Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Brandevoort is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Omgekeerd verstoppertje, naamtikkertje en wafels versieren! Week 13 - 2023

Een week vol leuke activiteiten! Zo speelden we omgekeerd verstoppertje, naamtikkertje en bommetje. Ook zijn we op uitstapje geweest naar Monkeytown Mierlo en hebben we wafels versierd en opgegeten. Ben jij benieuwd wat voor avonturen we nog meer hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag 27 maart
Weer een nieuwe week bij Sportstuif! Nadat alle kinderen op de BSO waren aangekomen en er fruit was gegeten, gingen we snel naar buiten voor de activiteiten. We splitsten de groep in twee en deden twee verschillende spellen. Voor de jonge groep kinderen hadden we het springkussen opgezet, helaas waaide het te hard waardoor het springkussen bijna de lucht in vloog. Hierdoor moesten we even improviseren en hebben we het spel, inktvistikkertje gedaan. De oudere kinderen hebben omgekeerd verstoppertje gespeeld. Bij dit spel was er maar één kindje wat ging verstoppen, de rest van de groep ging tellen en daarna zoeken. Als je hem of haar had gevonden ging je er stilletjes bij zitten totdat iedereen klaar was met zoeken. Dit hebben we verschillende potjes gedaan, hierna kregen we een lekker koekje en gingen we vrijspelen.

          

 

Dinsdag 28 maart
Na het fruit eten en ranja drinken hebben we meteen de jassen aangetrokken en zijn we naar buiten gegaan. Vandaag speelden we twee activiteiten die allebei verzonnen en voorbereid waren door onze stagiaire Kim. De activiteiten waren naamtikkertje en dierentuintikkertje. Naamtikkertje ging als volgt, alle kinderen staan aan één kant van het veld, wanneer Kim één of twee namen riep werden deze de tikkers. De overige kinderen probeerde zo snel mogelijk, zonder getikt te worden de overkant te bereiken. Dit kon soms wel een beetje spannend zijn, de tikker kon namelijk zomaar ineens naast je staan, je moest ervoor zorgen dat je heel goed aan het opletten was zodat je snel weg kon rennen. Na deze twee leuke activiteiten mochten we lekker gaan spelen!

          

 

Woensdag 29 maart
Het is alweer woensdag, we zitten alweer op de helft van de week! Nadat de kinderen uit school kwamen hebben we boterhammetjes gegeten. Na de boterhammen hebben we buiten gevoetbald. Na even buiten gespeeld te hebben, was het tijd voor de verassing van de dag, we zijn op uitstapje geweest naar Monkeytown Mierlo! Hier hebben we als echt aapjes geklommen, gegleden en een spannend potje verstoppertje gedaan. Ook hebben we hier een heerlijk bekertje ranja gedronken. Nadat we uitgespeeld waren zijn we teruggegaan naar de BSO, hier hebben we nog een spannend potje gedamd, fruit gegeten en nog even lekker buiten gespeeld. Hierna zat de dag er helaas alweer op.

          

 

Donderdag 30 maart
De dag begon met het ophalen van de kinderen, dit werd vandaag met de auto gedaan maar ook te voet. Gelukkig was het toen nog heerlijk weer. Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren wat het tijd voor fruit en ranja! Nadat ons buikje vol zat en we genoeg energie hadden om te gaan sporten zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. We speelden bommetje en jagerbal. Bommetje speelden we met de jongste groep kinderen. Het spel bommetje werkt als volgt, we maakte een kring met alle kinderen, één kindje ging in het midden van de kring staan. Het kindje wat in het midden stond begon met tellen van twintig naar nul, de eerste tien seconden hardop en de overige tien seconden in het hoofd, bij nul werd er hard BOEM geschreeuwd, terwijl dit kindje aan het tellen was gaven de andere kinderen in de kring een bal door. Degene die de bal vast heeft wanneer er boem geroepen word gooit de bal hard omhoog, het kindje in het midden moet proberen de bal te vangen. Helaas begon het na een paar rondjes al hard te regenen en te waaien, toen zijn we snel naar binnen gegaan, hier hebben we nog twee activiteiten gedaan, dit waren Annemaria koekoek en levend memory.

          

 

Vrijdag 31 maart
De laatste dag van de week en van de maand, morgen is het 1 april, zijn jullie al klaar voor alle grappen? Vandaag hebben we verschillende dingen gedaan. We hebben lekker buiten gevoetbald, verstoppertje gedaan en rondgerend. Ook hebben we het spel Weerwolven van Wakkerdam gespeeld omdat de kinderen dit vorige week zo ontzettend leuk vonden en als grote activiteit hebben we een keer totaal iets anders gedaan. Nu zijn jullie zeker benieuwd wat dat was, dan zullen we dit jullie snel vertellen. Wij hadden als activiteit wafels versieren! Alle kinderen kregen een wafel, deze wafel mochten we versieren met slagroom en hagelslag, nadat de wafels mooi versierd waren was het tijd om deze op te eten. Natuurlijk hebben wij dit wat moeilijker gemaakt, alle kinderen moesten op hun handen gaan zitten en zo zonder handen hun wafel op proberen te eten. Wat was dit leuk en lekker! Hierna hebben we nog verschillende spelletjes gedaan buiten en binnen. Wij wensen iedereen een prettig weekend en een hele leuke 1 april, wij zijn benieuwd welke grappen jullie hebben uitgehaald!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches