten de bal tegen de muur aan, waarbij ze de bal maar één keer mogen raken. Mis je de muur? Dan krijg je de letter E! De speler die als snelst het woord ezel heeft, verliest.

         
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches