Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Mastermind, peutergym en Jumpsquare! Week 49 - 2022

We hebben een drukke week beleefd in Brandevoort. Afgelopen week hadden we maar liefst twee studiedagen waarop we diverse leuke activiteiten hebben gedaan! Ook lezen jullie in deze weekblog meer over een van de activiteiten die wij naast de buitenschoolse opvang organiseren, namelijk onze peutergymlessen. Zijn jullie benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 5 december
De dag van pakjesavond! De spanning zat er goed in vandaag, bij sommige kinderen was Sinterklaas zelfs al in het weekend langs geweest. Omdat het vandaag 5 december was hebben we onze sportplanning aangepast naar het thema. We hebben Sinterklaas 30-seconds gespeeld. Hierbij worden er twee groepen gemaakt waarbij één groep gaat proberen om zoveel mogelijk woorden te raden binnen de tijd, terwijl de andere groep twee rondjes om het veld rent. Het groepje dat de meeste woorden raad wint! Na de activiteit zijn we naar binnen gegaan en vonden we nog twee cadeaus. Deze hebben we gezamenlijk uitgepakt! Na het uitpakken van deze cadeaus hebben we ook nog een pepernoten bingo gespeeld. Hierna was er ook nog de ruimte om vrij te spelen en nog wat knutselwerkjes voor de Sint en zijn Pieten te maken. Wij hopen dat iedereen een fijne pakjesavond heeft gehad en goed verwend is door onze Goedheiligman! 

         

Dinsdag 6 december
Vandaag hadden we een drukke studiedag met bijna dertig kinderen die in de ochtend al aanwezig waren! De kinderen mochten vrij spelen en zelf kiezen wat ze wilden doen. Hierna was het tijd om fruit te eten en hierna zijn we gestart met de eerste activiteit. Dit was levend stratego, met de hele groep en over heel het sportpark! Na deze leuke activiteit zijn we naar binnen gegaan en zagen we dat Sinterklaas nog een smakelijk afscheidscadeautje had achtergelaten voor alle kinderen. Voor iedereen lag er een lekkere chocolade lolly.

In de middag tijdens de lunch hebben wij een kerstfilm opgezet: Scrooge. Nadat deze afgelopen was,  hebben de PM'ers de andere kinderen van school opgehaald. Toen we iedereen op de BSO was hebben we fruit gegeten en hierna hebben we twee sportactiviteiten gespeeld. Vandaag stonden Annemaria koekoek en mastermind op de sportplanning. Wat is het toch genieten van het enthousiasme, fanatisme en de bevlogenheid van de kinderen tijdens de activiteiten!

          

Woensdag 7 december
In de ochtend beginnen de buurtsportcoaches van de BSO altijd met het geven van peutergym. Dit doen ze in Sporthal Suytkade, in Helmond. Hier zetten zij verschillende oefeningen uit en doen allerlei spelletjes met de peuters, om hun motoriek te verbeteren en vooral héél veel plezier te maken! De les van vandaag stond vooral in het teken van balanceren op de banken en de kinderen hebben een spel gedaan met de parachute!Hierna is het snel opruimen en richting de BSO want ook hier hebben we een extra leuke dag! Na het lunchen zijn we snel op stap gegaan, richting We-Jump Helmond! Hier hebben we ons heerlijk kunnen uitleven met springen en salto’s maken. Na het springen waren de meeste kinderen heel erg moe en hebben we een lekker bekertje ranja gedronken ter verkoeling. Vervolgens was het tijd om terug te gaan naar de BSO. We hebben flink wat mooie werkjes gemaakt met de strijkkralen en nog allerlei spelletjes gespeeld. 

          

Donderdag 8 december
Wat was het koud vandaag! Gelukkig hadden we twee hele leuke actieve buiten spellen. We hebben de groep in tweeën gesplitst. De jongere kinderen hebben met pedagogisch medewerkster Janne het Pokémonspel gespeeld. De oudere kinderen zijn met Linde steen-papier-schaar-estafette gaan spelen. 

Bij het Pokémonspel hebben er twee Pokémontrainers het tegen elkaar opgenomen. Wie vangt er de meeste loslopende Pokémons? De trainers kunnen Pokémons vangen door er een Pokéball naar toe te gooien! Helaas hebben we geen echte, dus hiervoor hebben we trefballen gebruikt. Er werd hard gewerkt met veel energie, dus tijd voor een koekje! Na het koekje hebben we nog even buiten kunnen spelen totdat het te donker werd en we naar binnen zijn gegaan.

          

Vrijdag 9 december
We sluiten de week af met opnieuw een studiedag in Brandevoort. Op studiedagen gaan we vaak extra leuke dingen doen. De keuze viel vandaag op Jumpsquare Eindhoven en hier hebben onze kinderen maar liefst 2(!) uur mogen spelen. Rond de middag was het natuurlijk tijd om te gaan lunchen en zijn we terug gereden naar Brandevoort. De kinderen hadden nog meer geluk, de lunch bestond vandaag uit tosti’s! We hebben heerlijk gegeten en zijn hierna gaan spelen. We hebben buiten gevoetbald, paardje gespeeld en gestept. Ook hebben we binnen leuke spelletjes gedaan en zijn we creatief bezig geweest met kleuren en strijkkralen. Een geslaagde dag om het weekend mee in te luiden!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches