Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

MonkeyTown, stopcontacttikkertje & vuistenbal! Week 8 - 2024

Maandag 19 februari
Na de vakantie waren we er vroeg bij! Om half 8 stonden we alweer klaar voor de studiedag van de Mondorijk. Het werd een fantastische ochtend vol spelletjes en een uitje naar Monkeytown. Na wat ravotten in Monkeytown was het tijd voor nog meer plezier, gevolgd door een gezellige filmpje en een smakelijke lunch met lekkere boterhammen. En ja hoor, ook een potje voetbal mocht niet ontbreken!

Maar de pret was nog niet voorbij, want het was tijd voor ons middagprogramma: het ophalen van de andere BSO-kinderen bij de scholen OBS Brandevoort, De Vendelier en Mondomijn. Na het ophalen genoten we van een gezond tussendoortje en gingen we door met de activiteiten. Vandaag stonden trefbal en WC-tikkertje op het programma. Trefbal werd fanatiek gespeeld, met Nikki en Roy als onverschrokken leiders. We verdeelden ons in twee velden, waarbij je bij een treffer achter het veld van de tegenstander mocht plaatsnemen. Eenmaal daar kon je proberen anderen uit te schakelen. En na al die actie waren we wel toe aan wat rust. Gelukkig was daar de tribune, waar we even konden bijkomen met een heerlijk koekje. En zodra het koekje op was, was het tijd om weer volop te spelen!

Met voetbal, spelletjes en verstoppertje sloten we deze geweldige dag af.

          

Dinsdag 20 februari

Vandaag was het een prachtige dinsdag vol avontuur! De dag begon met het ophalen van de kinderen op de basisscholen, een vrolijke start van een bijzondere dag. Zodra alle kinderen aanwezig waren, trakteerden we hen op heerlijke bordjes vers gesneden fruit.

Na deze smakelijke energieboost was het tijd voor de activiteiten. Onze enthousiaste stagiaire Patrick leidde de kinderen in een hilarisch spel genaamd 'stopcontact tikkertje'. Het was een ware sensatie! Wanneer een kind getikt werd, moest het met de armen in de zij gaan staan, waardoor er een 'stopcontact' ontstond. Pas als er twee armen doorheen gingen, was je weer vrij. Kim, onze andere stagiaire, nam de kinderen mee in een spectaculair avontuur genaamd 'chaos tikkertje'. Een super vet spel waarin de regels een beetje op hun kop stonden, wat voor extra spanning en sensatie zorgde. Ondertussen begeleidde Marloes de kinderen in een meeslepend spel van 'spion trefbal', waarin geheimzinnigheid en behendigheid samensmolten tot een lachwekkend spektakel. De dag was gevuld met gelach en gegiechel, en de kinderen genoten met volle teugen.

Na al deze opwindende activiteiten sloten we de dinsdag af met een feestelijke noot door een verjaardag te vieren. En zo eindigden we de dag vol plezier en avontuur.

          

Woensdag 21 februari

Op een winderige woensdagmiddag in Brandevoort waren de kinderen op school al om 12:00 uur klaar. Zodra ze aankwamen bij de BSO, stond er een heerlijke lunch op hen te wachten. De geur van versgebakken brood vulde de ruimte, en de kinderen genoten van hun smakelijke boterhammen.

Na de lunch was het tijd om naar buiten te gaan en even lekker uit te waaien. De wind wapperde door hun haren terwijl ze lachend rondrenden en samen speelden. Na wat frisse buitenlucht was het tijd voor een gezonde snack: heerlijk sappig fruit dat ze met enthousiasme verorberden.

De middag nam een spannende wending toen Linde, de begeleider, een superleuke activiteit voorbereidde: winkel trefbal. Bij elke gescoorde punt kregen ze de kans om power-ups te kopen, waardoor het spel steeds intenser en boeiender werd.

Na deze opwindende activiteit was het tijd voor een welverdiend koekje om hun energie aan te vullen. Echter, het weer nam plotseling een ommekeer en donkere wolken verzamelden zich aan de hemel. De regendruppels tikten tegen de ramen terwijl ze zich nestelden op comfortabele kussens en dekens. Linde zette Tarzan op, en de kinderen lieten zich meeslepen door het spannende jungleavontuur op het scherm. Gelach en opwinding vulden de ruimte terwijl ze genoten van de film en gezellig samen de dag afsloten.

          

Donderdag 22 februari

Vandaag was het alweer donderdag. De dag begon met het voorbereiden van een heerlijk fruitbuffet voor de kinderen. Terwijl we de zoete geuren van vers gesneden fruit in de lucht verspreidden, maakten we alles klaar voor een dag vol avontuur.

In onze blauwe auto's stapten we en reden we naar de scholen om de kinderen op te halen. Nadat iedereen was ingestapt en de buikjes gevuld waren met het smakelijke fruit, was het tijd om aan de activiteiten te beginnen.

Bij Linde stond een betoverend avontuur op het programma: sprookjesbos tikkertje. Het werd een belevenis vol lachende kinderen, die zich in een magische wereld waanden. Bij Roy stond iets heel leuks op de planning, namelijk vuistenbal. De kinderen mochten de bal alleen maar gooien met hun vuisten, wat zorgde voor een opwindend spel. In een andere groep gingen Nikki en Pien aan de slag met tienbal. Hierbij moesten de kinderen goed samenwerken om de bal tien keer heen en weer te gooien.

Na de activiteiten was het tijd om een verjaardag te vieren. Vrolijke geluiden van kinderstemmen en er werd samen gezongen. Na het feestvieren werd hier en daar nog even lekker buiten gespeeld, en voor we het wisten, was het alweer het einde van de dag. De kinderen verlieten de BSO met stralende gezichten, gevuld met de herinneringen aan een dag vol spelletjes, plezier en vriendschap.

          

Vrijdag 23 februari

Vandaag straalden de laatste zonnestralen van de week boven ons als een belofte van een naderend weekend vol avonturen. De dag begon met het vrolijke ritueel van het ophalen van de kinderen uit school, hun energie voelbaar als een levendige golf.
De lunch diende als brandstof voor een middag vol spel en creativiteit. Buiten weerklonk het geluid van voetstappen en vrolijke kreten, terwijl er een intensief potje voetbal werd gespeeld. Binnen was er een creatieve chaos van kleuren en knutselmaterialen, waarin de kinderen hun verbeelding de vrije loop lieten.

Na het nuttigen van verfrissend fruit was het tijd voor de langverwachte activiteit van de dag, geleid door niemand minder dan onze enthousiaste stagiaire Lars. Hij toverde een glimlach op elk gezicht terwijl de kinderen zich uitleefden in vier verschillende tikspellen: Wc-tikkertje, Kat en muis, de geheime tikker en iemand is hem niemand is hem.

De vreugde van het spel werd beloond met knapperige koekjes voor alle deelnemers, waarna sommige kinderen zich klaarmaakten voor een avontuur op de judomat. En zo kwam er een einde aan deze bruisende vrijdag, en daarmee ook aan week 8 van 2024.

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches