Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Schoentje zetten, trefbal en koekjes bakken! week 47 - 2022

Afgelopen week hebben we weer leuke avonturen beleefd op de BSO. We hebben ons schoentje mogen zetten, we speelde Superbal, Annemaria koekoek en voetje van de vloer. Ook hebben we heerlijk speculaas Sinteklaas koekjes gebakken. Ben jij benieuwd wat we nog meer gedaan hebben? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 21 november
Vandaag was de eerste dag dat we de schoentjes mochten zetten. Er zijn al een hoop mooie tekeningen gemaakt en er is zelfs hooi mee gebracht voor het paard van Sinterklaas! Ook gaan we fanatiek het WK volgen, alle wedstrijden worden tijdens de BSO-uren aangezet, de kinderen mogen natuurlijk zelf kiezen of ze dit willen kijken of dat ze wat anders willen doen. De activiteit die we vandaag speelde heet superbal. Dit is een trefbal spel waarbij iedereen elkaar mag afgooien, als je af bent ga je buiten het veldje staan en je mag er weer in als de persoon die jou heeft afgegooid zelf af is. Na de activiteit zijn we snel binnen een koekje gaan eten het was namelijk erg fris buiten. De kinderen mochten kiezen of ze nog buiten wilde spelen of dat ze binnen wat wilden doen. Omdat het buiten steeds vroeger donker wordt gaan we ook wat eerder naar binnen, vandaag kwam dit goed uit want om 17.00 begon de wedstrijd Nederland – Senegal!

          

Dinsdag 22 november
Vandaag was het een speciale dag, het was de eerste dag van stagiaire Kim. Vanaf vandaag hebben we dus niet alleen de hulp van Meester Jip maar ook de hulp van Juf Kim! Vandaag hadden we hun hulp hard nodig, met ons recordaantal kinderen van vandaag! We telde vandaag maar liefst 32 neusjes en we zijn nog steeds hard aan het groeien. Na het fruit eten zijn we direct naar buiten gegaan voor de activiteit. We speelde vandaag Annemaria Koekoek en verschillende tikspelletjes.  We hebben heerlijk buiten gesport, de kinderen hadden daarom een heerlijk koekje verdiend! Janne heeft vandaag een prachtige schoorsteen in elkaar geknutseld waar we nu heel mooi ons schoentje om heen kunnen zetten, de schoentjes verzameling wordt steeds groter en groter! 

          

Woensdag 23 november
We zitten op het midden van de week. Vandaag was het een rustige dag met een erg leuke activiteit! In het begin van de middag hebben we buiten gespeeld, er is gebasketbald en geturnd! Later op de dag hebben we iets super lekkers gebakken! We maakten Sinterklaas speculaas. We zijn begonnen met het maken van het deeg, als eerst moesten we de boter zacht kloppen, hierbij moest de koekjes mix en nog wat water. Hierna was het kneden, kneden en nog eens kneden totdat het deeg stevig genoeg was. Het deeg Werd uitgerold en nu konden we er koekjes van maken snel op de bakplaat en de oven in, zodat we konden smullen van de speculaasjes. We mochten allemaal een speculaasje proeven en de rest mocht mee naar huis. Ze waren heel erg lekker!

          

Donderdag 24 november
De schoentjes verzameling bij de Sportstuif schoorsteen wordt steeds groter! Ook worden er hele leuke tekeningen en knutselwerkjes voor in de schoen gemaakt. Wij denken dat Sinterklaas en zijn pieten hier heel blij mee zullen zijn! Bij je schoentje zetten hoort natuurlijk ook een liedje zingen dit hebben we dan vandaag ook gedaan! Na het fruit eten hebben we met alle kinderen een liedje gezongen. Na het zingen zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. We speelde voetje van de vloer! Dit is een tikspel waarbij je niet getikt kan worden als je in een hoepel staat, word je wel getikt dan ga je naar de juf of meester en krijg je een opdracht. We deelde sportopdrachten uit en opdrachten waarbij de kinderen dieren na moeste doen. Na de activiteit was het tijd voor een koekje en vrijspelen!

          

Vrijdag 25 november
Na het ophalen van de kinderen was het tijd om te lunchen, dit hebben we voor de tv gedaan omdat de wedstrijd van Wales tegen Iran bezig was. Het was op een spannend einde boven verwachting wist Iran nog te winnen in de extra tijd met 0-2! Na de wedstrijd zijn we zelf naar buiten gegaan om te voetballen! We hadden zelfs een eigen scheidsrechter die nog voordat de wedstijd begon haar eigen kaarten heeft gemaakt, hopelijk krijgt er niemand van ons een rode kaart. Om 17.00 zijn we klaar gaan zitten voor de tv de wedstrijd Nederland tegen Ecuador begon. We hebben Nederland goed aangemoedigd!

         
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches